Zobacz wątek - Gaźnik w tt 600 89'
NAS Analytics TAG

Gaźnik w tt 600 89'

Enduro, Cross
_________

Gaźnik w tt 600 89'

Postprzez rinovic » 8/2/2009, 18:47

Witam wszystkich...
mam problem ze swoim motorem tt 600 89'. strasznie cieszko mi pali jak jest zimny. odpalam go na ssaniu , dodaje troche gazu odpali mi za 3-5 kopnieciem;/ jezeli juz mi odpali to pochodzi jakies 5 sek i gasnie pozniej musze znowu duzo kopac. zeby mi nie gas to odpalam na saniu jak juz zapali szybko chowam sanie i trzymam go na obrotach i tu tez jest problem. silnik nie pracuje rowno na delikatnie odkreconiej manetce- przerywa. Rowniez jak juz jezdze po ulicy na rownym gazie to tez mi przerywa...

Świeca nowa paliwo oki... jak czytam tu na forum to moze byc gaźnik tylko nie wiem jak do tego mam sie zabrac( chodzi mi o regulacje) ile powino byc paliwa w zbiorniczku z pływakeim lub iglica... mozecie mi pomoc jak wyregulowac gaźnik zeby bylo oki. a moze znacie jeszcze jakis link do budowy gaźnika bedzie mi latwiej jak bede go czyscic:)

Pozdrawiam Rinovic
rinovic
Świeżak

Postprzez Bostorn » 8/2/2009, 18:50

aa czy jak tak kopiesaz i kopiesz sprawdzałeś świecę?? czy jest zalana czy sucha??

moze łapac lewe powietrzem, zalewac albo miec za duzo np powietrza a za mało paliwa??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez rinovic » 8/2/2009, 18:55

nie mialem nigdy okazji sprawdzic swiecy... jezeli bedzie zalana to pewnie za duzo paliwa... a jak sucho to za malo. tylko ja nie wiem jak go wyregulowac . powietrza lewego nie lapie... wycytalem kiedys zeby sprawdzic czy lapie PLAKIEM do tapicerki. chodzi motor na wolnych obrotach( jak jest cieply) i prysnac w okolice gaźnika i obroty silnika nie rosna... czyli to jest ok.
rinovic
Świeżak

Postprzez Bostorn » 8/2/2009, 18:57

hmm dziwne

a nie może byc przewód popękany? też by łapał powietrze albo cos

jak by miał za mało paliwa gasł by od razu
hmm wszystko zalezy od swiecy ;p

a jak tak przerywa na wolnych i dodajesz gazu dzieje sie cos??
Bostorn
Moderator

Postprzez wiklad » 8/2/2009, 19:08

Moje moto jak jest zimne chodzi dokładnie tak samo, po kilku minutach grzania jest już normalnie. Co do odpalania, to nie oczekuj że zimny silnik tej pojemności z kopniaka za pierwszym razem odpalisz :twisted: Zresztą niepotrzebnie dodajesz gaz przy odpalaniu, zwłaszcza na ssaniu.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rinovic » 8/2/2009, 21:44

sluchaj Bostorn z przewodem jest ok. ja tylko potrzebuje jak wyregulować gaźnik. bo jak go roskrece i wyczyszcze to nie wiem jak zrobic zeby dobrze moto dzialalo... jak jade na wolnych i dodam gazu to bardzo dobrze sie wkreca sie na obroty...
rinovic
Świeżak

Postprzez rinovic » 9/2/2009, 17:59

TO JAK POMOZE MI KTOS?
rinovic
Świeżak

Postprzez Bostorn » 9/2/2009, 21:16

proszÄ™ bardzo ;d
viewtopic.php?t=27625&highlight=regulacja+gaznika

i mała prośba po prawej stronie na górze masz edytuj :)
jak byś chciał coś dopisa c nikt jeszcze nie napisze kliknij to i dopisz co chcesz :)

pozdro :)
Bostorn
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê