Cb 500 przygotowanie do sezonu
• Strona 1 z 1
Cb 500 przygotowanie do sezonu
witam. mam kilka pytań odnośnie mojej cb. Ile trzeba wlać oleju do silnika i gdzie jest miarka oleju??? Moto jak stoi w zimnie i jest zimne nie chce odpalać po rozgrzaniu odpala już normalnie nie wiem co jest tego przyczyną??? prosze o pomoc ..
rappek4
- rappek4
- Świeżak
Po lewej stronie, takie czarne pokretlo. Odkrecasz i wyjmujsez taki bagnecik. Potem czyscisz go i wsadzasz ponownie (bez dokrecania) Na wglebieniach zobaczysz poziom oleju. U mnie wchodzi ok 3-3.1l po calkowitym spuszczeniu poprzedniego.
Masz ssanie wlaczone jak odpalasz go na zimnym?
PS. Lepiej popytaj jakiegos znajomego co i jak, patrz podstawy uzytkowania moto...
Masz ssanie wlaczone jak odpalasz go na zimnym?
PS. Lepiej popytaj jakiegos znajomego co i jak, patrz podstawy uzytkowania moto...
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Ale kreci Ci rozrusznik a silnik nie odpala? Czy silnik odpala i od razu gasnie?
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Zacznij od świec jak koledzy dobrze radzą
Jak nie wiesz kiedy były wymieniane a przepalenie nad kuchenką nic nie daje to wymień.
Potem filtr powietrza, ewentualnie czyszczenie gaźników.
ps.
Bagnet znajduje się po PRAWEJ stronie motocykla.
Ale skoro tego nie wiesz to najlepiej poproś kogoś z kolegów bardziej doświadczonych, na pewno podjedzie i pomoże (nieumiejętne wyjmowanie świec może sporo napsuć! -Trzeba zdjąc bak i część osłon - jeśli to wersja S)

Jak nie wiesz kiedy były wymieniane a przepalenie nad kuchenką nic nie daje to wymień.
Potem filtr powietrza, ewentualnie czyszczenie gaźników.
ps.
Bagnet znajduje się po PRAWEJ stronie motocykla.
Ale skoro tego nie wiesz to najlepiej poproś kogoś z kolegów bardziej doświadczonych, na pewno podjedzie i pomoże (nieumiejętne wyjmowanie świec może sporo napsuć! -Trzeba zdjąc bak i część osłon - jeśli to wersja S)
Honda VFR 800I
-
Mike - Świeżak
Spróbuje z tymi świecami dam znać jakie efekty.... moto świeżo sprowadzone więc chyba zrobie wszystkie wymiany.. jaki proponujecie filtr oleju słyszałem ze K&N są dobre??/ i jaki olej będzie najlepszy i świece????
1. Świece takie jak zaleca producent czyli:
NGK CR8EH - 9
2. Olej, producent zaleca 10W30
Większość leje półsyntetyk MOULA 5100 10W40 i jest git
3. Filtr oleju- jak masz dużo pieniędzy to kup K&N, jak wolisz taniej to HIFLOFILRTO, różnicy nie zauważysz
Co do przygotowania to jeszcze
-sprawdź stan i naciąg łańcucha
-stan klocków/szczęk, przewodów hamulcowych
-jeżeli dopiero co kupiłeś moto to wymień płyny chłodniczy, hamulcowy
-Sprawdź stan i ciśnienie w oponach
-stan aku
Zapraszam na forum cebulkowe
www.cb500.pl
- żółf
- Świeżak
• Strona 1 z 1