Gora-skora i dol-cordura czy gora-cordura a dol- skora?
• Strona 1 z 1
Gora-skora i dol-cordura czy gora-cordura a dol- skora?
Witam, zastanawiam sie nad polaczeniem odwicznego problemu ubioru laczac oba materialy ale w jakiej kombinacji?
osobiscie uwazam ze praktyczniejsze i wygodniejszy bylby zestaw spodnie- crodura i kurtka-skora. Wydaje mi sie ze wzgeldow praktycznych. Nie biore tu pod uwage tylko turystyki ale rowniez jazdy po miescie, podjazd do biblioteki, sklepu czy poczty. Co byloby wygodniejsze?
Do tej pory uzywalem full tekstyli z raczej nizszej polki i planuje zakup czegos konktretnego.
pozdr
edit: bo tak, kumpel ma spodnie skorzane i tekstylna i chwali sobie uzytkowosc, zdaje mi sie ze tekstylne spodnie beda wygodniejsze, a skorzana kurtka bezpieczniejsza, pozzatym drazni mnie 'ogromnosc obecnej kurtki i skorzana powinna byc mniej napompowana, chyba, nie?
osobiscie uwazam ze praktyczniejsze i wygodniejszy bylby zestaw spodnie- crodura i kurtka-skora. Wydaje mi sie ze wzgeldow praktycznych. Nie biore tu pod uwage tylko turystyki ale rowniez jazdy po miescie, podjazd do biblioteki, sklepu czy poczty. Co byloby wygodniejsze?
Do tej pory uzywalem full tekstyli z raczej nizszej polki i planuje zakup czegos konktretnego.
pozdr
edit: bo tak, kumpel ma spodnie skorzane i tekstylna i chwali sobie uzytkowosc, zdaje mi sie ze tekstylne spodnie beda wygodniejsze, a skorzana kurtka bezpieczniejsza, pozzatym drazni mnie 'ogromnosc obecnej kurtki i skorzana powinna byc mniej napompowana, chyba, nie?
deszcz, snieg, slonce, wiatr zawsze ale byle do przodu...
- kts33
- Świeżak
Huh? Skórzane spodnie a kurtka tekstylna? Po jaki _____, że się tak zapytam? Po co mieszać jedno z drugim? Żeby mieć chłodno pod pachami a powódź w nogawkach? Głupie to dla mnie. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że kupuje się tekstylne spodnie żeby móc się gdzieś w nich przejść i nie spocić (bo kurtkę zawsze możesz zdjąć), ale na odwrót?
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Moje doświadczenie jest raczej skromne. Jeździłem wcześniej w dzikich ortalionach :] z ochraniaczami pod spodem. Było chłodno jak się jeździło przy 5*C. Rankiem jak wyjeżdżałem do pracy to wkładałem dres pod spód. W korkach nic nie czułem.
Teraz mam skórzane spodnie i o ile w czasie jazdy jest ok, nawet bardzo o tyle postój na światłach dłuższy niż przewidziany (z przepychaniem się) i czuć już temperaturę. Stąd to moje skojarzenie, że jeśli skórzane spodnie to już z twardym postanowieniem :]
Teraz mam skórzane spodnie i o ile w czasie jazdy jest ok, nawet bardzo o tyle postój na światłach dłuższy niż przewidziany (z przepychaniem się) i czuć już temperaturę. Stąd to moje skojarzenie, że jeśli skórzane spodnie to już z twardym postanowieniem :]
-
InSiDe - Świeżak
Ja brałem pod uwagę kurtę tylko skórzaną-jest bezpieczniejsza, trwalsza i fajniejsza;) Spodnie kupiłem tekstylne, ze względu na komfort i podróże lekko turystyczne. Muszę powiedzieć, że zestaw się sprawdza i można w tych spodniach pochodzić trochę, zjeść coś na mieście i czuć się swobodnie.
Niedawno trafiła mi się okazja kupić spodnie ze skóry, które stosuje do typowej jazdy bez wielkich przystanków.
Niedawno trafiła mi się okazja kupić spodnie ze skóry, które stosuje do typowej jazdy bez wielkich przystanków.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Wydaje mi sie, ze powinna byc skorzana kurtka i tekstylne spodnie jesli juz.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Pogratulujemy prawa do wlasnego zdania i zostaniemy przy swoim 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
a ja mam góra skóra i dól cordura.... i zastanawiam się nad kupnem skórzanych spodni... bo w pracy i tak sie przebieram, a moje spodnie z oddychalnością mają nie wiele wspólnego... ale do turystycznej jazdy ten zestaw jest jak najbardziej ok
pozdrawiam
pozdrawiam
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
No właśnie, ile osób jest na forum które jeździły (bądź nadal jeżdżą) w obu rodzajach spodni czy kurtek? Bo to takie trochę głupie gadanie, gdy nie ma się porównania.
Ja, nie licząc ortalionów jeździłem tylko i wyłącznie w skórzanych spodniach. Jak pisałem, wszystko co przeczytałem o powodziach w gaciach, przemakaniu i przymarzaniu nóg do hebli okazało się być bardzo mocno przesadzone. Tak więc, kto jeździł w tekstylnych i skórzanych by móc powiedzieć względnie obiektywnie, jak to jest?
Ja, nie licząc ortalionów jeździłem tylko i wyłącznie w skórzanych spodniach. Jak pisałem, wszystko co przeczytałem o powodziach w gaciach, przemakaniu i przymarzaniu nóg do hebli okazało się być bardzo mocno przesadzone. Tak więc, kto jeździł w tekstylnych i skórzanych by móc powiedzieć względnie obiektywnie, jak to jest?
-
InSiDe - Świeżak
Odświeżam temat, ponieważ też mam z tym teraz problem. Może ktoś ma jakieś uwagi do wyboru materiału? Aktualnie można na zmianę pojeździć przy zimnej i ciepłej temperaturze. Jakieś spostrzeżenia, który materiał lepszy/bardziej uniwersalny?
- Mental
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość