Zmiany w zdawaniu na PRAWKO!!!
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
U mnie na kartę było kilka, a nawet kilkanaście sprawdzianów ze znaków, itp., a egzamin praktyczny tez nie był łatwy (oczywiście dla początkujących). Dla mnie najtrudniejsza była ósemka, a to dlatego, że była ona przystosowana to zdawania komarkami, a mój Malaguti raczej rozmiarami jest trochę większy, i ma mniejszy promień skrętu...
Z około 20 osobowej ekipy zdawających na ochotnika zdawałem jako pierwszy i zdałem oczywiście. Może miałem trochę łatwiej, gdyż miałem wtedy 16 lat

Z około 20 osobowej ekipy zdawających na ochotnika zdawałem jako pierwszy i zdałem oczywiście. Może miałem trochę łatwiej, gdyż miałem wtedy 16 lat

Ostatnio edytowano 22/3/2009, 17:00 przez C-bool, łącznie edytowano 1 raz
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
C-bool, czyli należysz do tej mniejszości, która miała prawidłowo przeprowadzony egzamin na kartę motorowerową.
Ale uwierz mi, że większość niestety dostała ją bez żadnej nauki, a jednak WORD jest moim zdaniem dość obiektywny jeśli chodzi o sprawdzanie umiejętności.
Myślę, że egzamin na AM powinien obejmować plac manewrowy. Teoretyczny (taki jak na prawo jazdy A, bo przepisy na drogach wszystkich obowiązują takie same). Miasto można sobie odpuścić. No i uważam, że kurs powinien być prowadzony za darmo w szkołach. Egzamin , jeśli nie byłoby miasta byłby kosztem około 40 -50 zł - więcej nie, bo trwałby w sumie jakieś 10 - 15 minut.
Uważam, że tak jak jest teraz nie jest dobrze C-bool, i myslę, że nie jestem osamotniony. Przykład Włochów czegoś nas powinien nauczyć. Różnica między nami a nimi jest tylko taka, że tam skuterów było dużo więcej, i dużo wiecej się na nich jeździ bo jest pogoda - jakby policzyć ilość wypadków w przeliczeniu na 1000 skuterów to myślę, że okazalibyśmy się lepsi od Włochów
Ale uwierz mi, że większość niestety dostała ją bez żadnej nauki, a jednak WORD jest moim zdaniem dość obiektywny jeśli chodzi o sprawdzanie umiejętności.
Myślę, że egzamin na AM powinien obejmować plac manewrowy. Teoretyczny (taki jak na prawo jazdy A, bo przepisy na drogach wszystkich obowiązują takie same). Miasto można sobie odpuścić. No i uważam, że kurs powinien być prowadzony za darmo w szkołach. Egzamin , jeśli nie byłoby miasta byłby kosztem około 40 -50 zł - więcej nie, bo trwałby w sumie jakieś 10 - 15 minut.
Uważam, że tak jak jest teraz nie jest dobrze C-bool, i myslę, że nie jestem osamotniony. Przykład Włochów czegoś nas powinien nauczyć. Różnica między nami a nimi jest tylko taka, że tam skuterów było dużo więcej, i dużo wiecej się na nich jeździ bo jest pogoda - jakby policzyć ilość wypadków w przeliczeniu na 1000 skuterów to myślę, że okazalibyśmy się lepsi od Włochów

-
Hellrider - Świeżak
Hellrider napisał(a):Karta motorowerowa to fikcja - sam na nią zdawałem w gimnazjum - każdy zdał. U nas były 3 lekcje o znakach i przepisach, i jakiś test, na którym nam podpowiadano.
Ja swego czasu zdawalem w McDonaldzie

- hab
- Świeżak
C-bool napisał(a):Jeżeli zmiany w kategoriach wejdą dopiero w przyszłym roku, bo trzeba przygotować nowe schematy dokumentów czy coś, to gdy chciałbym się zapisać na A pod koniec października br. to jeszcze na starych zasadach?

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
-
CeBeRek - Stały bywalec
panowie a jak wygląda zdawanie czy trzeba najpierw zdać testy a potem ustalać jazdę czy można ustalić wszystko jednocześnie i i jazdę i testy w tym samym dniu? Bo podobno teraz nie można zdać jednego po drugim w tym samym dniu?
simply the best
-
desperski - Świeżak
Z tego co ja się orientuje mozesz zrobic tak: testy i jazda w tym samym dniu ( przy założeniu że zdasz testy) albo testy w innym dniu i jazda w innym. Tzn jak kiedys zdawalem to tak wlasnie bylo, a kolega 2 dni temu mial praktyke i teorie w jednym dniu ( z tym ze on kategoria B tylko)
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
a w tym momencie jak wyglÄ…da prawo jazdy:
ile godzin jest do wyjeżdzenia w ośrodku szkoleniowym ?
ile jest godzin teorii?
jak wyglądają te godziny do wyjeżdzenia, czy to jest praktycznie sam plac manewrowy, czy pół na pół po mieście/po placu?
ile orientacyjnie kosztuje taki kurs?
czy w każdym WORDzie jest jakaś ustalona trasa i na niej zdaje się egzamin ?
jak wygląda zdawalność na motocykl?
wiem że trochę nie trafiłem z tematem ale w pewnym stopniu jest on powiązany
pozdrawiam
ile godzin jest do wyjeżdzenia w ośrodku szkoleniowym ?
ile jest godzin teorii?
jak wyglądają te godziny do wyjeżdzenia, czy to jest praktycznie sam plac manewrowy, czy pół na pół po mieście/po placu?
ile orientacyjnie kosztuje taki kurs?
czy w każdym WORDzie jest jakaś ustalona trasa i na niej zdaje się egzamin ?
jak wygląda zdawalność na motocykl?
wiem że trochę nie trafiłem z tematem ale w pewnym stopniu jest on powiązany
pozdrawiam
- bilu91
- Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości