Moto w teren, jakieÅ› dobre enduro
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moto w teren, jakieÅ› dobre enduro
Potrzebuje jakąś zabawke w teren, miałem sezon temu dt 125, fajny sprzęt, fajnie się gumowało ale troszke mocy potem brakowało
jakie polecacie enduro za jakieś 5-6k mocniejsze od dt, takie do gumowania i zabawy w lekkim terenie, crossy raczej odpadają bo koszty utrzymania są zbyt duże
dodam że pojemność nie ma większego znaczenia, fajnie by też było jak by moto nie paliło 15litrów i aby było w miare niezawodne
jakie polecacie enduro za jakieś 5-6k mocniejsze od dt, takie do gumowania i zabawy w lekkim terenie, crossy raczej odpadają bo koszty utrzymania są zbyt duże
dodam że pojemność nie ma większego znaczenia, fajnie by też było jak by moto nie paliło 15litrów i aby było w miare niezawodne
- trzebnicki
- Świeżak
Może DR 350? Na papierze nie jest wiele mocniejsza od DT ale czteropak i ma całkiem inną charakterystykę silnika.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
właśnie myślałem też nad dr i kilkoma większymi, ale to są 4t, drogie remonty już. Są zapewne cięższe od dt i ciekawi mnie czy z taką łatwością da się gumować na nich
jak bym był pasjonatą terenu to bym kupił spowrotem yz125, ale po sezonie do wymiany tłok, opony, napęd a to są już koszta
nie wiem czy ponownie nie powrócić do dt, ale mocy już troszke mało
jak bym był pasjonatą terenu to bym kupił spowrotem yz125, ale po sezonie do wymiany tłok, opony, napęd a to są już koszta
nie wiem czy ponownie nie powrócić do dt, ale mocy już troszke mało
- trzebnicki
- Świeżak
DR to 4t co jest tylko plusem. Remontów się w tym nie robi bo się nie psuje. Najlepiej to jakbyś się przymierzył, byś wiedział czy Ci pasuje.
-
Ja bym wolał jakąś wr'ke. Polatasz sobie w terenie i na gumie. Spoko motorek. I w utrzymaniu nie jest taka droga.
- .:LowRider:.
- Świeżak
Przecież napisał że 5-6tyś. Z tą kasę nic lepszego niż DR raczej nie znajdzie. Na LC4 pasowałoby dołożyć ze 2k.
-
no to w takim razie kupić dobra xt albo dr 350 i śmigać jest to tyle koni co w dt ale jednak 4t to zupełnie cos innego może znalazł być nawet wr za 7 tysięcy ale to raczej jakieś dziadostwo wiec pozostaje jakąś 350 albo jeszcze możesz zobaczyć na xr 250
Ostatnio edytowano 22/3/2009, 15:31 przez woj2900, łącznie edytowano 1 raz
-
woj2900 - Świeżak
To masz straszny wybor
DR 350
XT 350
I na tym koniec bo reszta drozsza albo nie popularna.
Wejdz na allegro wrzuc widelki cenowe i zobaczysz na co Cie stac, a to ze chcialbys zeby mialo 70KM, palilo 2/100km i zawias o skoku 330 to zostaw na pozniej jak uzbierasz wiecej kasy
DR 350
XT 350
Wejdz na allegro wrzuc widelki cenowe i zobaczysz na co Cie stac, a to ze chcialbys zeby mialo 70KM, palilo 2/100km i zawias o skoku 330 to zostaw na pozniej jak uzbierasz wiecej kasy
pzdr
Zeet
Zeet
- Zeet
- Świeżak
Zeet napisał(a):To masz straszny wybor
DR 350
XT 350
jak ja nie lubie takich ludzi, Ty myslisz że jesteś fajny i hojrak jak napiszesz takie coś?
wr raczej odpada bo tak jak napisałem to będzie moje drugie moto w teren i nie chce zabulić za duzo. Kupił bym spowrotem yz albo cr ale koszta utrzymania zbyt duże
zastanawia mnie jeszcze czy te 350tki nie są zaciężki, bo wole lekkie enduro, tzn. np. dt z samego gazu podrywała a i w terenie cięższym dawała rade
podsumowując co byście wybrali dla siebie, jakąś 350tke czy szanowaną dt? (biorąc pod uwage niezawodność, spalanie,, teren i gumowanie? )
- trzebnicki
- Świeżak
Z lżejszych może poszukaj: Husqvarny WRE 125, Kawasaki KDX 250, Yamaha DT/WR 200. Wszystkie to dwusuwy a najlepsza wydaje mi się WRE i WR tylko że ta Yamaha to bardzo rzadki model.
Jak masz jakieś pytania co do tych moto to uderz do mnie na GG bo swojego czasu się każdym z nich interesowałem.
Jak masz jakieś pytania co do tych moto to uderz do mnie na GG bo swojego czasu się każdym z nich interesowałem.
-
poczytałem troche i jednak zdecyduje się na 4t
a potem ze sprzedażą nie będzie problemów? tzn. abym nie bujał się zadługo... z tego co wyczytałem to (4t) są niezawodne, tanie w utrzymaniu, lepszy dźwięk itp opinia ludzi po przesiadce z 2t (tak jak ja) jest bardzo dobra, mówią że lepszy moment obrotowy robi swoje
z tego co widze na YT to ładnie na tym się gumuje, a i w terenie se radzą
teraz tylko poszukam czegoÅ› w okolicach (xt/dr) i w teren
jeszcze powiedźcie czy nie ma problemów ze sprzedażą, czy jest coś jeszcze w tych pieniądzach znane w 4t wartego uwagi i na co zwrócić uwage kupując?
a potem ze sprzedażą nie będzie problemów? tzn. abym nie bujał się zadługo... z tego co wyczytałem to (4t) są niezawodne, tanie w utrzymaniu, lepszy dźwięk itp opinia ludzi po przesiadce z 2t (tak jak ja) jest bardzo dobra, mówią że lepszy moment obrotowy robi swoje
z tego co widze na YT to ładnie na tym się gumuje, a i w terenie se radzą
teraz tylko poszukam czegoÅ› w okolicach (xt/dr) i w teren

jeszcze powiedźcie czy nie ma problemów ze sprzedażą, czy jest coś jeszcze w tych pieniądzach znane w 4t wartego uwagi i na co zwrócić uwage kupując?
- trzebnicki
- Świeżak
teraz tylko poszukam czegoÅ› w okolicach (xt/dr) i w teren Wink
To sie chyba duzo nie pomylilem.
DR-ka jest bardziej popularna. Zajrzyj sobie na
http://www.satfilm.pl/~dr350/ (otwórz link)
znajdziesz troche o tym moto.
A tu
http://www.chudzikj.republika.pl/XT350.htm (otwórz link)
masz o XT.
I zacznij mnie lubic

pzdr
Zeet
Zeet
- Zeet
- Świeżak
bede szukał dr 350, waga ok.130kg w porównaniu do wagi dt (100kg) nie powinna robić jakiś większych problemów
jak kupie to powiem 

- trzebnicki
- Świeżak
moim zdanie i z doświadczenia dr jest bardziej zrywnijsza ale xt pudzie na 3 biegu na koło jak sie umie a dr to na drugim ledwie pyzatym xt jest bardziej żywotna bo ma mniejsze obroty a co za tym idzie silnik sie mniej grzej mniejsze spalanie a moc praktycznie taka sama wiec ja bym wziął xt mam xt 350 teraz i wole od dr z dr miałem do czynienia dużo a z częściami zero problemów tyle ze jest ich mniej a jeszcze dodam że czyści do yamaha są tańsze
-
woj2900 - Świeżak
Kolego, 30kg to bardzo duzo, zobacz ze masa wzrosnie Ci o 30 procent. Jak gumujesz to musisz miec sucha miche olejowa. moze xr 600? wazy jakies 140 kg a moc jest bardzo duza, moto zrywne jak zadne inne w tej klasie, wieku i kasie. Zakladasz wieksza zebate z tylu i na 2-3 pojdzie na gume napewno.
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości