ZBROJA DAINESE vs ALPINESTARS
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ZBROJA DAINESE vs ALPINESTARS
Czy jest tu ktos, kto posiada i uzywal ktorejs z tych zbroji:
ALPINESTARS (otwórz link)
DAINESE (otwórz link)
Jesli tak, to bardzo prosze o pomoc w zdecydowaniu ktora jest lepsza?
wydaje mi sie, ze protektor na plecy dainese jest przewiewny, a alpinestars nie. To moze mi zrobic duza roznice, bo ta zbroja ma byc noszona w cieple dni.
Kolejna sprawa to zakladanie tego pod spiete skory - czy to w ogole mozliwe? Czy to ma sens? Czy to jest wygodne?
No i oczywsicie nie zapominajmy o cenie - czy jest sens placic o wiele wiecej za dainese?
Prosze nie pisac postow w stylu: "wydaje mi sie, ze ..... to lepsza firma i dlatego wybralbym ich zbroje"
A moze ktos uwaza, ze jest an rynku ciekawsza propozycja?
Zamierzam spedziec tego lata okolo miesiac jezdzac po Europie. Na codzienne dojazdy do pracy nie zamierzam ubierac zbroi - bede polegal na ochraniaczach w ktore wyposazone jest ubranie.
ALPINESTARS (otwórz link)
DAINESE (otwórz link)
Jesli tak, to bardzo prosze o pomoc w zdecydowaniu ktora jest lepsza?
wydaje mi sie, ze protektor na plecy dainese jest przewiewny, a alpinestars nie. To moze mi zrobic duza roznice, bo ta zbroja ma byc noszona w cieple dni.
Kolejna sprawa to zakladanie tego pod spiete skory - czy to w ogole mozliwe? Czy to ma sens? Czy to jest wygodne?
No i oczywsicie nie zapominajmy o cenie - czy jest sens placic o wiele wiecej za dainese?
Prosze nie pisac postow w stylu: "wydaje mi sie, ze ..... to lepsza firma i dlatego wybralbym ich zbroje"
A moze ktos uwaza, ze jest an rynku ciekawsza propozycja?
Zamierzam spedziec tego lata okolo miesiac jezdzac po Europie. Na codzienne dojazdy do pracy nie zamierzam ubierac zbroi - bede polegal na ochraniaczach w ktore wyposazone jest ubranie.
one wheel ahead of the grim reaper
- xckarlos
- Świeżak
ja oczywiście jestem za dainese ale nie bierz modelu v2 a v3, sam taka mam i jestem bardzo zadowolony, dla mnie jeden z najlepszych produktów na rynku. Po pierwsze bardzo mocny i wytrzymały plastic na zderzenia. po drugie w żółwiu jak i w plasticach idzie specjalna aluminiowa siatka któa pochałania energie zderenia i rozprasza po całej struktórze zbroi. po trzecie pancerz dopasowuje sie do anatomi użytkownika. po czwarte zbroja oddycha i żół w odcinku ledźwiowym jest ruchomy więc porusza sie razem z tobą. a po piąte jak sprzedałem ją klientowi i walnał kręgosłupem w betonowy słupek to nic mu sie nie stało
tylko przyleciał i dziękował za to że go namówiłem dla mnie lepszej rekomendacji nie ma 

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
ty chyba nie wiesz co mówiszxckarlos napisał(a):Wczoraj przymierzalem w sklepie dainese. Strasznie duzo tego plastiku!
Troche tak jak w USA - bezpieczenstwo za cene komfortu i swobody...

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
XC ja mam dokladnie tego samego DAINESE tylko,ze samego zolwia.Uzywam go codziennie,czy zimno czy cieplo i nie widze zadnej roznicy po poprostu sie w nim nie poce i jest tak wygodny,ze w ogole go nie czuje na plecach.
Tak jak Kosta napisal...on uklada sie na Twoich plecach i odcinek ledzwiowy jest ruchomy co naprawde daje duza swobode.
Tak jak Kosta napisal...on uklada sie na Twoich plecach i odcinek ledzwiowy jest ruchomy co naprawde daje duza swobode.
-
Pawcio415 - Świeżak
lece ci browaraPawcio415 napisał(a):XC ja mam dokladnie tego samego DAINESE tylko,ze samego zolwia.Uzywam go codziennie,czy zimno czy cieplo i nie widze zadnej roznicy po poprostu sie w nim nie poce i jest tak wygodny,ze w ogole go nie czuje na plecach.

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Ja oczywiscie ocenilem sprawe subiektywnie, a jedyne, do czego moglem to odniesc, to moja tekstylna kurtka z ochraniaczami w kieszeniach podszewki.
Moze w porownaniu z innymi zbrojami ta jest super - wierze, ze tak jest.
Jutro Pawcio415 zawiezie mnie do Belfastu i moze przymierze alpinestarsa, dla porownania.
Zobacze tez, czy to zmiesci sie pod moja kurtka...
dzieki za uwagi i pomoc, mysle dalej...
Moze w porownaniu z innymi zbrojami ta jest super - wierze, ze tak jest.
Jutro Pawcio415 zawiezie mnie do Belfastu i moze przymierze alpinestarsa, dla porownania.
Zobacze tez, czy to zmiesci sie pod moja kurtka...
dzieki za uwagi i pomoc, mysle dalej...
- xckarlos
- Świeżak
jeśli masz kurtke dobrze dopasowaną to zbroja raczej ci nie wejdzie
będziesz musiał pomysleć o jakiejś podstawowej kurtce o numer wiekszej i powyciągać z niej ochraniacze i będzie dobrze. owocnych łowów 

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
Jak mnie pawcio zawiozl do Belfastu, to wiedzialem, ze bez zbroji to wole wracac na piechote....
W dodatku w dainese byl tydzien bez vatu, wiec wygladalo na to, ze nie mam wyboru i nabylem produkt dainese.
Oczywiscie przymierzalem pod kurtka, pod ktora bede w tym jezdzil.
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede mial okazji przekonac sie, czy jest dobra.
dzieki za uwagi i pomoc
W dodatku w dainese byl tydzien bez vatu, wiec wygladalo na to, ze nie mam wyboru i nabylem produkt dainese.
Oczywiscie przymierzalem pod kurtka, pod ktora bede w tym jezdzil.
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede mial okazji przekonac sie, czy jest dobra.
dzieki za uwagi i pomoc
- xckarlos
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości