alarm fz6 montaz
• Strona 1 z 1
alarm fz6 montaz
Witam.chce podłaczyć alarm do yamahy fz6 z 2007 roku,mianowicie interesuje mnie jak zrobić jakieś odciecie(jaki kabel przeciac w co sie wpiąc),a także czy po wpieciu sie w kierunki nie bedzie problemu ze wskaznikami(skakanie wskazówek itp),czy bede musiał zastosowac diody,mam manuala.prosze o fachowe porady 

- jedrzej56
- Świeżak
Poszukaj fabrycznych złączek do montażu alarmu, z tego co pamiętam powinny być pod lewym albo prawym boczkiem (tym pod kanapą).
masz tam zasilanie, masę, + po zapłonie, kierunkowskazy oraz odcięcie jeden lub 2 obwody.
Jak dam radę to sprawdzę dokładniej i jutro napiszę.
masz tam zasilanie, masę, + po zapłonie, kierunkowskazy oraz odcięcie jeden lub 2 obwody.
Jak dam radę to sprawdzę dokładniej i jutro napiszę.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
sprawdzałem w serwisówce i z tego co widze to sa tam następujace przewody:minus.plus, podłaczenie do kierunków,podłaczenie do stopki bocznej i podłaczenie do imobilaizera .wiec jak mam zrobic te odciecie ??
- jedrzej56
- Świeżak
Dziś sprawdziłem i po lewej stronie są 2 kostki czyli zasilania, odcięcia niestety nie ma, można odciąć przekaźnik pompy paliwa który znajduje się tuż obok, a konkretniej wychodzące z przekaźnika do pompy paliwowej zasilanie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
dzieki. dzisiaj własnie zamontowalem ten alarm a odciecie zrobiłem na zapłonie:czerwono-czarny przewod(trzeci od wewnatrz w górnym rzedzie) wychodzacy z tego dozego przkaznika w lewym boczku.wrzucil bym zdjecie ale nie wiem jak je zmniejszyc zeby nie było BMP 

- jedrzej56
- Świeżak
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
niestety kiepskie zdjecie ala dla tych co sa w temacie napewno sie przyda,te kolory to nie róż tylko czerwień ,a przeciety przewód jest czerwono-czarny
- Załączniki
-
- DSC00500.JPG (54.32 KiB) PrzeglÄ…dane 2313 razy
- jedrzej56
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość