pytanie odnośnie docierania silnika...
• Strona 1 z 1
pytanie odnośnie docierania silnika...
czy w motocyklu używanym po wymianie pierścieni na tłokach też musze motocykl tak docierać jak to jest opisane w poście o docieraniu według motomana? czy dotyczy to tylko nowych motocykli? dodam że mam suzuki rf z 93r i prawdopodobnie szykuje sie wymiana pierścieni bo troche oleju łyka:/ jak pozniej obchodzić sie z tą maszyną żeby go nie zamulić?
- suzuki rf600
- Świeżak
-
kogut. - Bywalec
a nie wiem nie sprawdzałem ale widać czarny dym z rury jak go bardziej przygazuje tzn gdzieś tak w granicach 8-9 tys obrotów,a jeszcze inna sprawa to podejrzewam że ma gazniki do czyszczenia i synchro noo i regulacja zaworów koniecznie bo poprzedni właściciel troche zaniedbał moto i tak już 2 lata smigał bez regulacji.
- suzuki rf600
- Świeżak
To gazniki i regulacja tak ..powinienes zrobic... ale powiem Ci ze RF troche oleju bierze zwlaszcza jak sie jezdzi jak wyzszych obrotach...
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
ok dzięki za odp. może wystarczy tylko sama regulacja zaworów i synchro gazników noo i czyszczenie pewnie też je czeka, a jeszcze tak prawde mówiąc to nie moge sprawdzić ile tego oleju ubywa bo jest delikatny wyciek ale jeszcze nie zlokalizowany więc nie spradze ile spalił a ile poprosty wyciekło.ale teraz na wiosne oddaje do mechanika i maszynke mi wyszykuje elegancko.a tak jeszcze na marginesie to jest to mój pierwszy motocykl i jezdzi sie nim super.wczesniej miałem okazje raz w życiu przejechać sie na wiosce WSK :] ale nie można tego porównać do jazdy na rf 600
:D.pozdrawiam.

- suzuki rf600
- Świeżak
nie wiem czy tak jak opisal motoman - w innym poscie probujemy to rozwiklac ale niewatpliwie jakas forma docierania musi byc
oczywiscie zanim poleca kamienie dodam; wedlug mnie...

oczywiscie zanim poleca kamienie dodam; wedlug mnie...

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości