Problem - Zipp Quantum
• Strona 1 z 1
Problem - Zipp Quantum
Witam!Dzis po przerwie zimowej postanowilem odpalic i pojeździć moim skuterkiem Zipp Quantum.Gdy przejechalem okolo 20km wrocilem do domu zostawilem go na dworzu potem ponownie chcialem sie przejechać nagle zegrary poszły ponad 75km/h (max) i zaczelo coś piszczeć i trzeszczeć w kierowniku.Co to moze byc?trzeszczy jak rozpędzam sie prosze o odpowiedz.
- Przemowawa
- Świeżak
- Przemowawa
- Świeżak
no normalnie dodaje gazu i piszczy i trzeszczy tak w kierowniku jakby pod zegarami..moze to linka prędkościomierza ?przeczytalem w instrukcji ze trzeba je smarować..
- Przemowawa
- Świeżak
A może to trzeszczą plastiki? 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
a kolo przednie luzno chodzi znaczy czy kreci sie bez oporow i czy niema bocznych luzow.
czy to sie dzieje przy jezdzie prosto czy przy skretach
czy to sie dzieje przy jezdzie prosto czy przy skretach
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
to nie sa plastiki
kolo chodzi dobrze sprawdzałem poprostu gdy sie rozpędzam (na prostej ) to zaczyna coś tak pod licznikami tak jakby obcierać stukać.Moze to linki od prędkośći?

- Przemowawa
- Świeżak
Przemowawa napisał(a):to nie sa plastikikolo chodzi dobrze sprawdzałem poprostu gdy sie rozpędzam (na prostej ) to zaczyna coś tak pod licznikami tak jakby obcierać stukać.Moze to linki od prędkośći?
odkrec linke od kola i sprawdz czy bedzie dalej tak sie dzialo chodzi o to aby znalesc sprawce tego zamieszania.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
a moze trzeba nasmarowac linki od prędkościomierza.bo mam to w przeglądzie na 2tys a przejechalem 1700
- Przemowawa
- Świeżak
Przemowawa napisał(a):a moze trzeba nasmarowac linki od prędkościomierza.bo mam to w przeglądzie na 2tys a przejechalem 1700
Tak mozna ale to jest szukanie po omacku uszkodzenia bo niemasz pewnosci czy to linka
Odkrec ja od kola aby sie nieruszala i sie przejedz bedziesz mial pewnosc czy to linka.Jak bedzie cicho to znaczy ze linka a apropo smarowania to lepsza jest wymiana na nowa bo smarowanie na krotko starcza.
A jak bedzie nadal cos sie dzialo to bedzie dalej szukal uszkodzenia.
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości