Zobacz wątek - Tuning 2000-2500zł
NAS Analytics TAG

Tuning 2000-2500zł

i inne małe pojemności
_________

Tuning 2000-2500zł

Postprzez andergrand » 24/1/2009, 20:25

Witam.
W tamtym sezonie kupiłem Simsona s-51. Wydałem na ten zakup 1200zł. Powiem szczerze, że jest już dla mnie nudny, monotonny. Chcę coś z nim zrobić. Mam do wydania 2000zł, maksymalnie 2500zł na jego przerobienie.
Ogólnie chodzi mi o to, żeby fajnie wyglądał (nie jak 23 letni Simson) tylko lepiej. Poza tym chce ulepszyć jego osiągi.
Zastanawiam się w ogóle czy wydawać te pieniądze na tuning czy zostawić i za rok kupić jakąś 500'tkę.
Co do zmian, planowałem go pomalować (bak, dekle i ramę) na srebrny metalik, albo coś w tym rodzaju (czarny wygląda fatalnie). Ile by taka operacja kosztowała? U lakiernika, itp.
Kolejny aspekt - wydech. Zastanawiałem się nad przerobionym Leo Vince (koszt 339zł), jednak trochę tandetnie wyglądają te spawy. Tu również czekam na wasze propozycje.
Konieczne do wymiany są tylne amortyzatory, zakupie ładne białe klosze na kierunkowskazy (małe prostokąty) i na tylną lampę.
Myślałem również o owiewce w granicach 200zł +/- lub jakąś ładną lampę.
Nurtuje mnie jedno pytanie, mianowicie co sądzicie o chromowaniu felg lub ich polerowaniu? Ogólnie chyba powinienem wymienić koła na jakieś zgrabne szosówki.
Czy byłaby możliwość zamontowania tarczowego, przedniego hebla?
Składane podnóżki kierowcy kosztują 79zł, myślę nad ich kupnem.
Czekam na wasze propozycje. Warto przypomnieć, że mój budżet wynosi 2000-2500zł.
Z góry dziękuję za odpowiedź i przy okazji pozdrawiam.
Jeżeli to nie ten dział to proszę o przeniesienie i nie nagradzanie mnie kolejnym warnem. :~*

(fuj!)
A czy myslenie boli ? Skoro mamy regulamin ktory przeczytales przystepujac do forum to wiesz w jakim dziale to powinno byc. Przekonaj mnie iz nie powinienes dostac warna.

Btw - pomysl jest glupi, za 2,5k kupisz cos lepszego
- simonw
andergrand
Świeżak

Postprzez Movi » 24/1/2009, 20:43

Co do twojego Skąd.. ja też nie wiem skąd tacy jak Ty się biorą...

Warna nie dostajesz tylko dlatego że poprosiłeś.. temat do bloku bo nawet skuterach jest w ważnych tematach link do tuningu małych pojemności.
Movi
Moderator

Postprzez simonw » 24/1/2009, 20:43

Nahahaa movi +2 speed ;)
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Movi » 24/1/2009, 21:02

Simon- ja jestem jak błyskawica :) mam naklejki szmocy na czole :D a ponadto dzisiaj mam na sobie koszulkę śmigacz.pl to już nikt mnie nie przegoni :D
Movi
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm