problem ze ssaniem
• Strona 1 z 1
problem ze ssaniem
witam, prosze was o pomoc. mam wrazenie ze w moim skuterze (generic cracker) padlo ssanie. twierdze tak dlatego iz gdy jest zimny trzeba niezle sie nakopac zeby odpalil... lapie go na 3, 4 sekun dy i gasnie i tak 30razy zanim sie troszke nie zagrzeje. a jak jest juz cieply pali na dotyk.
wykrecilem ssanie z gaznika zeby zaobserwowac czy iglica sie jakos porusza, wynik= nie rusza sie,
pomierzylem miernikiem przewody ktore przychodza na ssanie aby zobaczyc jaki prad tam przychodzi, wynik= ssanie nie dostaje pradu
podlaczylem bezposrednio pod akumulator w celu wyeliminowania z obwodu jakiegos potencjalnego termowlacznika i tez nic...
rozebralem tez ten modul ssania i nie bardzo zauwazylem tam jak to moze dzialac... co unosi ta igliczke?
prosze o pomoc. czy wystarczy wymiana ssania? cvzy moze problem siedzi gdzies wyzej?
wykrecilem ssanie z gaznika zeby zaobserwowac czy iglica sie jakos porusza, wynik= nie rusza sie,
pomierzylem miernikiem przewody ktore przychodza na ssanie aby zobaczyc jaki prad tam przychodzi, wynik= ssanie nie dostaje pradu
podlaczylem bezposrednio pod akumulator w celu wyeliminowania z obwodu jakiegos potencjalnego termowlacznika i tez nic...
rozebralem tez ten modul ssania i nie bardzo zauwazylem tam jak to moze dzialac... co unosi ta igliczke?
prosze o pomoc. czy wystarczy wymiana ssania? cvzy moze problem siedzi gdzies wyzej?
- regeorzi
- Świeżak
Sam już odpowiedziałeś na jedno pytanie, ssanie nie dostaje prądu. Z tego co napisałeś to problem jest w elektryce w kablach do ssania nie ma prądu. Musisz zobaczyć czy kable nie są uszkodzone. A co do działania, ssanie działa automatycznie na tempereture silnika, czujnik podaje informację do ssania i się załącza. Ssanie może działać na zasadzie podgrzania paliwa prądem ( nie zupełnie prądem ale długo tu opisywać) a drugi rodzaj to zwiększenie dawki paliwa.
Możesz jeszcze mieć walniętą czujkę.
Możesz jeszcze mieć walniętą czujkę.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
A sprawdziles swiece wymieniles na nowa?
Zacznij najpierw od swiecy jak jest slaba iskra to robi takie psikusy norma szczegulnie w taka pogode jak teraz.
Zacznij najpierw od swiecy jak jest slaba iskra to robi takie psikusy norma szczegulnie w taka pogode jak teraz.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Noto chyba pozostala regulacja gaznika
pozatym teraz przy tej pogodzie ja tez musze rozruszkiem z 5 ruszyc silnikiem aby zaskoczyl norma chlodno i wilgotno.
napisz mi skad jestes
spytam sie kolegi on ma serwis generic i benzer wiec moze bedzie wiedzial
napisz na priva do mnie bo niechce aby ktos posadzil mnie o reklame.
pozatym teraz przy tej pogodzie ja tez musze rozruszkiem z 5 ruszyc silnikiem aby zaskoczyl norma chlodno i wilgotno.
napisz mi skad jestes
spytam sie kolegi on ma serwis generic i benzer wiec moze bedzie wiedzial
napisz na priva do mnie bo niechce aby ktos posadzil mnie o reklame.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
regeorzi napisał(a):swieca jest nowa, tzn juz nie jest nowa ale byla zmieniana. nowy jest takze iskrownik.
Świecy się nie zmienia na inną tylko nową ze sklepu. Nie jest to duży wydatek.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dobra dowiedzialem sie kategorycznie wymien swiece na nowa ze sklepu
i dopiero potem kombinuj.
Generic raczej jest bezawaryjny to zdanie serwisu.
I pozatym kup zwykla najzwyklejsza swiece do 2t zadnych tiuningowych czy lepszych to rada serwisu a najlepsza to iskra.
Pamietaj tylko aby wziasc swiece do sklepu na wzor aby niekupic za dlugiej
bo sa i takie przypadki.
i dopiero potem kombinuj.
Generic raczej jest bezawaryjny to zdanie serwisu.
I pozatym kup zwykla najzwyklejsza swiece do 2t zadnych tiuningowych czy lepszych to rada serwisu a najlepsza to iskra.
Pamietaj tylko aby wziasc swiece do sklepu na wzor aby niekupic za dlugiej
bo sa i takie przypadki.
-
clico - Świeżak
Ja mam Podobnie w zimne dni, że trzeba nawet 10 razy kopnąć żeby zapalił. Na początek dostaje końskich obrotów ok 5k potem spadają i gaśnie po 10s. Trochę musisz pokręcić manetką jak go zapalisz, żeby temp. nabrał.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości