Zestaw napędowy do HONDY CBR F4i Sport (2002 rok)
• Strona 1 z 1
Zestaw napędowy do HONDY CBR F4i Sport (2002 rok)
Witam!!!
Zamierzam kupić zestaw napędowy do mojej "niuni", przeglądałem w sklepie internetowym www.scigacz.pl ofertę i prawdę mówiąć pogubiłem się...
1. Jaki lańcuch X-ring czy O-ring (jaka różnica???)
2. Jaki łańcuch DID czy inny...
3. Jakie zębatki JT czy Sun..
4. Najlepiej jakby sie ktoś "znający temat" wypowiedział i umieścił w swojej odpowiedzi link (może być link do sklepu scigacza) do najlepszego zestawu, nie musi być on najtańszy ma być poprostu DOBRY by starczył na długo
))
Zaznaczam, że nie znam sie zbytnio, wiec proszę uzasadnić podany wybór...
Pozdrawiam wszystkich motocyklistów!!!
Zamierzam kupić zestaw napędowy do mojej "niuni", przeglądałem w sklepie internetowym www.scigacz.pl ofertę i prawdę mówiąć pogubiłem się...
1. Jaki lańcuch X-ring czy O-ring (jaka różnica???)
2. Jaki łańcuch DID czy inny...
3. Jakie zębatki JT czy Sun..
4. Najlepiej jakby sie ktoś "znający temat" wypowiedział i umieścił w swojej odpowiedzi link (może być link do sklepu scigacza) do najlepszego zestawu, nie musi być on najtańszy ma być poprostu DOBRY by starczył na długo

Zaznaczam, że nie znam sie zbytnio, wiec proszę uzasadnić podany wybór...
Pozdrawiam wszystkich motocyklistów!!!
- elnino
- Świeżak
X-ring jest trwalszy niz O-ring.Dobre firmy od lancuchow to D.I.D.,R.K.,i Tsubaki.Z reszta to jest roznie,przewaznie nie warte calej roboty z zakladaniem nowego lancucha.
D.I.D. X-ring lancuch to 525 VM2,natomiast 525 ZVM2 jest jeszcze mocniejszy i trwalszy.
R.K. X-ring to 525 XSO,maja tez XW-ring,ich najlepszy lancuch-525GXW.
Wyglada ze Tsubaki nie produkuje 525 lancucha.
Jt i sunstar sa dobrej jakosci.O jednej reczy warto pamietac.Przednie zebatki ktore sa orginalnie, tzn od Hondy, mala gume wyciszajaca.Jt i sunstar sa "gole" bez gumy,troche wiecej halasuja.
D.I.D. X-ring jest mniej wiecyj 50% trwalszy niz D.I.D. O-ring co osobiscie sprawdzilem.
D.I.D. X-ring lancuch to 525 VM2,natomiast 525 ZVM2 jest jeszcze mocniejszy i trwalszy.
R.K. X-ring to 525 XSO,maja tez XW-ring,ich najlepszy lancuch-525GXW.
Wyglada ze Tsubaki nie produkuje 525 lancucha.
Jt i sunstar sa dobrej jakosci.O jednej reczy warto pamietac.Przednie zebatki ktore sa orginalnie, tzn od Hondy, mala gume wyciszajaca.Jt i sunstar sa "gole" bez gumy,troche wiecej halasuja.
D.I.D. X-ring jest mniej wiecyj 50% trwalszy niz D.I.D. O-ring co osobiscie sprawdzilem.
- tomekd
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości