Co oznacza biały dym z rury wydechowej?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co oznacza biały dym z rury wydechowej?
Zaraz po odpaleniu na zimno Yamahy TT600r zaczyna z rury lecieć biały dym. Leci przez jakieś 2 minuty, potem znika. Moto pracuje normalnie, nie zacina się, nie dławi. Filtr powietrza jest moczony w oleju. Właściciel mówi, że tak się robi w motocyklach enduro i tłumaczy, że ten biały dym jest właśnie z tego wilgotnego filtra.
Czy warto myśleć o zakupie tego moto?
Czy warto myśleć o zakupie tego moto?
- martiw
- Świeżak
Na zimno to praktycznie w każdym motocyklu tak jest, jeszcze jak temperatura powietrza wynosi kilka stopni powyżej zera to już całkiem. Nie masz się czym przejmować.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
To woda odparowuje, jest to zjawisko jak najbardziej normalne
Bierz sprzęta i śmigaj.

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Jak leci dym to znaczy ze silnik dziala
U mnie zwykle po 2-3 minutach pracy na wolnych obrotach to przechodzi.

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
jak miałem CB i stała sobie z miesiąc nieruszana, postanowiłem ją umyć i przepalić... w momencie gdy temperatura silnika była już optymalna machnąłem manetą do odciny i w garażu zrobiło się biało... tyle tego się nazbierało w tłumiku że szok... ogólnie warto odstawiając moto na dłużej zatkać tłumik szmatką...
a po odpaleniu każde moto i nawet auto puszcza białe kłęby z wydechu i jest to praktycznie para wodna ze spalinami... nie ma się czym przejmować...
a po odpaleniu każde moto i nawet auto puszcza białe kłęby z wydechu i jest to praktycznie para wodna ze spalinami... nie ma się czym przejmować...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
speedygonzales napisał(a):melvin napisał(a):speedygonzales napisał(a):gorzej jak czarny leci... ale chyba kolory umiesz rozrozniac
albo niebieski, olejowy...
wtedy na podtlenku leci...
długo nie odpalany motocykl na zimnym silniku przygazowany ma prawo na czarno zakotłować.... ale niebieski to już zgon.
-
YZF R1 - Moderator
-
Warsaw Stunt Squad - Świeżak
o w mordę też nabijam posta a co
nie przejmuj się jak jest zimno zimno tak jest
heh

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
YZF R1 napisał(a):długo nie odpalany motocykl na zimnym silniku przygazowany ma prawo na czarno zakotłować.... ale niebieski to już zgon.
za to to ci normalnie warna powinni jeb*ąć...
kto normalny robi przegazówki na zimnym piecu?

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Re: Co oznacza biały dym z rury wydechowej?
Jak masz diesla to musisz zrobic remont silnikamartiw napisał(a):Zaraz po odpaleniu na zimno Yamahy TT600r zaczyna z rury lecieć biały dym

Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
melvin napisał(a):YZF R1 napisał(a):długo nie odpalany motocykl na zimnym silniku przygazowany ma prawo na czarno zakotłować.... ale niebieski to już zgon.
za to to ci normalnie warna powinni jeb*ąć...
kto normalny robi przegazówki na zimnym piecu?
melvin puknij się w głowę kolego, ja przedstawiam proces od strony fizycznej zimny silnik który dostaje więcej paliwa ma prawo zadymić na czarno, a kto gazuje na zimnym silniku to już nie moja sprawa, czy ja komuś sugeruję gazować zimny silnik? następnym razem czytaj ze zrozumieniem.
-
YZF R1 - Moderator
melvin i YZR R1, chillout wiadomo, że żaden poj*** nie robi przegazówek na zimnym silniku
Chyba, że dres który właśnie wyjechał z salonu nowiutką *** (cenzura ze względu na nieobrażanie użytkowników posiadających to moto) W dodatku robi przygazówki na nie dotartym silniku 

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2