jak wymienić olej MTX80
• Strona 1 z 1
jak wymienić olej MTX80
Witam! posiadam honde MTX80 i nie wiem do tej pory jak wymienic olej w silniku..niedopatrzylem sie zadnego spustu oleju ani tez wskaznika poziomu oleju w silniku..jakby mogl mi ktos pomoc to bylbym wdzieczcny. i przy okazji pytanie na jaki olej wymieniać??? 

- loook
- Świeżak
W silniku od spodu masz dużą śrubę i to jest spust. Lejesz olej przekładniowy, do MTX wystarczy zwykły hipol.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
http://moto.kirc.pl/inne-f30/olej-t17394.html
masz tu ja tez tak lałem na tzw. oko około 1L
W tym przypadku ważniejsza jest mieszanka paliwa
Pozdówka
masz tu ja tez tak lałem na tzw. oko około 1L
W tym przypadku ważniejsza jest mieszanka paliwa
Pozdówka
- malyzck
- Bywalec
kurde ludzi kupujecie moto pytam po co?? jak nie wiesz z czym sie to je. nie mam MTX ale kumpel miał MBX jeden ch*** wiec stan sie sprawdza jak w simsonie po lewej stronie masz śróbke domyśl sie która
nie jest to trudne odkrecasz i jak sie wylewa olej jest ok . zakrecasz jak zła odkrecisz to najwyzej dekiel odkreciasz cały i zobaczysz sprzegło sobie

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
PavloRBR NIE MASZ RACJI!!!!!! zadnej srubki nie ma w tych silnikach i powiem ci jedno.... jak sie nie znasz to nic nie pisz!!!!! ciekawe czy ty byles taki madry jak kupiles swojego moto czy tak wszystko wiedziales i nie miales zadnego problemu..bo chyba ze masz jakiegos komarka bo z tym to chyba trudno miec problem..na przyszlosc nie pisz jak masz takie odpowiedzi i rady dawac- to zbedne!
- loook
- Świeżak
loook napisał(a):PavloRBR NIE MASZ RACJI!!!!!! zadnej srubki nie ma w tych silnikach i powiem ci jedno.... jak sie nie znasz to nic nie pisz!!!!! ciekawe czy ty byles taki madry jak kupiles swojego moto czy tak wszystko wiedziales i nie miales zadnego problemu..bo chyba ze masz jakiegos komarka bo z tym to chyba trudno miec problem..na przyszlosc nie pisz jak masz takie odpowiedzi i rady dawac- to zbedne!
i ja kolego to od razu dałbym ci warna bo w tym wypadku to ty się nieznasz, na deklu od strony sprzęgła jest charakterystyczna śrubka( jeżeli masz oryginalne śrubki to różni się łebkiem od śrub poprzez które jest przykręcony dekiel) odkręcasz ją i lejesz olej do tego momentu aż nie wypłynie przez nią olej. Proste jak budowa cepa.
-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości