jaka świeca do 2-suwa
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaka świeca do 2-suwa
Miałem już ich wiele zaczynając od iskry konczac na championie ale wszystkie jakie miałem nie wytrzymywały więcej jak 2 tygodnie <przebicia>. Jaka świeca jast poprostu dobra i wytrzyma troche wiecej.Podajcie swoję propozucje i cene jak wiecie ile kosztuje z góry wielkie dzieki
SUZUKI GSF600S BANDIT <marzenia>
A narazie poczciwa wsk 175 ;]

-
kubat - Świeżak
Re: jaka świeca do 2-suwa
kubat napisał(a):Moja wueszczunka hula super kupiłem za 400 zł jest w stanie ideał a nie jak niekture hamy ze wsi leżdza takimi rozpiepszonymi.Aż szkoda patrzec na takie.Poprostu mi sie trafiło
to cytat z innego watku.... wiec sie kubat zdecyduj - hula ci czy nie hula heheh
a tak powaznie; trudno powiedziec bo ja kiedys kiedys jak ta wsk ujezdzalem (175) to mialem championa... znalezionego w rowie przy drodze i hulala na nim trzy sezony... nigdy nie mialem problemow z ta swieca... natomiast Bosche jakie pracowaly w wsk moich kumpli sypaly sie nagminnie. - ciezko bylo utrafic z cieplota swiec - zawsze jakies nagary, syfy... ten champion byl z reguly czysty - chyba po prostu mialem sczescie.... ze znalazlem odpowiednia... niezle tez Beru byly o ile pamietam...
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
No hula huja ale ale co dwa tygonie musi byc wymiana świecy bo niebędzie hulać
narazie zrobiłem 2 tyś kilometrów to już zechlała z 10 świec <bez przesady>albo i nawet więcej. 

-
kubat - Świeżak
To raczej napewno przebicia, dlatego gdyż gdy opale ją na palniku motorek chwile jeszcze pojezdzi bez żadnych problemów ale szczęcie trwa do 2-3 dni
i dalej szarpie itd.
A co do Thrillco to wogóle inne litery mi wyskakują czyli jak chce żeby napisało "n" to pisze mi "i" itd i niemam czasu szukać "ó" i dlatego pisałem "u". Ale od dziś mam już nową a tamta se leży w śmietniczku.
[/quote][/code]

A co do Thrillco to wogóle inne litery mi wyskakują czyli jak chce żeby napisało "n" to pisze mi "i" itd i niemam czasu szukać "ó" i dlatego pisałem "u". Ale od dziś mam już nową a tamta se leży w śmietniczku.

[/quote][/code]

-
kubat - Świeżak
-
kris - VIP Åšcigacz.pl
szkoda ze jestem poza chata bo mam ksiazke od WSK i tam wyraznie stoi jakie swiece (cieplota) w polandzie bede dopiero za trzy tygodnie... Jakby kupic taka swiece o wlasciwej cieplocie i jakies NGK np z Irydowa elektroda to mysle ze raczej dlugo by pochodzila.... swoja droga fajke i przewod to zawsze mozna wymienic na porzadne... przeciez nie zaszkodzi. nie wymieniaj tylko na te z weglowym rdzeniem bo to gowno jest wg mnie.
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Wombat to jak będziesz w kraju to powiedz jaka jest zalecana ciepłota świec. A co do tej świecy z irydową końcówką to ile taka stoi tak na oko ? A przewody z fajką dla pewności zmienie i zobaczy się
Grubas nie mam cyfrówki to niemam jak wrzucić zdjęć

Grubas nie mam cyfrówki to niemam jak wrzucić zdjęć

-
kubat - Świeżak
nie wiem.
reszte jak znajde to ci podesle. zreszta zastanawiam sie czy nie lyknac sobie 175 jeszcze raz i nie pobawic sie z nia... wrzucic jej kompresor, przerobic wydech, wzmocnic cylinder i inne bebechy, wrzucic chlodzenie i zobaczyc ile sie z niej da wycisnac... moglbym to wlozyc w rame od crossa i poszalec troche jak kiedys hehe gdy wsk wycinalem w terenie...
reszte jak znajde to ci podesle. zreszta zastanawiam sie czy nie lyknac sobie 175 jeszcze raz i nie pobawic sie z nia... wrzucic jej kompresor, przerobic wydech, wzmocnic cylinder i inne bebechy, wrzucic chlodzenie i zobaczyc ile sie z niej da wycisnac... moglbym to wlozyc w rame od crossa i poszalec troche jak kiedys hehe gdy wsk wycinalem w terenie...
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Ja tam tak kiedys mialem w Ogarze i w MZ-cie. Sprawdz tez stan przerywacza i ustawienie zaplonu.
Z Ikrami tez to samo mialem, dopuki nie znalazlem na drodze swiecy PAL. Teraz mam Championa i wszystko git jak na razie. A sprobuj dobrze wyczyscic szczotka drucianna te "stare" swiece i sprobuj zapalic motonga.... Zwykle problem tkwil w przegrzaniu albo zasyfieniu siwecy <zbyt duzo oleja w mieszance>
Z Ikrami tez to samo mialem, dopuki nie znalazlem na drodze swiecy PAL. Teraz mam Championa i wszystko git jak na razie. A sprobuj dobrze wyczyscic szczotka drucianna te "stare" swiece i sprobuj zapalic motonga.... Zwykle problem tkwil w przegrzaniu albo zasyfieniu siwecy <zbyt duzo oleja w mieszance>

-
nurser102 - Świeżak
albo zmienic olej jak juz isc tropem nursera... a fktycznie jak syfiastego oleju uzywasz to moze nagarem swiece pakowac.... jaki olej wlewasz?
championy sa ok. ja je lubie - nigdy mnie jakos nie zawiodly....
championy sa ok. ja je lubie - nigdy mnie jakos nie zawiodly....
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
hmmm irydowe świece w dwusuwie to chyba troche przesada, moim zdaniem mogą o wiele szybciej być zarzucane przez olej. One służą bardziej do tego żeby iskra byla idealna zawsze w tym samym miejscu, poprawiają zapłon. Ale dwusuw może je zbyt szybko zarzucić olejem i szkoda troche tego będzie.
ja bym Ci polecił świece NGK, u mnie one wytrzymywały najwięcej sposród wszystkich marek. (chociaż polska iskra też nie jest taka zła, ale jednak NGK lepsze, o niemieckim isolatorze czy jakoś tak to się nazywa, to nawet nie mówię, na nie tylko szkoda pieniędzy wydawać, potrafiło ją spalić po dosłownie paru metrach
)
ja sam używałem dokładnie świec NGK B8HS i Tobie też bym taką polecał, jedynie co można tutaj by było pokombinować, to ta cyferka. W instrukcji do wski napewno piszą jaką świeca powinna mieć ciepłote i zapewne opierają się na polskiej iskrze, gdzieś widziałem tabele w której były opisane odpowiedniki, może uda się ją znaleźć
ps. przepraszam wszystkich za denerwowanie i mówienie nie na temat.
ja bym Ci polecił świece NGK, u mnie one wytrzymywały najwięcej sposród wszystkich marek. (chociaż polska iskra też nie jest taka zła, ale jednak NGK lepsze, o niemieckim isolatorze czy jakoś tak to się nazywa, to nawet nie mówię, na nie tylko szkoda pieniędzy wydawać, potrafiło ją spalić po dosłownie paru metrach

ja sam używałem dokładnie świec NGK B8HS i Tobie też bym taką polecał, jedynie co można tutaj by było pokombinować, to ta cyferka. W instrukcji do wski napewno piszą jaką świeca powinna mieć ciepłote i zapewne opierają się na polskiej iskrze, gdzieś widziałem tabele w której były opisane odpowiedniki, może uda się ją znaleźć

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Używam oleju mixol jak to na wsk przystało
. Już kilka razy czyściłem świece drucianką kiedy miałem takie problemy z tymi świecemi a przed czyszczeniem miały ładny brązowy kolorek.

-
kubat - Świeżak
Spróbuje z NGK zobaczy się co będzie dalej będzie. Kumpel w mz 150 też ma ten problem co ja i też go szlak trafia z tymi świecami. On miał NGK <niewiem jaki miała symbol> to wyjątkowo wytrzymała mu 4 tygodnie i też mu przebicia ją zjadły. A kumpel na innej wsce też czwórce jeździ na samochodewej świecy bosha która ma dłógi gwint <on dał kilka podkładek pod nią > i jeździ już pół sezonu na niej i nic

-
kubat - Świeżak
mar111cin napisał(a):hmmm irydowe świece w dwusuwie to chyba troche przesada, moim zdaniem mogą o wiele szybciej być zarzucane przez olej. One służą bardziej do tego żeby iskra byla idealna zawsze w tym samym miejscu, poprawiają zapłon. Ale dwusuw może je zbyt szybko zarzucić olejem i szkoda troche tego będzie.
gdzieś widziałem tabele w której były opisane odpowiedniki, może uda się ją znaleźć
spox... mozna ciut lepszy olej lac... ale co kto lubi
a tabelke gdzies mam Kubat, ale jak juz nadmienilem w polandzie bede okolo 11 grudnia dopiero... i jeszcze ja musze znalezc

-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości