RS 125
• Strona 1 z 1
RS 125
Siemano mam problem z aprilia rs. Kupilem ja z ukladem wydechowym arrow. Z wydechu leci olej na silnik. Od silnika jest jakas tuleja, dalej dyfuzor i koncowka. Dyfuzor i ta tuleja trzyma sie na 2 sprezynach. W miejscu tej tulei na calosc wylatuje olej i nie mam pojecia czego moze byc to wina. Mial ktos takie problemy kiedys? Czym moze to byc spowodowane?
- Jaworro
- Świeżak
Ja miałem i mam nadal ten problem w NSR. Nie wiem jak to zniwelować ale powiedziano mi że z 2T zawsze się leje olej jak nie w tym miejscu to z rury wydechowej
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Nie wiem jak tam idzie w wydechu, ale 2T często maja zażygane olejem wydechy więc się nie przejmuj, może ktoś Ci powie jak to powinno być a jak nie to rozbierz i sprawdź czy są tam jakieś uszczelki i czy nie są poprzepalane.
-
KAPELA911 - Bywalec
Co tam komu szkodzi ze se olejem zyga,bynajmiej nie zaruscieje 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Bo nie wiem po co naprawiac cos,co jest dobre xD Zyganie olejem w 2T to norma,tymbardziej przy sportowym wygarze.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
aha, troche w inny sposob to zrozumialem. Lepiej juz jakby cieklo z rury bo motorek za pol roku bedzie na sprzedaz a jak ktos przyjdzie obejrzec go i zobaczy brudny silnik, a nie bedzie wiedzial ze tak w 2t ( ja nie wiedzialem) to stwierdzi ze cos jest rozwalone
- Jaworro
- Świeżak
moze masz za duza dawke oleju dla tego pluje wydechem ale u mnie tez cieknie w nsr ... tylko ze u nas jest przykrecane i jest duza okragla uszczelka ktora jak sie mocno wkreci to sie zgniata troche i jest dobre uszczelnienie ... ale to nie przeszkadza w 2t tak jak koval napisal .... lepiej wiecej oleju niz za malo pamietaj !
-
Gs-stefan - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm