Seven Fifty "olej"
• Strona 1 z 1
Seven Fifty "olej"
Witam wszystkich miłosników Hondy CB750, panowie mam pytanie posiadam seven fifty obecnie jest zalana olejem firmy MOTUL 15W-50 i zrobiła na tym oleju około 500km może troszke mniej wcześniej była zalana olejem firmy tej samej ale 10W-40, jest taki problem że słychać zawory podczas jazdy czy to jest wina oleju czy uszczelniaczy na tych zaworach ale motor stał nie odpalany przez 2 lata, nie znam się na mechanice więc jażeli palne jakieś głupstwo to proszę mnie poprawić ale jeżeli jest to wina oleju to czy przy tym przebiegu 500km można wrócić do oleju 10W-40 (wiem że nie powinno sie tego robić przy samochodach a jak jest z motocyklami) a jeżeli uszczelniaczy to jaki jest koszt naprawy albo proszę o inne rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam
- Diego
- Świeżak
W tym motocyklu są samo regulatory które są wrażliwe na jakość oleju.
Zlej ten olej i wlej z powrotem 10W40.
Jeśli to nie pomoże to znaczy że samo regulator - samo regulatory są do wymiany.
Kiedyś miałem podobny przypadek w VN750.Przez zdawało by się lepszy olej 10W50 załatwiłem 2 samo regulatory.
Po wymianie na nowe i przejściu na olej zalecany 10W40 problem już nigdy nie wystąpił
Koszt jednego samo regulatora w 2003 roku wynosił 68euro.
Zlej ten olej i wlej z powrotem 10W40.
Jeśli to nie pomoże to znaczy że samo regulator - samo regulatory są do wymiany.
Kiedyś miałem podobny przypadek w VN750.Przez zdawało by się lepszy olej 10W50 załatwiłem 2 samo regulatory.
Po wymianie na nowe i przejściu na olej zalecany 10W40 problem już nigdy nie wystąpił
Koszt jednego samo regulatora w 2003 roku wynosił 68euro.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Niewskazane jest jeździć z takimi objawami.
Pierwsza sprawa że fazy rozrządu nie są właściwe,druga rzecz to przyspieszone zużycie materiału.
Pierwsza sprawa że fazy rozrządu nie są właściwe,druga rzecz to przyspieszone zużycie materiału.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości