Problem z Suzuki GSX-R 600 Srad!!
• Strona 1 z 1
Problem z Suzuki GSX-R 600 Srad!!
Witam mam taki problem ze swoja Suzuki GSX-R 600 Srad 98r. Mianowicie motor nie rowno mi pracuje w momencie kiedy zlapie temperature i zrzuce go z sania nagrzeje sie do 60 stopni nastepnie jak dodam gazu to nie wkreca sie na obroty jak powinno jakby sie dlawil i mial luz na gazie strasznie dziwnie a pozniej z obrotow schodzi bardzo powoli. A co najdziwniejsze nagrzal sie do 90 stopni nie dodawalem mu gazu nic nagle zaczal spadac calkowicie z obrotow i gasl wogle przestal trzymac go na obrotach. NIe wiem nie jestem Pewny ale z tego co bym osobiscie obstawil to Swiecie i gazniki ale nie wiem nie znam sie niestety na tym.
Ostatnim problemem jest sprzeglo nie wysprzegla do konca po wycisnieciu sprzegla do oporu doda sie wiecej gazu to motor rusza i jak wbije sie jedynke chce sie ruszyc samym sprzeglem pomalu puszczajac gasnie. Tutaj nie mam zadnych pomyslow probowalem podkrecic go na pookretle przy sprzegle ale nic nie dalo;/
Jezeli ktos by wiedzial co i jak prosze o szybka odpowiedz i z gory za wszystko dziekuje i pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych:)
Ostatnim problemem jest sprzeglo nie wysprzegla do konca po wycisnieciu sprzegla do oporu doda sie wiecej gazu to motor rusza i jak wbije sie jedynke chce sie ruszyc samym sprzeglem pomalu puszczajac gasnie. Tutaj nie mam zadnych pomyslow probowalem podkrecic go na pookretle przy sprzegle ale nic nie dalo;/
Jezeli ktos by wiedzial co i jak prosze o szybka odpowiedz i z gory za wszystko dziekuje i pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych:)
- Drift_9
- Świeżak
Re: Problem z Suzuki GSX-R 600 Srad!!
Drift_9 napisał(a): Ostatnim problemem jest sprzeglo nie wysprzegla do konca po wycisnieciu sprzegla do oporu doda sie wiecej gazu to motor rusza i jak wbije sie jedynke chce sie ruszyc samym sprzeglem pomalu puszczajac gasnie. Tutaj nie mam zadnych pomyslow probowalem podkrecic go na pookretle przy sprzegle ale nic nie dalo;/
Ad.1. Gażniki do czyszczenia + filtr powietrza i świece do sprawdzenia, kiedy był regulowany luz zaworowy ?
Ad.2. Normą jest że po długim zimowym postoju sprzęgło się skleja, w trakcie eksploatacji wraca wszystko do normy, czasami wymiana oleju w silniku na nowy pomaga.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Nie mam pojecia kiedy bylo to robione gdyz zakupilem go pod koniec pazdziernika z tego co mowil wczesniejszy wlasciciel wszystko robil przy zakupie nie bylo tego problemu pozniej cos zaczelo szwankowac od momentu kiedy stojac na poboczy poslizgnalem sie i polozylem motor na prawa strone nie rzucilem ale polozylem moze gdzies sie przylalo cos nie wiem ;/
- Drift_9
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości