Chorwacja 2009 Sierpień Ktoś był ?Co zwiedz. ?Oczym Pamietać
			 • Strona 1 z 1

Chorwacja 2009 Sierpień Ktoś był ?Co zwiedz. ?Oczym Pamietać
Witam Czekam na porady ! 
- Oczym napewno niezapomnieć
- Co zobaczyć , gdzie stanąć i co zwiedzić !
Z góry dzięki :]

- Oczym napewno niezapomnieć
- Co zobaczyć , gdzie stanąć i co zwiedzić !
Z góry dzięki :]
- BodzioStunt87
- Świeżak
Przede wszystkim jechać od razu na południe - północ (okolice Rijeki) opanowane są prawie zawsze przez cholernie krzykliwych Włochów - zero relaksu i odpoczynku...
Południe jest piękne - Split i dalej Dubrovnik; optymalnym miejscem na spokojną "bazę" jest miejscowość Sibenik - mnóstwo gospodarstw z własną produkcją Rakiji , blisko do wielu ciekawych miejsc i pyszne jedzonko w lokalnych knajpkach.
, blisko do wielu ciekawych miejsc i pyszne jedzonko w lokalnych knajpkach.
Jeśli pojedziesz wzdłuż wybrzeża, a zakładam że innej opcji nie bierzesz pod uwagę, to korzystaj z napotkanych stacji benzynowych - zdarza się że nie widać ich przez dłuższy czas...
				Południe jest piękne - Split i dalej Dubrovnik; optymalnym miejscem na spokojną "bazę" jest miejscowość Sibenik - mnóstwo gospodarstw z własną produkcją Rakiji
Jeśli pojedziesz wzdłuż wybrzeża, a zakładam że innej opcji nie bierzesz pod uwagę, to korzystaj z napotkanych stacji benzynowych - zdarza się że nie widać ich przez dłuższy czas...
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
			Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
- 

mikun
- Świeżak
W chorwacji byłem ze 3 lata temu. Przepięknie! Koniecznie Dubrownik bo ma niesamowite "stare miasto", ja byłem na 2 campingach - PRAPRATNO(jakoś tak to się pisze) chyba właśnie niedaleko Sibenika, i trochę bardziej na północ - MURTER. Ten pierwszy to bardzo miły camp-fajna plaża(żwirek/piasek)dużo drzew i w miarę cicho. Na murterze byłem koło 2004 roku - wtedy tam była troche partyzantka- 3 prysznice, mało kontenerów na śmieci i żadko je opróżniali, mało drzew i cienia, ale za to piękne skaliste wybrzeże i super wysepka na którą można wpław sie dostać. Co do cen - niestety mam nieaktualne wiadomości. kiedyś było porównywalnie do polski, teraz pewnie jest drożej niż u nas. Rakija - ostrożnie, koniecznie wino własnej (ich) roboty- przepyszne i na upały wspaniałe. KONIECZNIE plitwickie jeziora - PRZEWSPANIAŁE.

- niesiob
- Świeżak
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
koniecznie pamiętaj o taryfikatorze mandatów!!! mandaty są cholerycznie drogie... we wrześniu 2008 za przekroczenie prędkość o 47 km/h zapłaciłem 1000 pln, gdym jechał o 5 km/h szybciej załapał bym się na przedział 2000-7000 pln pozostawię to bez komentarza
				fz6 - 2004
			- luupus
- Świeżak
chyba żartujesz?
przerażające !
byłem w 2007 i autem, ale gnałem szybko, a i tak byli tacy, co mnie wyprzedzali. policji mało i wyrozumiała... taki zapamiętałem obraz.

przerażające !
byłem w 2007 i autem, ale gnałem szybko, a i tak byli tacy, co mnie wyprzedzali. policji mało i wyrozumiała... taki zapamiętałem obraz.
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
O kurde .... a jak z fotoradarami ?? No to trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość i na pierwszym biegu cały czas jechać ;P;P;P
Może ktoś jeszcze wie coś interesującego na temat Chorwacji ?

Może ktoś jeszcze wie coś interesującego na temat Chorwacji ?
- BodzioStunt87
- Świeżak
Ja Ci radze nie kupuj tej wódki co będą sprzedawać przydrożni handlarze sprzedają ja w plastikowych butelkach po coli fancie itp w środku jest jakaś trawa. Normalnie koszmar. 
Co do jedzenia to maja dość tanie owoce ale trzeba je dokładnie myc aa i figi rosną u nich wszędzie wiec można sobie pojeść za darmo.
Z Polski to myślę że jakieś makarony kaszę zalewane dania w 5 minut tylko ze to zajmuje trochę miejsca.

Co do jedzenia to maja dość tanie owoce ale trzeba je dokładnie myc aa i figi rosną u nich wszędzie wiec można sobie pojeść za darmo.
Z Polski to myślę że jakieś makarony kaszę zalewane dania w 5 minut tylko ze to zajmuje trochę miejsca.
- 

Moto_Mysz
- Świeżak
Do chorwacji śmigam co roku od 7 lat. Kraj jest przepiękny a ludzie rewelacyjni. Mówi się zę jak ktoś nie był w dubrowniku to nie był w chorwacji więc tam na pewno trzeba zawitać. Jeśli chodzi o imprezy i relaks to wszystko zaczyna się w Makarskiej. Miasto tętni życiem i jest gdzie poszaleć. Dla chcących więcej ciszy i spokoju polecam pojechać dalej od makarskiej w stronę dubrownika. Tam jest wiele mniejszych i bardzo klimatycznych miejscowości, każdy znajdzie coś dla siebie.  Ważne jest aby nie starać się dorównać lokalnym "matadorom" nawet tym na skuterach... to szaleńcy i kamikadze. Co do cen to powiem otwarcie, teraz jest juz drogo. Ja oczywiście w tym roku znowu lece.. na dłuższą wyprawę można zapuścić się do montenegro czy nawet albani. To dopiero egzotyka:)
				ZX10R RULESSSSS
			- kodi
- Świeżak
Witam! Ostatni raz w Chorwacji byłem we wrześniu 2008. Jedna podstawowa rada asfalt po deszczu lub w czasie opadów jest porównywalnie tak śliski, jak u nas lód w styczniu. Poza wybrzeżem i jego atrakcjami od Sibenika w dół polecam Plitwickie jeziora- naprawdę warto.
				Yamaha BT 1100 Bulldog
			- swistak64
- Świeżak
Mam co-nieco do czynienia z Chorwacją...
Ta wódka nazywa się rakija i jest narodowym trunkiem - przed zakupem można spróbować. Na dobrą rakiję trzeba trafić oczywisćie. Na pewno nie polecam jej pić w upale w środku dnia 
Od niedawna jestem motonitką - będę ujeżdżać moto w Chorwacji.
A wszelkie swoje spostrzeżenia i przydatne informacje będę zamieszczać tutaj - zapraszam! (otwórz link)

Ta wódka nazywa się rakija i jest narodowym trunkiem - przed zakupem można spróbować. Na dobrą rakiję trzeba trafić oczywisćie. Na pewno nie polecam jej pić w upale w środku dnia

Od niedawna jestem motonitką - będę ujeżdżać moto w Chorwacji.
A wszelkie swoje spostrzeżenia i przydatne informacje będę zamieszczać tutaj - zapraszam! (otwórz link)
- Plumek
- Świeżak
Ja w tym roku tez wybieram sie na balkany pod koniec lipca lub na poczatku sierpnia, na jak dlugo zalezy od funduszy  Chcialbym caly miesieczny urlop spedzic na Balkanach i zwiedzic wszystko co sie da. Kiedy ruszasz?
 Chcialbym caly miesieczny urlop spedzic na Balkanach i zwiedzic wszystko co sie da. Kiedy ruszasz?
Orientuje sie ktos ile moze kosztowac podroz na motorze na dwa tygodnie?
				 Chcialbym caly miesieczny urlop spedzic na Balkanach i zwiedzic wszystko co sie da. Kiedy ruszasz?
Orientuje sie ktos ile moze kosztowac podroz na motorze na dwa tygodnie?
12-14 lat - Komarek
15-25 lat - nic...
26 lat - Honda Varadero XL1000V...
gdzie tu logika ktoś zapyta, taki duży i mocny sprzet na peirwszye moto??
odp: W MOJEJ KUR** GŁOWIE!!!
po miesiacu jazdy na Viadrze zmiana na VFR 800FI -> kocham ją
			15-25 lat - nic...
26 lat - Honda Varadero XL1000V...
gdzie tu logika ktoś zapyta, taki duży i mocny sprzet na peirwszye moto??
odp: W MOJEJ KUR** GŁOWIE!!!
po miesiacu jazdy na Viadrze zmiana na VFR 800FI -> kocham ją

- binio
- Świeżak
Moto_Mysz napisał(a):Ja Ci radze nie kupuj tej wódki co będą sprzedawać przydrożni handlarze sprzedają ja w plastikowych butelkach po coli fancie itp w środku jest jakaś trawa. Normalnie koszmar.
...
nie no bez jaj ... jest kilka odmian RAKIJI ... ta z trawą to travarica.
Są lepsze orahovača, medovača, višnjevacka

Kupuj i próbuj koniecznie

Suzuki GSR 600 A 2007/2008
			- 

MaximusPL
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Turystyka motocyklowa