Tuningowanie Piaggio Sfera 125ccm
• Strona 1 z 1
Tuningowanie Piaggio Sfera 125ccm
Witajcie
Posiadam od jakiegoÅ› czasu Sferke 125ccm z 1998r
Jestem bardzo zadowolony. Zbiera się nieźle, v-max jaki wycisłem jadąc sam to 110 na prostej i 115 z delikatnej górki.
Mam pytanie, wkońcu zaczął mnie wkręcać ten motorek, fajnie mi sie nim jezdzi. Dlatego chcę go dopieścić. Nie piszcie tylko że nie warto itp. Chcę i już.
Czy 125ccm się tuninguje? Wymienia się rolki wariatora oraz wariator? Co z tłumikiem? Nigdzie nie mogę znaleść tych części tuningowych do Sfery 125ccm. Co moze mi dac troszke wiecej mocy?
Prosze doradzcie mi, bede ogromnie a nawet przeogromnie wdzięczny jak dacie jakieś linki do sklepów lub Allegro z częściami które mógłbym włożyć.
I tak około to do ilu mógłbym go wycisnąć? 120km/h dało by rade po wymianie paru części które mi polecicie? Szczerze dla mnie ważniejsze jest przyspieszenie niż v-max.
Aha i proszę nie pisać z 4T nic nie poprawi przyspieszenia i ze ma słabe, bo kumple mają skuterki poprzerabiane na 70/80 i na przyspieszenie i v-max wypierniczam ich z palcem w nosie
Koles wlozyl w Speedfightera kupe siana, leci mu 112km/h ale na przyspieszenie go biore jak chce.
Dziekuje !
Posiadam od jakiegoÅ› czasu Sferke 125ccm z 1998r

Mam pytanie, wkońcu zaczął mnie wkręcać ten motorek, fajnie mi sie nim jezdzi. Dlatego chcę go dopieścić. Nie piszcie tylko że nie warto itp. Chcę i już.
Czy 125ccm się tuninguje? Wymienia się rolki wariatora oraz wariator? Co z tłumikiem? Nigdzie nie mogę znaleść tych części tuningowych do Sfery 125ccm. Co moze mi dac troszke wiecej mocy?
Prosze doradzcie mi, bede ogromnie a nawet przeogromnie wdzięczny jak dacie jakieś linki do sklepów lub Allegro z częściami które mógłbym włożyć.
I tak około to do ilu mógłbym go wycisnąć? 120km/h dało by rade po wymianie paru części które mi polecicie? Szczerze dla mnie ważniejsze jest przyspieszenie niż v-max.
Aha i proszę nie pisać z 4T nic nie poprawi przyspieszenia i ze ma słabe, bo kumple mają skuterki poprzerabiane na 70/80 i na przyspieszenie i v-max wypierniczam ich z palcem w nosie

Dziekuje !
- maksymw
- Świeżak
No mozesz zmienic sprzeglo na sportowe , lepsze sprezynki dac, zmienic wariator , rolki na lzejsze, gaznik zmienic jeszcze - to ci da najwiecej ale bedzie wiecej palil. Powodzenia ;p
- marc9911in
- Świeżak
To jest tak ciezko dopasowac a tymbardziej nam bo nie wiemy jaka masz obecnie trzeba bylo by je zwazyc i wtedy bysmy powiedzieli cos. Ale ogolnie wez lzejsze od tych co masz najlepiej zestaw kilku wag rolek to napewno jakos dopasujesz no i oczywiscie sprezynki sprzegla i docisku bo jak tego nie zmienisz to doslownie nic sie nie zmieni a jak zmieni to na gorsze. Powodzenia 

- marc9911in
- Świeżak
ciekawe informacje znajdziesz na skuter doktor
wystarczy poczytac
wystarczy poczytac
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości