Koszty rejestracji
• Strona 1 z 1
Koszty rejestracji
Ile kosztuje zarejestrowanie motocykla sprowadzonego z Francji ?
Słyszałem że jeśli sprzedawca który sprowadził motocykl wystawi fakturę vat to rejestracja jest tańsza. Czy to prawda ?
Bardzo proszę o dokładne informacje.
Słyszałem że jeśli sprzedawca który sprowadził motocykl wystawi fakturę vat to rejestracja jest tańsza. Czy to prawda ?
Bardzo proszę o dokładne informacje.
- newsland
- Świeżak
Na poczatku zapraszam do prztywitalni...
Jezeli sprawa ma sie podobnie jak moto sprowadzone z UK, to z tego co wiem rejestracja wynosi ok 500zl.
Jezeli sprawa ma sie podobnie jak moto sprowadzone z UK, to z tego co wiem rejestracja wynosi ok 500zl.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
Fakturą Vat marża.
Jeśli masz kpl dokumentów to tylko karta pojazdu + rejestracja około 200PLN (76 + 113)
Inaczej:
- badanie techniczne
- tłumaczenia
- zwolnienie z VAT (Vat 24 żeby dostać Vat 25)
- dopiero rejestracja
Jeśli masz kpl dokumentów to tylko karta pojazdu + rejestracja około 200PLN (76 + 113)
Inaczej:
- badanie techniczne
- tłumaczenia
- zwolnienie z VAT (Vat 24 żeby dostać Vat 25)
- dopiero rejestracja
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Za zwolnienie z VAt placi sie 160zł. Do tego dochodzi BAdanie techniczne- 116zł i tłumaczenia papierow od 50-200 zł. Oczywiscie zwolnienie z VAt obowiazuje wtedy gdy motocykl ma przejechane wiecej niz 6000 km. Bo jak ma mniej to niestety jest zaliczany do kategori "nowy środek transportu" i jest obowiazek do zapłaty 22% VAT od sumy zakupu. NAtomiast gdy jest powyzej 6000 km to motor jest zaliczany do kategori "używany środek transportu" i jest sie zwolnionym z opłaty VAt:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
damiankatowice07 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości