rm 125-nie wchodzi na obroty...
• Strona 1 z 1
rm 125-nie wchodzi na obroty...
Witam tak jak w temacie moja rm juz dziala pieknie tylko ze na obroty nie chce wejsc...tzn...z malym gazem jak sie trzyma to pomalu wejdzie ale jak jej dam w d*** odrazu to ja muuuuli.....Co jest?
Korzystajac z okazji przedstawie sie...Na motorku jezdze 5 lat wczesniej mialem skutera,pocketa,motorynki itp...(wiejskie sprzety) obecnie mam rm 125...Jestem z Kielc mam 18 lat i na forum jestem nowy wiec jesli zrobilem jakies bledy lub nie ten dzial to sorrrrry!

Korzystajac z okazji przedstawie sie...Na motorku jezdze 5 lat wczesniej mialem skutera,pocketa,motorynki itp...(wiejskie sprzety) obecnie mam rm 125...Jestem z Kielc mam 18 lat i na forum jestem nowy wiec jesli zrobilem jakies bledy lub nie ten dzial to sorrrrry!

Nie moc,lecz technika zrobi z Ciebie zawodnika...
- CROSSMANIAK
- Świeżak
hmm byc może masz rozregulowany gaźnik i ją zalewa ale jak to w 4t jest jak dasz od razu fula zalewa ją tak czy siak
na wyczucie tutaj idzie tak więc te nie za szybkie sru do dołu powinno byc
to nie 2t że pyk i obroty na maxa
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tzn jak dam gazu to jest buuuuuuu...i mozna go zgasic na pelnych obrotach a rozpedza sie od wolnych jak rollgazem sie pomalu kreci...to jest 2-suw!!!
Nie moc,lecz technika zrobi z Ciebie zawodnika...
- CROSSMANIAK
- Świeżak
norma jak szybko przekrecisz i jest buu ;p zalewa go wtedy ale powinno nagle przeskoczyć i leciec jak szalony
musisz chyba troszkę przykręcic gaźnik żeby mniej paliwa dostawała twoja suza
ps: jak u niej ze spalaniem??
musisz chyba troszkę przykręcic gaźnik żeby mniej paliwa dostawała twoja suza
ps: jak u niej ze spalaniem??
-
Bostorn - Moderator
A może już tłoczek się kończy... Kiedy ostatnio był zmieniany?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Bostorn napisał(a):hmm byc może masz rozregulowany gaźnik i ją zalewa ale jak to w 4t jest jak dasz od razu fula zalewa ją tak czy siak
W 4T możesz szarpać gazem i nic nie będzie mulić, w 2T jak odkręcisz za dużo może mulić a nie na odwrót. Z resztą mowa o rm 125.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
to z jakiej paki jak jechałem ktm sxfem 250 i za szybko kreciłem gazem to nagle cisza.. i jebaniec wyrwał do przodu, zmuliło go lekko, odstrzeliło i gaz??
-
Bostorn - Moderator
A ja myśle że to dysza w gaźniku jest zatkana
Miałem tak z tego co pamiętam 2 razy i musiałem wracać do domu na wolnych obrotach. Karzde dodanie gazu i silnik sie dławił. Dlatego silnik wkręca ci się jak dajesz mało gazu bo dysza od wolnych obrotów daje paliwo. A jak dysza główna będzie zatkana to po dodaniu gazu silnik sie dławi. Szybko można to odetkać zatykając czymś wlot powietrza i dając gazu to wtedy podciśnienie wyśsie cały syf 

- bartexo
- Świeżak
Bostorn napisał(a):to z jakiej paki jak jechałem ktm sxfem 250 i za szybko kreciłem gazem to nagle cisza.. i jebaniec wyrwał do przodu, zmuliło go lekko, odstrzeliło i gaz??
taki sxf... ;]
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
ojj on był w dobrym stanie i to nie tylko ja miałem z tym problemy pare osób w klubie słychac too jak za szybko przekręcisz zalewa i nagle dostaje buta
-
Bostorn - Moderator
są cztery możliwosci:
-moze to byc gaźnik trzbea go wyczyscic wyregulowac albo daj jakiemuj mehcanikowi on wyreguluje ci tak jak nalerzy
-moze to byc zurzyty tłok jak juz kolega wspomniał
-albo iskra poprostu daje iskre troche źle albo jest za słaba w niektórtych momentach bo jak pali i chodzi to jest ale moze byc za słaba czasem bo np raz na iles tam jest spiecie no i wtedy jak dajesz gaz ona ma byc czesciej to spiecie no ito tez moze byc
-sprawdź świece no i fajke na którek tez moze byc spiecie
-moze to byc gaźnik trzbea go wyczyscic wyregulowac albo daj jakiemuj mehcanikowi on wyreguluje ci tak jak nalerzy
-moze to byc zurzyty tłok jak juz kolega wspomniał
-albo iskra poprostu daje iskre troche źle albo jest za słaba w niektórtych momentach bo jak pali i chodzi to jest ale moze byc za słaba czasem bo np raz na iles tam jest spiecie no i wtedy jak dajesz gaz ona ma byc czesciej to spiecie no ito tez moze byc
-sprawdź świece no i fajke na którek tez moze byc spiecie
-
woj2900 - Świeżak
- CROSSMANIAK
- Świeżak
Ja mialem przytkana dysze niedawni i objawy byly takie ze wogule niemial najwyzszych obrotow gaz do konca a on chodzil w polowie i to jeszcze strasznie nie rowno
- Piotrek14821
- Świeżak
A od kiedy to RM-a jest 4t, chyba RM-z o ile sie nie myle i co to za KTM byl
chyba padaczka jakas jak go w czasie jazdy zalewalo
Odnosnie RM-ki zbadaj tez filtr powietrza ale najprawdopodobniejszy jest gaznik i dysze...

...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości