Zobacz wątek - Zestaw napędowy do HONDY CBR F4i Sport (2002 rok)
NAS Analytics TAG

Zestaw napędowy do HONDY CBR F4i Sport (2002 rok)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zestaw napędowy do HONDY CBR F4i Sport (2002 rok)

Postprzez elnino » 24/11/2006, 18:14

Witam!!!
Zamierzam kupić zestaw napędowy do mojej "niuni", przeglądałem w sklepie internetowym www.scigacz.pl ofertę i prawdę mówiąć pogubiłem się...
1. Jaki lańcuch X-ring czy O-ring (jaka różnica???)
2. Jaki łańcuch DID czy inny...
3. Jakie zębatki JT czy Sun..
4. Najlepiej jakby sie ktoś "znający temat" wypowiedział i umieścił w swojej odpowiedzi link (może być link do sklepu scigacza) do najlepszego zestawu, nie musi być on najtańszy ma być poprostu DOBRY by starczył na długo :-)))
Zaznaczam, że nie znam sie zbytnio, wiec proszę uzasadnić podany wybór...

Pozdrawiam wszystkich motocyklistów!!!
elnino
Świeżak

Postprzez tomekd » 25/11/2006, 01:38

X-ring jest trwalszy niz O-ring.Dobre firmy od lancuchow to D.I.D.,R.K.,i Tsubaki.Z reszta to jest roznie,przewaznie nie warte calej roboty z zakladaniem nowego lancucha.

D.I.D. X-ring lancuch to 525 VM2,natomiast 525 ZVM2 jest jeszcze mocniejszy i trwalszy.

R.K. X-ring to 525 XSO,maja tez XW-ring,ich najlepszy lancuch-525GXW.

Wyglada ze Tsubaki nie produkuje 525 lancucha.

Jt i sunstar sa dobrej jakosci.O jednej reczy warto pamietac.Przednie zebatki ktore sa orginalnie, tzn od Hondy, mala gume wyciszajaca.Jt i sunstar sa "gole" bez gumy,troche wiecej halasuja.

D.I.D. X-ring jest mniej wiecyj 50% trwalszy niz D.I.D. O-ring co osobiscie sprawdzilem.
tomekd
Świeżak

Postprzez elnino » 25/11/2006, 06:32

Witam!!! dzieki za info, mam jeszcze prośbę, patrząc na zestawy napędowe w sklepie www.ścigacz.pl który byś polecił ????

Pzdrawiam i thx
elnino
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

na górê