Zx7r PROBLEM !!! Brak iskry co poszło?
• Strona 1 z 1
Zx7r PROBLEM !!! Brak iskry co poszło?
Witam,
mam taki problem nie dawno jechałem na moto i poczułem jak by jakieś kable zaczeły się pali,kontrolki zaczely przygasac i motor momentalnie zgasł i nie moglem już go odpalic.Sprawdziłem kable- od stacyjki razem z kostka się stopiły oraz bezpiecznik .Moto nie ma teraz iskry cewki sprawdzone -sprawne ,kable wiadomo odizolowałem .Pytanie co się spaliło? moduł czy impulsator a może coś innego?
Z góry dzięki za odpowiedz.
mam taki problem nie dawno jechałem na moto i poczułem jak by jakieś kable zaczeły się pali,kontrolki zaczely przygasac i motor momentalnie zgasł i nie moglem już go odpalic.Sprawdziłem kable- od stacyjki razem z kostka się stopiły oraz bezpiecznik .Moto nie ma teraz iskry cewki sprawdzone -sprawne ,kable wiadomo odizolowałem .Pytanie co się spaliło? moduł czy impulsator a może coś innego?
Z góry dzięki za odpowiedz.
Zx7rr
- Root
- Świeżak
Pozostaje poszukać service manuala i sprawdzić po kolei instalacje elektryczną, czujnik położenia wału (czujnik zapłonu), oraz czy gdzieś dalej w instalacji nie ma zwartych przewodów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości