Potrzebujący inf ... od bardziej wtajemniczonych..
• Strona 1 z 1
Potrzebujący inf ... od bardziej wtajemniczonych..
Mam pytanie.. Mam kategorie A1 i chciałem zrobić pełne A . Musze robić wszystko od pączątku tzn kurs i później testy i jazda ? A jeszcze mam dylemat co do kupna motoru potrzebna mi opinia kogoś z branży rozważam miedzy r6 , r1 a gsx-r 600 około 2000-2002 r , co myślycie ?[/b]
- marianoo
- Świeżak
odnośnie prawka - tak, musisz wszystko od początku!
odnośnie moto - jak chcesz sie zabić kup zaraz po zrobieniu prawka R1
odnośnie moto - jak chcesz sie zabić kup zaraz po zrobieniu prawka R1
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

-
xatt - Świeżak
Coś ty Xatt on tylko pół manetki, przecież wie jakie są tego konsekwencje i ma olej w głowie i jeszcze jak każdy ma poukładane i w ogóle yoł.
Nie żebym się czepiał kogoś, ale to już nudne...
Jeżeli pytasz który model wybrać to rozumiem, że nie jeździłeś żadnym. Teraz pytanie czy wiesz co to znaczy moc rzędu 120-150 koni mocy, ale w PRAKTYCE? Nie, że rysiu dał się bujnąć 200 metrów.
Jeżeli tak to co nie wybierzesz będzie super, jeżeli nie to o czym my w ogóle mamy rozmawiać? Z tej ekipy bym odrzucił R1 piękna, ale za silna. Gdzie u nas rasową 600 ccm wykorzystać, a co dopiero R1. Chyba że pałujesz non stop na kole i tor.
Nie żebym się czepiał kogoś, ale to już nudne...
Jeżeli pytasz który model wybrać to rozumiem, że nie jeździłeś żadnym. Teraz pytanie czy wiesz co to znaczy moc rzędu 120-150 koni mocy, ale w PRAKTYCE? Nie, że rysiu dał się bujnąć 200 metrów.
Jeżeli tak to co nie wybierzesz będzie super, jeżeli nie to o czym my w ogóle mamy rozmawiać? Z tej ekipy bym odrzucił R1 piękna, ale za silna. Gdzie u nas rasową 600 ccm wykorzystać, a co dopiero R1. Chyba że pałujesz non stop na kole i tor.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Ścigacz.pl
I znowu ta R1
.
Tak odchodzać od tematu czasem przegladajac inne fora to zawsze GŁÓWNĄ ZABÓJCZYNIA jest R1 to jest chyba model najbardziej popularny do tego typu według wiekszosci....... .... a przeciez jest wiele innych modeli o których mozna by w podobny sposób napisac jezeli chodzi o pierwsze moto z wyższej pojemnosci. Dlaczego ciagle pojawia sie R1?
odp. niewiem

Tak odchodzać od tematu czasem przegladajac inne fora to zawsze GŁÓWNĄ ZABÓJCZYNIA jest R1 to jest chyba model najbardziej popularny do tego typu według wiekszosci....... .... a przeciez jest wiele innych modeli o których mozna by w podobny sposób napisac jezeli chodzi o pierwsze moto z wyższej pojemnosci. Dlaczego ciagle pojawia sie R1?

GPZ 500
-
Arai - Świeżak
i wszystko jasne
viewtopic.php?t=1890&start=0
tutaj masz pare opini (w tym freestylowców na 50siątkach którzy nie wiedzą o czym mówią )
viewtopic.php?t=1890&start=0
tutaj masz pare opini (w tym freestylowców na 50siątkach którzy nie wiedzą o czym mówią )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
A1
Nie jestem pewien ale według mnie po przekroczeniu 18 roku życia automatycznie otrzymuje się kategorię A jeżeli miało się kategorię A1. Dlatego też jak ma się więcej jak 18 lat to nie można robić kat. A1.
Ale jak już napisałem nie jestem tego pewien.
Pozdrawiam
Adam
Ale jak już napisałem nie jestem tego pewien.
Pozdrawiam
Adam
- Borys
- Świeżak
Mając A1, nie otrzymuje się z automatu A po przekroczeniu 18-tki. Podobnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić kat. A1 mając np. 30 lat - chociaż to trochę bez sensu. Natomiast mając wcześniej kat. A1 nie trzeba robić wszystkiego "od nowa", na kursie i na egzaminie nie ma teorii, i jest o 10 godzin mniej jazd. Podsumowując, kurs ogranicza się do 10 godzin praktycznych, a egzamin do części praktycznej.
- cman
- Świeżak
Re: Potrzebujący inf ... od bardziej wtajemniczonych..
marianoo napisał(a):Mam pytanie.. Mam kategorie A1 i chciałem zrobić pełne A . Musze robić wszystko od pączątku tzn kurs i później testy i jazda ? A jeszcze mam dylemat co do kupna motoru potrzebna mi opinia kogoś z branży rozważam miedzy r6 , r1 a gsx-r 600 około 2000-2002 r , co myślycie ?[/b]
Tak bierz R1 a co tam,przynajmniej szybko ci sie nie znudzi OMG

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
co chodzi o moją praktyke to jeździłem do tej pory (bez prawka
)na fz 750 20 wentli oraz rf 600 ale rf niepolatała długo , skrzynia mi się rozleciała po niecałym miesiącu ;/ a dobre wrażenie zrobiła na mnie swego czasu Yamaha tzr 125 najmocniejsza w swej klasie z 2 biegu wstawała na gume z gazu a z 3 dała rade jak jej pomogłem sprzęgłem , zadziwiał mnie ten motor , po założeniu zębatki 16 zębów na przód rozpędziła się do 185 km/h ! Oraz yz 250 piękna sprawa w teren... A teraz myśle piękną r1 , czy z rozsądkiem r6 ... niejeździłem na gsx-r ale wydaje mi się troszke nieporęczny.. dzięki wszystkim za opinie , pomagają
kierunkuje się za r6 ...podziękowanie dla "cman" cenna inf ..

- marianoo
- Świeżak
SAm chciałem kiedyś robić A1 i szczerze ci mówie że tam jest tak nagmatwane z tym robieniem że caly czas się coś zmienia i człowiek się gubi a co do motocykla to troche dziwne że rozważasz między modelami 1000 i 600 zdecyduj się na jedną pojemność:D jak miałeś już sporo doczynienia ze ścigawkami i umiesz je opanować to bierz R1:D:D:)
YAMAHA YZF R6 2003r.
- Pomian
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1