Nowy łańcuch i problem, skuty a skuwki brak
• Strona 1 z 1
Nowy łańcuch i problem, skuty a skuwki brak
Witam,
Zakupiłem na allegro mniejwiecej rok temu łancuch X-ring firmy RK. Niestety moj motocykl a jest nim suzuki xf 650 byl przez ten okres nieuzytkowany z przyczyn technicznych. Dzisiaj otwieram pudelko z łańcuchem a on okazuje się być skuty i co najgorsze nie ma nigdzie śladu gdzie można by go rozłaczyć. W pudelku również brak skuwki. Czy to normalne i czy idzie to jakosc rozwiazać. Mnie sie wydawalo ze w każdym zestawie jest skuwka. Doradzcie jak postąpić.
Zakupiłem na allegro mniejwiecej rok temu łancuch X-ring firmy RK. Niestety moj motocykl a jest nim suzuki xf 650 byl przez ten okres nieuzytkowany z przyczyn technicznych. Dzisiaj otwieram pudelko z łańcuchem a on okazuje się być skuty i co najgorsze nie ma nigdzie śladu gdzie można by go rozłaczyć. W pudelku również brak skuwki. Czy to normalne i czy idzie to jakosc rozwiazać. Mnie sie wydawalo ze w każdym zestawie jest skuwka. Doradzcie jak postąpić.
- aker
- Świeżak
gsx_750_f napisał(a):zdematuj wachacz , zdejmij stary łańcuch nastepnie załóz nowy łańcuch , zamątuj wachacz
Ok, dzieki za porade, ale czy istnieje prostsza metoda. Moze da sie go jakos rozkuc, moze w serwisie? A czy mozna dokupic same spinki do skuwania?
- aker
- Świeżak
A nie lepiej rozkuwaczem/zakuwaczem sprawę załatwić? Jeśli nie masz to poszukaj jakiegoś serwisu i Ci zrobią tą robotę za grosze.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dobry pomysl z tym serwisem, rozkuwacz jest dosc drogi, na allegro 350zl a czesto sie do nie uzywa. Pogoda troszke sie poprawi i skocze do serwisu. Narazie dziekuje za pomoc, przedstawiliscie mi sprawe naprawde dobrze, to chyba temat mozna zamknac.
- aker
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości