PEUGEOT XR6
• Strona 1 z 1
PEUGEOT XR6
Witam
na wstepie pisze ze Nieznalazlem takiego tematu.Zamierzam kupic PEUGEOT'a XR6 ale niewiem czy jest awaryjny, czy sa do niego czesci i jakie sa jego osiagi.Jesli ktos cos wie na temat tego motorka niech wyrazi swoja opinie zebym potem decyzji kupna niezalowal

Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
To samo co RS czy TZR, osiągi i awaryjność... Było zapytać w ,,co na pierwsze moto...".
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dobra to powiedzmy ze bedzie
to jak ciezko dostac do niego czesci bo slyszalem ze czesci sa podobne co od yamaszki tzr

nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
Nie podobne tylko praktycznie wszystko oprócz plastików jest takie samo. Bo wszystkie pierdzipędy jak RS, TZR, Rieju Matrix to praktycznie to samo.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
ale można się zdziwić... ja miałem np nie tzr a mbk x-power (hiszpańska tzr) i z klockami hamulcowymi było fajnie bo jak nie źle ściągneli to trzeba było uciąć wystający bolec czy cos.. bo zasiski byly od malagutti chyba (nie pamiętam już).
takze trzeba ze wszystkim się upewniać
takze trzeba ze wszystkim się upewniać
-
kravec - Administrator
Macie racje jeżeli chodzi o części to zarówno te (nowsze) rski, tzrki, rieju czy xr6 mają silnik minarelli am6. Mam tzrke i muszę powiedzieć, że nie ma strasznie na co narzekać jeżeli chodzi o pracę silnika. Posypały się tarcze, ale był to już ich czas a reszta świetnie. W tzrce strasznie awaryjny jest czujnik przy kole (od licznika) w peugeocie tego raczej nie ma (nie spotkałem się z tym). Ktoś napisał, że prawie wszystkie części są takie same. Jeżeli chodzi o silnik tak, jednak reszta - szczerze wątpię. A poza tym XR6 jest mniejsza od TZRki. Nawet jak masz te 13 lat to polecam Ci tzrkę. Bo ja mam 17 i dalej nią śmigam a ten peugeot był by pewnie już za mały.
"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
Drexav napisał(a): Nawet jak masz te 13 lat to polecam Ci tzrkę. Bo ja mam 17 i dalej nią śmigam a ten peugeot był by pewnie już za mały.
No ja mam 16 chcialem sobie zrobic prawo jazdy na a1 ale musze sobie sam zarobic bo rodzice mi niedaja ale jak juz zarobie ta sume co na prawo jazdy to dopiero za dwa 3 lata ;( . Dlatego pytam o tego xr6 poniewaz ta 50 i ja moge jezdzic na karte motorowerowa
-
pajro93 - Świeżak
Tzrka to też 50. Ceny są niewiele droższe. A jak masz 16 lat to naprawdę wydaje mi się, że Xr6 może być trochę za mała. Zobacz na Allegro Yamaha Tzr 50 - w przystępnej cenie i nowej budzie są roczniki 2003 - 2006
"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
W sumie to tak ale Tzr jest droga ;/ a ta xr6 tansza i tez ladnie sie prezentuje mam juz jedna na oku z 2004 r.
-
pajro93 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości