panewki fzr1000.czy opłaca się koło tego robić???
• Strona 1 z 1
panewki fzr1000.czy opłaca się koło tego robić???
witam.w silniku fzr1000 stukają mi panewki.ile kosztowałaby mniej więcej naprawa i czy opłaca się koło tego robić??
- snajper1991
- Świeżak
Hmm,ja tam sie nie znam,ale wątpie że po zrobieniu wytrzyma Ci to długo.Napewno pośmigasz jakiś czas,tylko jaki? Wolałbym kupić nowy piec.
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Bez rozbiórki silnika się niestety nie dowiesz.
Jeśli wał korbowy jest OK to koszty naprawy będą zbliżone do (1200 - 1600 + części), jeśli wał jest uszkodzony to naprawa będzie już niestety nie opłacalna.
Jeśli wał korbowy jest OK to koszty naprawy będą zbliżone do (1200 - 1600 + części), jeśli wał jest uszkodzony to naprawa będzie już niestety nie opłacalna.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
silnik jest rozebrany i została uszkodzona jedna panewka,wał korbowy jest do regeneracji. mi się też wydaje że się nie opłaca koło tego robić.a piec ile by tak mniej więcej kosztował???
- snajper1991
- Świeżak
Powodzenia w szukania silnika w jako tako dobrym stanie do tego sprzętu...
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
tak ciężko jest kupić silnik do tego modelu???a spasuje jakiś inny w tą ramę czy nie za bardzo????
- snajper1991
- Świeżak
Nie opłaca sie???
Witam,masz silnik rozebrany,zweryfikowany co jest do naprawy i się nie opłaca? Najlepiej kup inny który się rozleci a pózniej nastepny bo kto Ci da gwarancję na silnik poza jakas rozruchowa?Umiesz to złozyc do kupy czy tylko sobie rozkręciłes ,wał pomierzony ,nie ma bicia czy tylko ktos coś chlapnął, ze dobry?Ja nie widze problemu zeby to złozyc i mieć pewny silnik a nie bombę z opóznionym zapłonem.Jak chcesz to dzwoń.Pozdr
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
Zgadzam się z kargulvmax nawed dać komuś aby Ci to poskładał wydasz moze troche więcej łącznie regemaracja wału itd ale będziesz wiedział co masz pod tyłkiem i nie bedziesz musiał się martwić ze mozesz kiedys gdzies nie dojechać. Takie jest moje zdanie i myśle ze słuszne. Pozdrawiam
-
lukaszy - Świeżak
no też tak myślałem bo ten silnik przedtem chodził jak żyleta,nie było z nim żadnych problemów. mechanik rozbierał silnik i powiedział że nie ma bicia na wale tylko trzeba go zregenerować. było tak że postawiłem moto na koło i jechałem jakieś pół kilometra tak i trochę później zaczęły stukać panewki.po rozebraniu okazało się że chwyciło jedną panewkę.
- snajper1991
- Świeżak
- snajper1991
- Świeżak
wolę kupić inny silnik niż robić koło tego bo dam dużo kasy żeby zrobić tego i **** wie ile na tym pojeżdże.
- snajper1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości