Zarejestrowanie pojazdu na osobe niepełnoletnia
• Strona 1 z 1
Zarejestrowanie pojazdu na osobe niepełnoletnia
Czesc. Mam do Was pytanie jak to jest z ta rejestacja na nieletniego bo juz oszalec mozna jedni mowia tak drudzy inaczej i ja juz nie moge z nimi. Prosze o konkretne odpowiedzi. POZDRAWIAM
- sobul
- Świeżak
Można wszystko rejestrować na siebie, trzeba tylko załatwić podpis rodziców. Możesz nawet ubezpieczyć pojazd mimo tego, że nie masz na niego uprawnień (tyle, że ubezpieczenie nie będzie działać, ale zniżki lecą
)

Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
zephyr47 napisał(a):Można wszystko rejestrować na siebie, trzeba tylko załatwić podpis rodziców. Możesz nawet ubezpieczyć pojazd mimo tego, że nie masz na niego uprawnień (tyle, że ubezpieczenie nie będzie działać, ale zniżki lecą)
Ubezpieczenie będzie działać jak będzie jechała osoba z uprawnieniami na daną kategorię.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ja jestem nieletnia
I rozwiazalam problem w ten sposob: skuter jest zarejestrowany na moja mame, ja jako wspolwlasciciel. Ogolnie nie ma z tym problemow. Ubezpieczenie tez jest na mnie i na mame, wiec jest znizka, a jak juz zdam na prawko, to przynajmniej ja bede miala znizki
Tylko musialam zlozyc wniosek o NIP. Tak kazali w wydziale komunikacji...

-
AJMorimoto - Świeżak
Na dzień dobry, będzie trzeba wyrobić takiej osobie ( niepełnoletniej ) NIP. Do tego zgoda na papierze opiekunów/rodziców.
Na osobę niepełnoletnia można zarejestrować każdy pojazd.
Spidey
PostWysłany: 7/1/2009, 21:50
Temat postu:
normalnie sie rejestruje idziesz z rodzicami lub sami rodzice i rejestruja na ciebie to sie tyczy np skuterow bo taki 14 raczej nie moze byc zarejestrowany na 600 ;]
- bc.
- Świeżak
bc. napisał(a):Na dzień dobry, będzie trzeba wyrobić takiej osobie ( niepełnoletniej ) NIP. Do tego zgoda na papierze opiekunów/rodziców.Spidey
PostWysłany: 7/1/2009, 21:50
Temat postu:
normalnie sie rejestruje idziesz z rodzicami lub sami rodzice i rejestruja na ciebie to sie tyczy np skuterow bo taki 14 raczej nie moze byc zarejestrowany na 600 ;]
Polcam występ w programie "Mam talent", bo na forum się nie nadajesz.Osoba niepełnoletnia nie może zarejestrować na siebie żadnego pojazdu.Może za to występować w roli współwłaściciela.
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
A to ciekawe co mówisz, to jak wytłumaczysz to, że od 14 roku zycia miałem na siebie zarej. skuterka, a od 2 lat mam Aprilie RS 50? Mam teraz 18 lat. Ale skoro tak mówisz to pewnie ty się lepiej znasz niz Pani w wydziale komunikacji
Wniosek:
Więc jak się nie znasz to się do mnie nie odzywaj

Wniosek:
Więc jak się nie znasz to się do mnie nie odzywaj

- bc.
- Świeżak
tak jak pisze bc.
Polerowanie elementów aluminiowych, stalowych (stal kwasowa, nierdzewna) na super połysk - lustro. | Poleruję felgi motocyklowe jak i samochodowe, pokrywy, dekle - każdy element. | | http://poleralu.fotosik.pl
- POLER
- Świeżak
Poler - a co ty sekretarka "bc." jestes? Regulamin przeczytaj a potem spamuj
bc i milus - jak sie nie znacie, to nie p**lcie farmazonów. Można zarejestrować motocykl/skuter na osobę niepełnoletnią, było o tym milion razy już pisane na forum i nie mam zamiaru tłumaczyć jak. Wiem to z własnego doświadczenia (na mnie był zarejestrowany skuter i motocykl - jako właściciel, a jak miałem 17 lat to też samochód - jako współwłaściciel).
bc i milus - jak sie nie znacie, to nie p**lcie farmazonów. Można zarejestrować motocykl/skuter na osobę niepełnoletnią, było o tym milion razy już pisane na forum i nie mam zamiaru tłumaczyć jak. Wiem to z własnego doświadczenia (na mnie był zarejestrowany skuter i motocykl - jako właściciel, a jak miałem 17 lat to też samochód - jako współwłaściciel).
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
spamujesz ty ;]wiklad "VIP" i ilość postów o niczym nie znaczą.
jesli nie masz zamiaru tu pisac to po co spamujesz i piszesz odpowiedz nic nie wznoszÄ…cÄ… do tematu ?
bc dobrze napisał ze potrzebny jest NIP.
zgodnie z regulaminem forum odkopywanie tematu tylko po to zeby napisac "zgadza sie" itp jest niedopuszczalne. Nastepnym razem bedzie warn.
siekson
jesli nie masz zamiaru tu pisac to po co spamujesz i piszesz odpowiedz nic nie wznoszÄ…cÄ… do tematu ?
bc dobrze napisał ze potrzebny jest NIP.
zgodnie z regulaminem forum odkopywanie tematu tylko po to zeby napisac "zgadza sie" itp jest niedopuszczalne. Nastepnym razem bedzie warn.
siekson
Polerowanie elementów aluminiowych, stalowych (stal kwasowa, nierdzewna) na super połysk - lustro. | Poleruję felgi motocyklowe jak i samochodowe, pokrywy, dekle - każdy element. | | http://poleralu.fotosik.pl
- POLER
- Świeżak
Ja tez moge potwierdzic ze mozna zarejestrowac motor na osobe niepełnoletnią . Mam 17 lat i aktualnie załatwiam sprawe z rejestracją i pani w okienku US potwierdziła iz mozna miec motor zarejestrowany tylko na siebie, gdyz sie jest osoba niepełnoletnia:) W Moim przypadku musze wyrobic NIP-3. POzdrawiam
-
damiankatowice07 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości