Ilosc oleju yamaha r6
• Strona 1 z 1
Ilosc oleju yamaha r6
Witam, Panowie potrzebuje szybka odpowiedz ile wlac oleju silnikowego do yamaha r6 2000 rok. pozdrawiam
- bombel6622
- Świeżak
Masz podane na deklu silnika, bodajze bedzie to 3,2 litra. Zawsze wchodzi troszke wiecej, musisz stopniowo lac i sprawdzac co jakis czas na bagnecie w miedzyczasie na chwila odpalajac motor.
-
Lukas_dan - Świeżak
"w międzyczasie na chwile odpalając moto"
co ty przez to rozumiesz? niech naleje trochę ponad maximum i dopiero odpali moto żeby się oleju do filtra nalało, potem sprawdza jak stan i ew uzupełnia...
co ty przez to rozumiesz? niech naleje trochę ponad maximum i dopiero odpali moto żeby się oleju do filtra nalało, potem sprawdza jak stan i ew uzupełnia...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
jezeli masz zamiar gumowac to nalej ok 0.5 l wiecej oleju. przynajmniej ja tak robie zawsze:) wieksza pewnosc ze bedzie git 

Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
do yamahach na delku od sprzegla pisze ze wchodzi tylko 2500cm sesciennych oleju czy to uwzglednia filtr oleju??
jak sprawdzac poziom w r6 bo bagnet jest wkrecany, czy na wkreconym bagniecie czy tylko wlozyc go i niedokrecajac ustalic ilosc oleju w misce?? Ja dzis zmienilem olej weszlo mi 2.7litra z wymiana filtra i jak patrze na bagnet to po wkreceniu mam powyzej MAX a jesli sprawdzam na niewkreconym bagnecie to jest 3 mm ponizej max ??
jak sprawdzac poziom w r6 bo bagnet jest wkrecany, czy na wkreconym bagniecie czy tylko wlozyc go i niedokrecajac ustalic ilosc oleju w misce?? Ja dzis zmienilem olej weszlo mi 2.7litra z wymiana filtra i jak patrze na bagnet to po wkreceniu mam powyzej MAX a jesli sprawdzam na niewkreconym bagnecie to jest 3 mm ponizej max ??
- blaszczu33
- Świeżak
wojtek1303 napisał(a):jezeli masz zamiar gumowac to nalej ok 0.5 l wiecej oleju. przynajmniej ja tak robie zawsze:) wieksza pewnosc ze bedzie git
Wojtek ale pije ci tylko jak gumujesz???a jak latasz normalnie to też ci pije. Bo zaobserwowałem u mnie w R1 2003 rok że na gumie potrafi wypić a jak latałem normalnie bez wygłupów to tyle ile wlewałem w poprzednim sezonie tyle zlewałem z sezonie następnym także nie brał...

-
YZF R1 - Moderator
Jak gumujesz lub jeździsz extremalnie to R6 i R1 wciąga przeważnie do 1l/1000km.
Przy normalnej jeździe od wymiany do wymiany powinno dać radę bez dolewek.
Jak ktoś zna konstrukcję silnika 4T to będzie wiedział od czego zależy spalanie oleju.
Przy normalnej jeździe od wymiany do wymiany powinno dać radę bez dolewek.
Jak ktoś zna konstrukcję silnika 4T to będzie wiedział od czego zależy spalanie oleju.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa