Regulacja gaźnika
• Strona 1 z 1
Regulacja gaźnika
Witam, chciałbym pomoc w regulacji mojej Gilery.Chodzi o to że walczyłem długo z gaźnikiem bo były z nim problemy i teraz została regulacja.Motor na 6tym biegu po prostu już nie ciągnie i prędkość spada.. czego to może być wina? gaźnik czysty, lewego powietrza nie dostaje, swieca ma kolor brązowy.. Przelozenia wszystko oryginalne, kompresja jest bdb, tłok ma niecałe 2k km. Czego to może być wina? co polecalibyście żebym sprawdził/ zrobił
-
gba4 - Bywalec
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Źle dobrane zębatki w stosunku do mocy silnika. Zmień z przodu na mniejszą o 1-2 zęby i problem zniknie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Zębatki są seryjne, takie jakie byly od nowosci 13-53 więc są ok. Moge dodać że w wydechu coś mi lata, a dokładnie w dyfuzorze, więc prawdopodobnie blokuje wylot spalin.. W srode zaloze sportowy wydech i go dobrze uszczelnie, wczesniej byl mocno nieszczelny ale jechał te 70 na 5 biegu, mysle ze jak dobrze wyreguluje gaznik, i doszczelnie wydech to powinien juz ladnie jechac na tym 6 biegu?
XL 125 Varadero
-
gba4 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości