transport motocykla.. prosze o pomoc
• Strona 1 z 2 • 1, 2
transport motocykla.. prosze o pomoc
witam starszych kolegow ; na dniach mam zamiar jechac po motor zxr 400. moze moje pytanie brzmi bardzo glupio, ale czy mam szanse zaladowac go do volvo v40 kombi? chociazby na lezaco? nie bardzo mam transport, a w jedna strone do przejechania ok. 200 kilometrow. z gory dzieki za odpowiedzi. pozdr
- drexter1
- Świeżak
Sprawdz wymiawy i bedziesz wiedzial. Ja swoja Apke przewozile LT-kiem ale to wielkoscia nie mozna porównac.
- wojtasmazi
- Świeżak
i zdjąć plastiki z jednej strony. Ja osobiście chowałem Suzuki TS 125 do passata kombi, musiałem zdjąć przednie koło, bak i plastiki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Hmm no wiesz nie każdy ma hak w samochodzie i nie zawsze idzie taki samochód skombinować. Na przykład gostek co ode mnie brał nie miał innej możliwości.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Jak bedziesz chcial to wejdzie:)Ja dawno temu przywiozlem NSR 125 w Golfie I i to w trzy osoby:)Troche ja trzeba bylo rozebrac ale weszla,i mielismy 400km w jedna strone.Osobiscie sadze ze jak moto jest zarejetrowane to przyjedz na nim ponoc ocieplenie ma byc niedlugo.
RD350>FZR750>CBR1000>ZZR600>2xFZR1000EXUP>RN09
- norban
- Świeżak
pogadaj z gościem co ci go sprzedaje o transporcie, jeśli handluje motocyklami to na pewno za rozsądną kasę ci przewiezie moto...
jak będziesz chciał je wieźć w bagażniku to musisz zdjąć bak, plastiki, lampy koła... bo inaczej nie wejdzie, tym bardzie do V40...
jak będziesz chciał je wieźć w bagażniku to musisz zdjąć bak, plastiki, lampy koła... bo inaczej nie wejdzie, tym bardzie do V40...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
V40 nie jest aż takie duże.. Pomierzenie też czasem nic nie daje, bo różne rzeczy dopiero mogą wyjść przy załadowywaniu. Ja bym próbował tak jak koledzy mówią na leżąco i przednie koło nawet nie zdejmować, tylko siedzenie pasażera obok kierowcy przechylić do przodu i może wejdzie.. Ale to zawsze tylko teoria
Jakby sprzedający się zgodził na transport to pewnie by wziął 1zł/km i to się chyba liczy w dwie strony, więc by to wyszło 400 zł.. Ja bym proponował wypożyczyć przyczepkę

Jakby sprzedający się zgodził na transport to pewnie by wziął 1zł/km i to się chyba liczy w dwie strony, więc by to wyszło 400 zł.. Ja bym proponował wypożyczyć przyczepkę

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Pożycz od kogoś jakiegoś busika do 3,5 tony, albo ugadaj się z jego właścicielem gdyby Ci jednak nie zechciał pożyczyć swojego auta. Do takiego busika zapakujesz moto na stojąco bez żadnego problemu. A podczas podróży wystarczy tylko usiąść i trzymać moto podczas jakiegoś mocniejszego zakrętu, żeby nie latał po całym tyle. Niektóre nowsze busiki mają uchwyty na pasy, więc śmiało też można obwiązać i spokojnie z takim moto jechać. Ja transportowałem swoje pierwsze moto w ten sposób Mercedesem MB 100. Jest nieco mniejszy niż reszta tego typu busików, a moto weszedł bez najmniejszego problemu. Jeszcze mnóstwo miejsca zostało...
-
lonewolf - Bywalec
Na lezaco to sredni pomysl raczej,ja bym swojego tak nie przewiozl. Swoja droga,nie sadze zeby wszedl do v40

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
Przyczepę możesz wypożyczyć nawet ze stacji benzynowej ORLENU, bo pamiętam że była kiedyś taka możliwość. Skuter do volvo jeszcze by wlazł, ale co do tego moto to nie jestem pewien.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Tylko jak będziesz brał przyczepę, to weź pod uwagę szerokość opony, ja wiozłem moto z oponą szerokości 160 i weszła na styk, także tu trzeba sprawdzić czy szersze można wozić, bo przy standardowej przyczepce szersze będą tak jakby stały 'na' rynnie. Poza tym zwykle w wypożyczalniach nie mają pasów do mocowania, tudzież mają bardzo kijowe (ja miałem moto przymocowane czterema pasami, a i tak się przewróciło z powodu jednego ujowego pasa), także posprawdzaj wszystko dokładnie, żebyś sprzęcior dowiózł cały i zdrowy;)
"Noga z gazu" 

- MarciNe
- Świeżak
A mój wujek 2 lata temu ze stolicy przywióz³ jawê 350ts i mz 150 na pace ¿uka, wesz³y bez problemu z tym ze mz musia³a staæ ty³em do kierunku jazdy. a wpakowane zosta³y po jednej desce i wsrodku na stopkach sta³y.
- maruder07
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2