Zobacz wÄ…tek - Asterisk Cell opinie
NAS Analytics TAG

Asterisk Cell opinie

Enduro, Cross
_________

Co wybrać?

Asterisk Cell
8
100%
EVS Web
0
Brak głosów

Liczba głosów : 8

Asterisk Cell opinie

Postprzez WojtasKR » 24/2/2009, 17:34

Witam
Jak w temacie opinie na temat tych ortez bądź też jakieś inne które polecacie. Chodzi mi o kompleksowa ochronę kolan!
PS. W chwili obecnej obydwa kolana przekręcone i ponadrywane więzadła i jak to fachowo określił lekarz niestabilność wielopłaszczyznowa :?
Więc proszę o fachowe porady 8)

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 24/2/2009, 23:28 przez WojtasKR, łącznie edytowano 1 raz
WojtasKR
Świeżak

Postprzez panzernacker » 24/2/2009, 19:10

Wg mnie nic lepszego od asterisków nie znajdziesz, bo to nie są tylko ochraniacze, wspomagają też właściwą pracę kolana po urazach, zabezpieczają przed złamaniami i wykręceniami, co zdarza się po wcześniejszym złamaniu albo naderwaniu ścięgien czy więzadeł. Zawias pomaga powrócić do naturalnego ruchu kolana. Mają szeroki zakres regulacji i nie ma problemu ich do siebie dopasować. W dodatku masz rozmiary do wyboru, nie tylko uniwersalny. Jedyny minus to cena ;)
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Manhatan » 24/2/2009, 20:37

Może moje zdanie nie wiele wpłynie na Twoja decyzję, jednak osobiście, gdybym miał kupować ortezę to tylko Asteriska. Wiele osób wymienia również EVS wśród konkurencyjnych ofert, jednak z tego co czytałem i dowiadywałem się bardzo szybko się rozlatują, co przy takich kosztach nie powinno mieć w ogóle miejsca.

Wracając jednak do Asterisków, jak już wyżej wspomniał panzernacker, posiadają rozmiary oraz duże możliwości regulacji i ustawienia ich na własne potrzeby. Dodatkowo w przypadku motocrossu czy innych sportów off-roadowych, chronią przez uderzeniami bocznymi, możliwością wykręcenia, czy przeprostu kolana. Nie będziemy tutaj wymieniali wszystkich bajerów, udogodnień jakie posiadają, bo to rzecz oczywista, że za taką cenę wszystko masz maksymalnie przemyślane i dopracowane. Ogólnie na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiał tylko brał je i cieszył się z dalszej możliwości uprawiania sportów extremalnych ;)
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WojtasKR » 26/3/2009, 18:59

Witam
Niedawno zakupiłem asteriski i powiem krótko bez komentarza :shock:
Przelatałem już kilka dobrych motogodzin miałem kilka kolizji ostrych uderzeń o glebę kolana na miejscu jak nowe naprawdę są rewelacyjne
fakt faktem u polskiego dealera zapłaciłem 2900zl ale na zdrowie nie mam co żałować teraz obawiam się tylko jednej rzeczy ze kolano zostanie na miejscu a biodro się skręci :P
Wiec jeśli ktoś mam problem z kolanami lub nie to naprawdę bez zastanowienia polecam
A i jeszcze jedno 9/10 sprzedanych nakolanników trafiÅ‚a wÅ‚aÅ›nie do osób z urazami, tzn. nie byÅ‚y to zakupy zapobiegawcze, lecz wÅ‚aÅ›nie zakupy po odniesionej już kontuzji. RozsÄ…dek mówi, że przydaÅ‚y by siÄ™ takie nakolanniki, lecz koszt takich ochraniaczy czÄ™sto przeważa. (podobnie z resztÄ… jest z ochraniaczem na krÄ™gosÅ‚up) Kilka par „asterisk`ów” dokonali moi znajomi bÄ™dÄ…cy w podobnej sytuacji. Szczerze mówiÄ…c nie wnikaÅ‚em szczególnie w odniesione kontuzje, ale wiem, że niektóre z nich byÅ‚y naprawdÄ™ poważne i jak do tej pory wszyscy sÄ… bardzo zadowoleni z zakupu. To w żadnym wypadku nie jest zwykÅ‚y ochraniacz na kolana, to jest przede wszystkim usztywniacz. Jest to element, który utrzymuje kolano w możliwie naturalnej pozycji i nie pozwala na jakiekolwiek jego „odksztaÅ‚cenia”. Åšwiadczy o tym chociażby ilość regulacji, np. regulowany jest kÄ…t „na wyprostowanej” nodze, po to aby nie dopuÅ›cić do przegiÄ™cia kolana itp. Niektórzy żartujÄ… do dziÅ›, że teraz odpadnie im noga poniżej i powyżej, lecz z kolanem nie da siÄ™ nic zrobić w „asteriskach”.

Pozdrawiam
WojtasKR
Świeżak

Postprzez Yerzyna WR250R » 9/5/2009, 15:56

Witam Wszystkich,

właśnie leżę sobie w domciu z nogą w gipsie, po twardym lądowaniu bocznym. Mały palec u nogi, pomimo ochrony mocnym butem Thor'a, został zwichnięty, a jego torebka stawowa została urwana. Dzień wcześniej przed tą jazdą zakupiłem Cell'e Asterisk'a (w TGmotor w Nowym Sączu mają dostępne różne rozmiary i służą naprawdę fachową poradą popartę latami używania tych ortez) i dziękuję Bogu za tę, niełatwą ze względu na wymiar finansowy, decyzję :). Obydwa kolana są całe, a mogło być naprawdę ciężko, gdyż ogromny, wielokolorowy siniak, zlokalizowany w miejscu zakończenia prawej szyny, wskazuje, że naprężenie jakiemu została poddana moja noga było całkiem niezłe. Pozdrawiam Wszystkich :)
Yerzyna WR250R
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê