Romet 2009
-
SHVAYA - Bywalec
R-racing, jak widzisz do sprzedazy trafi w tym miesiącu. nie wiem gdzie bedzie mozna go kupic, ale dowiedzialem sie ze bedzie kosztowac 3800zł. ale nie na 100%...
shrek95- zakładam że masz 14 lat, i nie znasz regulaminu... nie ten dział !!!
shrek95- zakładam że masz 14 lat, i nie znasz regulaminu... nie ten dział !!!
Ogar 900R > NSR 125 > CBR 600 F3 

-
norecqi - Świeżak
Jak juz tutaj ktoś... ale nie przeciez tutaj nikt nic nie pisał ze R-Racing bedzie kosztował około 3800PLN xD
Poczytaj wcześniejsze posty i sie dowiesz...
Tak jak kolega wyżej juz zwrócił ci uwage to i ja ci zwróce: Czy ty jesteś akumaty? Nie widzisz ze to zupełnie inny temat? Umiesz czytać?
[jokemode on] Ale zeby nie było odpowiem ci na pytanie: odkręć jeden z karterów, zajrzyj do środka silnika i policz te konie - nic prostszego... [jokemode off]
Poczytaj wcześniejsze posty i sie dowiesz...
shrek95 napisał(a):siema mam derbi sedna drd i niweim ile mak koni
Tak jak kolega wyżej juz zwrócił ci uwage to i ja ci zwróce: Czy ty jesteś akumaty? Nie widzisz ze to zupełnie inny temat? Umiesz czytać?
[jokemode on] Ale zeby nie było odpowiem ci na pytanie: odkręć jeden z karterów, zajrzyj do środka silnika i policz te konie - nic prostszego... [jokemode off]

- Pirek
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/r ... 2.jpg.html
erm... co to za romet?
ten srebrny, podobny do ogara
erm... co to za romet?
ten srebrny, podobny do ogara

Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250

-
SHVAYA - Bywalec
A co do Ogara 900 model 2009 to kiedyś gdy przekopywałem allegro zauwazyłem zecz która mnie zastanowiła. Na zdjęciu na którym pokazana jest głowica i gaznik zauwazyłem coś pomiędzy gaznikiem a głowicą. Prowadzą do tego 2 dosyć grube węzyki. Ktoś wie co to jest i po co to jest to ustrojstwo? Jakas blokada czy upgrade jakiś? Od czego są te węże?
Jako ze nie bardzo umiem zuploadować obrazek zamieszczam link do aukcji na której jest zdjęcie. http://allegro.pl/item566740745_motorow ... ratis.html
Jako ze nie bardzo umiem zuploadować obrazek zamieszczam link do aukcji na której jest zdjęcie. http://allegro.pl/item566740745_motorow ... ratis.html
- Pirek
- Świeżak
- Tmek
- Świeżak
OMG! Nawet do motorowerów sie przyczepili! Juz ten cały teatrzyk na temat globalnego ocieplenia mnie doprowadza do ku***cy!! Ciekawe czy lodowce z epoki lodowcowej stopniały od spalin i CO2 produkowanego przez człowieka?? Bzdura! Kiedyś w ANGLII winorośle uprawiali a nie było w tedy samochodów i fabryk! (winorośle jak by ktoś nie czaił potrzebują ciepła) Oczywiscie nie mówie ze nie trzeba dbać o planete - trzeba dbać o ekologie ale bez przesady! Za niedługo ta jakze super elo pro ekologiczna nagonka obróci sie przeciwko nam!
Ok do zeczy.Dzięki za wyjasnienie
Na szczęście u mnie nie ma tego turbo-oporo-cyrkulo-pierdolnika... Pewnie częsc spalin z rury do filtra powietrza odprowadza... hmmm i dławi silnik. A ja tyle razy sie głowiłem co to jest jak widziałem to u skuterów 2T...
Ok do zeczy.Dzięki za wyjasnienie

- Pirek
- Świeżak
Wszyscy dobrze zorientowani w temacie
wiedzą co z tym ustrojstwem zrobić. W salonie stoją jeszcze roczniki 08' za 2500zł

- Tmek
- Świeżak
Nawiązuje do tego z aukcji powyżej. Na 100% nie jestem tego pewien, ale przypuszczam, że może to być właśnie ten dopalacz
- Tmek
- Świeżak
- Tmek
- Świeżak
nie wiem czy zauwazyliscie, ale z tego co wyczytalem w necie ( na roznych stronach) to zwykly ogar 900 z kolekcji 2009 ma moc 2,9 KM, a ogar 900 R-racing ma moc 3,4 KM
czym to moze byc spowodowane??? chyba nie tlumnikiem?

Ogar 900R > NSR 125 > CBR 600 F3 

-
norecqi - Świeżak
Bylbym strasznym chamem gdybym to powiedzial, ale co mi tam wkoncu jestem trollem.
NAKLEJKAMI!!
PS: Mam nadzieje ze oprocz tych wersji r racing, super trial i tak dalej wkoncu zrobili cos co przynajmniej bedzie jezdzic jakis dluzszy okres. Bo poprzednio to na jakosc raczej nie stawiali i zbyt duzo trzeba bylo przy tym kombinowac zeby nadawalo sie do uzytku.
NAKLEJKAMI!!
PS: Mam nadzieje ze oprocz tych wersji r racing, super trial i tak dalej wkoncu zrobili cos co przynajmniej bedzie jezdzic jakis dluzszy okres. Bo poprzednio to na jakosc raczej nie stawiali i zbyt duzo trzeba bylo przy tym kombinowac zeby nadawalo sie do uzytku.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
herbatkowy napisał(a):Bylbym strasznym chamem gdybym to powiedzial, ale co mi tam wkoncu jestem trollem.
NAKLEJKAMI!!
Panie herbatkowy, nie bede owijał w bawełne: wsadziłeś palec w moje mrowisko...
Skoro piszesz ze tylko naklejkami to grubo sie mylisz, widać ze z mechaniki to jesteś pan noga... miałeś ogara? jezdziłeś nim? co trzeba było kombinować zeby twoim zdaniem jezdziło? co? bo z moich doświadczeń nic nie trzebabyło robić zeby ogarem smigać! zrobiłem nim 120km za jednym razem, bez przystanków i jezdził i jezdzi dalej! więc nie wiem z czego wynika twoja zgryźliwość w stosunku do ogara...
Mocy ma więcej bo został w nim zastosowany inny odblokowany bardziej tłumik, kolektor ssący ma większą średnice wew., otwory zaworowe tez zostały powiększone. Jak widzisz przyrost mocy nie jest spowodowany "naklejkami"... więc prosze jesli masz gadać głupoty to lepiej zamilcz...
- Pirek
- Świeżak
- Tmek
- Świeżak
Ewentualość za cenę 20tys.zł (tak słyszałem). Może to i dobrze, że się skoncentrują na skuterach. Oby tylko przekazanie napędu było wytrzymalsze i wlewano nasz płyn hamulcowy
- Tmek
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm