Zobacz wÄ…tek - Icon: Timax 2 ,Field Armor, Ride Icon Domain Decay Silver
NAS Analytics TAG

Icon: Timax 2 ,Field Armor, Ride Icon Domain Decay Silver

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Icon: Timax 2 ,Field Armor, Ride Icon Domain Decay Silver

Postprzez mineque » 14/12/2008, 02:47

Witam,
Na wczesną wiosnę szykuję się z małymi zakupami i mam pytanko co do produktów wymienionych w temacie.

Mianowicie interesujÄ… mnie opinie nt.
- kurtki Icon Timax 2 Leather, jak wygląda sprawa rozmiarówki? Mam 190cm i 70kg wagi więc raczej szczupły, a wg tabeli rozmiarów to powinienem być o wiele szerszy w klacie, żeby długość rękawa i szerokość w klatce była odpowiednia
- buciki Field Armor, czy są wygodne i użyteczne
- kask Ride Icon Domain Decay Silver/Red (kolorystyka jak wiadomo rzecz gustu, więc darujcie sobie odp. w stylu "Silver zajebiście wygląda" ;) ), chodzi mi wygodę, jakość wykonania, i przede wszystkim bezpieczeństwo, desing traktuje jako miły dodatek.

I teraz pytanie jakie rękawiczki, i spodnie moglibyście mi do w/w kompletu doradzić. Bądź też coś z w/w listy wymienić na coś innego, jak np. buty do których nie do końca jestem przekonany.
Będą to moje pierwsze ciuchy na pierwszy motocykl. Kwestie doświadczenia (skoro pierwszy to zerowe), jaki motocykl darujmy sobie (Bandit S *), nie mam zamiaru rozmawiać o nich tutaj bo to osobny temat. Ciuszki będą głównie używane w trakcie jazdy po mieście, aczkolwiek trasy <400km pewnie też się zdarzą.
Podchodzę do sprawy poważnie i na tym nie mam zamiaru oszczędzać kasy. Zależy mi, aby rzeczy na które juz wydam grubą kasę (jak dla mnie. Wiadomo, że to zależy od pkt widzenia i grubości portfela każdego z osobna) zapewniały wysoki poziom bezpieczeństwa, były funkcjonalne, wygodne i wyróżniały się design'em.

Z góry dzięki za wszystkie konkretne odpowiedzi wnoszące coś do tematu.
mineque
Świeżak

Postprzez kosta » 14/12/2008, 15:03

w temacie Ikona wal do hefrona z forum on ci doradzi najlepiej...... :lol:
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mineque » 14/12/2008, 15:16

I na jego opinie czekam, ale wolę spytać na forum...
Może komuś później się przyda...
mineque
Świeżak

Postprzez hefron » 15/12/2008, 23:27

To kurtkę masz rozmiar M z Icon'a przy Twoich "gabarytach". Rękawiczki do kurtki Icon'a najlepiej krótkie. Do wyboru jest ich masa. Pomyśl o spodniach z ochraniaczami na kolana albo jeansy + ochraniacze. Kolana przecież też Ci się przydadzą na przyszłość ;)
Jeśli chodzi o to co wybrałeś to są to modele z najwyższej półki i nie ma co się do nich przyczepić jakościowo i do bezpieczeństwa. Sam jeżdżę w takim właśnie kasku. Kurtka jest BARDZO solidna. Tylko pozazdrościć grubości kieszeni :)
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez xckarlos » 6/2/2009, 23:17

ja mam kurtke icon rozmiar L. Mam 188cm wzrostu i 85kg. Tez jestem raczej chudziak.

Rekawy na dlugosc sa w sam raz; jesli chodzi o szerokosc to nie jest za ciasna...

aha, co do jakosci, wygody itp...

Prawda jest taka, ze podstawowa sprawa to PRZYMIARKA!!!!!!

najlepsze ochraniacze nic ci nie dadza, jesli beda w zlym miejscu....

jesli ciuchy beda niewygodne, bedziesz sie rozpraszal w czasie jazdy i latwiej bedzie o wypadek....
one wheel ahead of the grim reaper
xckarlos
Świeżak

Postprzez WeWonItThreeTimes » 13/2/2009, 11:41

xckarlos napisał(a):
Prawda jest taka, ze podstawowa sprawa to PRZYMIARKA!!!!!!

najlepsze ochraniacze nic ci nie dadza, jesli beda w zlym miejscu....

jesli ciuchy beda niewygodne, bedziesz sie rozpraszal w czasie jazdy i latwiej bedzie o wypadek....

Tia,wszystko pieknie tylko u nas niestety wiekszosc odziezy z wyzszej połki jest "na zamowienie". I z przymiarki kupa. Malo ktory sklep stac na posiadanie pelnej rozmiarowki wszystkich modeli. Ja np. mam taki problem z kombi teraz. A przez neta kombi nie kupie. Sorry za offtop
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez Carry » 28/2/2009, 20:17

Wg mnie można się pomierzyć i spokojnie dobrać rozmiar! W razie co mam kilka rzeczy ICON to możemy się umówić i przymierzysz:)
Odzież, Kaski, Akcesoria!

ICON

Ceny producenta!
Carry
Świeżak

Postprzez Morter » 28/2/2009, 20:38

Carry napisał(a):Wg mnie można się pomierzyć i spokojnie dobrać rozmiar! W razie co mam kilka rzeczy ICON to możemy się umówić i przymierzysz:)

A gdzie cie znaleść kolego ?
Morter
Świeżak

Postprzez Carry » 28/2/2009, 23:20

Napisz na gg: 2920767 a ogolem Warszawa i Okolice:)
Carry
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê