Yamaha YZF-R125 - temat zbiorczy
może nie pod każdym względem... oczywiście rzecz gustu, ale yamaha ma bardzo ładne zegary nie to co kawasaki...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
INFO YZF R 125
Odpowiem wam na pare pytan bo troche sie znam na R 125(sam mam,pochwale sie nawet ze jako pierszy albo jako jeden z 1 w Polsce sorry musialem) wiec tak mam juz ok 6000 km i juz olej mi sie leje za amortyzatora przedniego i popekaly 2 plastiki nie wieadomo z jakiej przyczyny
czesci tuningowe to przede wszystkim wizualne i ok 5 tlumikow ktore sa dosc drogie(ebay.pl)
blokady sa i to napewno bo nie kazdy jest przekonany o tym pozna potwierdzic tym ze cbr 125 leci ok 140 km/h
ktos pytal o zawieszenie przednie a dokladnie o zamiennik to z tego co patrzylem ostatnio to prawdopodobnie jest takie same w cbr125 tyle ze trzeba bylo chyba znienic zawieszenie z kolem bo sa inne mocowania na dole amora
probowal ktos odblokowac w jakims serwisie gdzie robia chip tuning ? bo prawie napewno blokada jest na module
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/D-BOOST- ... ccessories
czy to nie chip tuning?
Edytuj posty, bo bedzie warn Fenek16
czesci tuningowe to przede wszystkim wizualne i ok 5 tlumikow ktore sa dosc drogie(ebay.pl)
blokady sa i to napewno bo nie kazdy jest przekonany o tym pozna potwierdzic tym ze cbr 125 leci ok 140 km/h
ktos pytal o zawieszenie przednie a dokladnie o zamiennik to z tego co patrzylem ostatnio to prawdopodobnie jest takie same w cbr125 tyle ze trzeba bylo chyba znienic zawieszenie z kolem bo sa inne mocowania na dole amora
probowal ktos odblokowac w jakims serwisie gdzie robia chip tuning ? bo prawie napewno blokada jest na module
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/D-BOOST- ... ccessories
czy to nie chip tuning?
Edytuj posty, bo bedzie warn Fenek16
- MateY112
- Świeżak
Co by było lepsze, CBR 125R czy YZF 125R zastanawiam się między nimi dwoma co byście doradzili. Macie może jakieś info kiedy wychodzi suzuki gsx-r 125 bo też bym się nad nią zastanowił. Ale dokładniej bo to że w tym roku to wiem(o ile wyjdzie) bo na forum to znalazłem tylko że w 2009 roku. Thanks za info.
-
walama243 - Świeżak
Mi sie mazy taka Yamaha ale chyba walne sobie hyosunga, moze CBR jak finanse nie starcza
A taki zakochany bylem w Yamasze
A taki zakochany bylem w Yamasze
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
hmm mam nadzieje ze za 2-3 lata bedzie tańsza (nowa). Jesli nie stanieje albo stanieje mało to pokusze sie na jakąś młodą uzywaną, no i w tedy juz pewnie bedzie ją mozna odblokować... W sumie jak dla mnie moto idealne: 4T mało pali i nie trzeba kombinować z mieszankami, ładny dzwięk, osiągi jak dla mnie ok te 120/130kph, no i ten wygląd... ahhh poezja... No moze doczepie sie do dego ze zamiast starego dobrego analogowego wskaźnika prędkości jest wyświetlacz... no ale to juz kwestia gustu jakoś mam sentyment do płynnie snunącej wskazówki po tarczy zegaru...
- Pirek
- Świeżak
Pirek napisał(a): 120/130kph..
Poczułem się osobiście urażony, ponieważ posiadam takową Yamahę, i zapewniam że jedzie na prostej drodze 138 km/h - tyle pokazuje prędkościomierz, który dosyć mało przekłamuje.
Pirek napisał(a): No moze doczepie sie do dego ze zamiast starego dobrego analogowego wskaźnika prędkości jest wyświetlacz... no ale to juz kwestia gustu jakoś mam sentyment do płynnie snunącej wskazówki po tarczy zegaru..
Tutaj się zgadzam z Tobą całkowicie - do tej pory strasznie mnie to boli, że są te głupie cyferki. A jeśli chodzi o używane egzemplarze, to myślę , że pierwsze pojawią się już za rok - 2 letnie motory na A1 często lądują na allegro, gdyż ich właściciele przesiadają się na coś większego.
Na niemieckim ebayu już są używki.
Pozdrawiam.
-
Hellrider - Świeżak
Kolego Hellrider przepraszam jesli Cie uraziłem - nie maiałem takich zamiarów, poprostu nie znam jeszcze tego motocykla tak dobrze zeby pisać dokładny v-max więc oparłem sie na róznych opiniach znalezionych w internecie...
Btw: Widze ze mamy podobne odczucia jeśli chodzi o wyświetlacz
Edit: A własnie mozesz jeszcze napisać jak długo się ją dociera i z jaką prędkością?
Btw: Widze ze mamy podobne odczucia jeśli chodzi o wyświetlacz
Edit: A własnie mozesz jeszcze napisać jak długo się ją dociera i z jaką prędkością?
- Pirek
- Świeżak
Ja docierałem swoją około 1500 km, czyli dość długo. Wolałem nie ryzykować awarii, bo ceny w serwisie są zabójcze. Przez pierwsze 400 km kręciłem ja do max 5-6k obrotów. Potem zgodnie z rada serwisu stopniowo zwiększałem obroty. Przy 1k km już jeździłem trochę ostrzej, czasami dawałem 9 tys. obrotów. I tak aż do 1500 km, kiedy pojechałem na przegląd, i pan stwierdził, że jest już idealnie dotarty i mogę jeździć na ful. Myślę że dzięki temu powolnemu dotarciu, olejowi Motul i shell v-power ma teraz takie osiągi. Jak widzę na youtube filmiki jak małolaty wyciągają 130 i czerwone pole przy 200 km przebiegu (a widziałem film gdzie moto miało ledwo 20km..) to sobie myślę, że kupna używanego w Polsce nikomu nie polecam. Nasi zachodni sąsiedzi bardziej dbają o moto i polecam zakup z zagranicy.
-
Hellrider - Świeżak
lukaszf napisał(a):To już nie te czasy kiedy nowa YZF 125 kosztowała 14tyś PLN. Ten kryzys gospodarczy przyprawia mnie o zawrót głowy!
Miejmy nadzieje ze się w krótce skończy i ceny wrócą na swój normalny poziom... Teraz nawet zakup na raty nie jest rozwiązaniem bo coraz cięzej o raty 0%.
- Pirek
- Świeżak
Ja zapłaciłem za moją 3,499 Euro , kupowałem po kursie ~3,50 czyli wyszło mi 12,500 złotych (sprowadzałem z Niemiec).
Wynegocjowałem jeszcze (a raczej tata wynegocjował, bo dobrze szprecha ) pokrowiec na motor, porządną blokadę na tarcze i kask AGV GP1 który kosztował tam 70 Euro.
Szczerze wam współczuje, bo ponad 15 tysięcy za ten motor bym nie dał. Na szczęście raz w życiu mi się coś udało ;D
Wynegocjowałem jeszcze (a raczej tata wynegocjował, bo dobrze szprecha ) pokrowiec na motor, porządną blokadę na tarcze i kask AGV GP1 który kosztował tam 70 Euro.
Szczerze wam współczuje, bo ponad 15 tysięcy za ten motor bym nie dał. Na szczęście raz w życiu mi się coś udało ;D
-
Hellrider - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość