Romet Z150 - pamietnik uzytkownika
eagle - masz racje, nie mam sily do takich ludzi jak ty... to raz
Prosze nie rozsmieszaj mnie i nie tworz nowych bajek... pomijajac fakt, ze jestem starszy od Ciebie, to jeszcze GS widzisz w avatarze? Nie mam pytan.
Przeczytaj sobie jeszcze raz CALY cytat z poprzedniego posta a pozniej te 3 pkt. Powtarzaj do skutku.
Tu masz racje, rometem nie jezdzilem. I bynajmniej nic do rometa nie mam. Z tym, ze jesli sie jezdzi nawet GSem jak to pisales i przesiadziesz sie chocby na jakas 250 np gn to masz wrazenie, ze to nie jedzie. A nie ekscytujesz sie jakie to ma przyspieszenia i czego to nie wyprzedzi. Dla kogos kto zaczyna od tego motocykla osiagi sa na pewno zadowalajace ( w porownaniu z motorowerami)
Dobrze, ze sa ludzie ktorzy mimo kiepskich opinii o jakosci jednak je kupuja. Im wiecej roznych sprzetow na ulicach tym ciekawiej;) A ten pamietnik na pewno sie przyda komus kto bedzie nad rometem myslal...
PS. Od debili i pseudo-intelektualistow to sobie mozesz kolegow z podworka wyzywac! Czy ja pisalem gdzies cos obrazliwego? Czytanie ze zrozumieniem to nie tylko Twoj problem, w szkolach juz tego nie ucza. Troche kultury, nie jestes u siebie w domu.
Dla mnie koniec tematu. Masz cos do mnie to na PW
Dorwalo sie dziecko do 20 letniego gsa, kupil z allegro owiewke streeta i mysli ze jest Bóg wie kim.
Prosze nie rozsmieszaj mnie i nie tworz nowych bajek... pomijajac fakt, ze jestem starszy od Ciebie, to jeszcze GS widzisz w avatarze? Nie mam pytan.
eagle napisał(a):Christiano - niestety twoja nieudolna proba obrony sie przed glupstem jakie napisales, przypomne ci, bo najwidoczniej w jednej chwili cos piszesz a po 5 min zmieniasz zdanie
"Moze ja jestem dziwny ale sie ciesze, ze moje moto pali 5-6l a nie 2"
Przeczytaj sobie jeszcze raz CALY cytat z poprzedniego posta a pozniej te 3 pkt. Powtarzaj do skutku.
typowy wyznawca hayabusy, dla ktorego romet jest rowerem, chociaz naturalnie - nigdy nie widzial nie jezdzi
Tu masz racje, rometem nie jezdzilem. I bynajmniej nic do rometa nie mam. Z tym, ze jesli sie jezdzi nawet GSem jak to pisales i przesiadziesz sie chocby na jakas 250 np gn to masz wrazenie, ze to nie jedzie. A nie ekscytujesz sie jakie to ma przyspieszenia i czego to nie wyprzedzi. Dla kogos kto zaczyna od tego motocykla osiagi sa na pewno zadowalajace ( w porownaniu z motorowerami)
Dobrze, ze sa ludzie ktorzy mimo kiepskich opinii o jakosci jednak je kupuja. Im wiecej roznych sprzetow na ulicach tym ciekawiej;) A ten pamietnik na pewno sie przyda komus kto bedzie nad rometem myslal...
PS. Od debili i pseudo-intelektualistow to sobie mozesz kolegow z podworka wyzywac! Czy ja pisalem gdzies cos obrazliwego? Czytanie ze zrozumieniem to nie tylko Twoj problem, w szkolach juz tego nie ucza. Troche kultury, nie jestes u siebie w domu.
Dla mnie koniec tematu. Masz cos do mnie to na PW
-
Christiano_ - Świeżak
mar111cin-->
nie obrażając VIPA, ale czy jesteś ślepy, czy po prostu nie zauważyłeś tego, jak ON napisał, że np GSA widziałem tylko na zdjeciu ? a moze to tylko ignorancja z twojej strony ?
jak widzisz (lub jak widac raczej nie), odpowiedzialem tylko tym samym, i cóż, pozdrowienia dla vipa forum, którego zadaniem chyba nie jest podtrzymywanie offa, tylko wrecz przeciwnie, tak mi się wydaje, nagroda przysluguje wiec raczej tobie.
Czas skonczyc klotnie bo i tak sie nie dogadamy, z mojej strony gwarantuje w tym temacie milczenie, jak cos to na privie zawsze moge uzasadnic swoje rację. Przynajmniej tu sie zgodzę z chrisiano.
Proponuję wrócić do rozmowy o Romecie, bo (jak widać zawsze na tym forum), wszelkie próby porozmawiania o tej marce konczą się waśnią miedzy zagorzałymi zwolennikami i przeciwnikami (którzy na oczy nie widzieli rometa, a twierdza ze male spalanie to zadna zaleta). i zeby na koniec bylo jasne, nie jestem zagorzałym zwolennikiem Rometa, ani rowniez przeciwnikiem, moje zdanie o tej firmie i o oplacalnosci zakupu napisalem parę postów wyżej. Wielokrotnie napisałem ze go klasy 500 sie nie umywa, acz christiano mimo że mnie nawet zacytował apropo tego, to chyba potem o tym zapomnial, bo mi wypominal tego typu porownania ... brak słów
Sam jestem ciekawy jak temat w Polsce się rozwinie i jakie nowosci szykują się na 2009 r.
Szkoda ze glownie 50tki tylko, chociaz jak nic wiekszego nie jest chodliwe to chyba logiczne.
Mam pytanie do senekkorzenna bo widze ze sie orientuje w miarę:
Jak to w koncu jest, bo na poczatku wiem ze wszystko z chin przywozili, potem ze czesci z chin i skladali w polsce, ale romet trabil, ze otwiera Polską fabrykę - czy to rzeczywiscie jest fabryka czy tylko montownia ?
nie obrażając VIPA, ale czy jesteś ślepy, czy po prostu nie zauważyłeś tego, jak ON napisał, że np GSA widziałem tylko na zdjeciu ? a moze to tylko ignorancja z twojej strony ?
jak widzisz (lub jak widac raczej nie), odpowiedzialem tylko tym samym, i cóż, pozdrowienia dla vipa forum, którego zadaniem chyba nie jest podtrzymywanie offa, tylko wrecz przeciwnie, tak mi się wydaje, nagroda przysluguje wiec raczej tobie.
Czas skonczyc klotnie bo i tak sie nie dogadamy, z mojej strony gwarantuje w tym temacie milczenie, jak cos to na privie zawsze moge uzasadnic swoje rację. Przynajmniej tu sie zgodzę z chrisiano.
Proponuję wrócić do rozmowy o Romecie, bo (jak widać zawsze na tym forum), wszelkie próby porozmawiania o tej marce konczą się waśnią miedzy zagorzałymi zwolennikami i przeciwnikami (którzy na oczy nie widzieli rometa, a twierdza ze male spalanie to zadna zaleta). i zeby na koniec bylo jasne, nie jestem zagorzałym zwolennikiem Rometa, ani rowniez przeciwnikiem, moje zdanie o tej firmie i o oplacalnosci zakupu napisalem parę postów wyżej. Wielokrotnie napisałem ze go klasy 500 sie nie umywa, acz christiano mimo że mnie nawet zacytował apropo tego, to chyba potem o tym zapomnial, bo mi wypominal tego typu porownania ... brak słów
Sam jestem ciekawy jak temat w Polsce się rozwinie i jakie nowosci szykują się na 2009 r.
Szkoda ze glownie 50tki tylko, chociaz jak nic wiekszego nie jest chodliwe to chyba logiczne.
Mam pytanie do senekkorzenna bo widze ze sie orientuje w miarę:
Jak to w koncu jest, bo na poczatku wiem ze wszystko z chin przywozili, potem ze czesci z chin i skladali w polsce, ale romet trabil, ze otwiera Polską fabrykę - czy to rzeczywiscie jest fabryka czy tylko montownia ?
- eagle
- Świeżak
Nie wiem czy jestes zatrudniony w Arkusie czy co, ale wygląda że masz info od źródła. Masz tylko informacje czysto handlowe, czy rowniez znasz się na mechanice co nie co (nie wiem, może właśnie składasz na montowni czy coś takiego) ? Bo jak coś to miałbym parę pytań ale to może na priv.
- eagle
- Świeżak
dr.artur napisał(a):V400
jak mial wygladac jak r6 jak vfr czoper to mial byc czy skuter ?
http://www.scigacz.pl/gallery/relacje/Targi_INTERMOT_Kolonia_2008/romet/romet_sg400.jpg (otwórz link)
- Vito_Corleone
- Świeżak
No z wyglądu na pewno prezentuje się interesująca, podobnie jak wiekszosc rometów nowych, trzeba przyznac, linia stylistyczna wyroznia sie na ulicy, wpada w oko, wzbudza zainteresowanie.
Ale nie dziwie sie ze nie wejdzie do produkcji, bo kosztowal by pewnie z 15 kawalkow, i sprzedaz byla by zapewnie tak jak w przypadku wyzszych pojemnosc rometa - praktycznie zerowa (wiadomo, nikt nie chce inwestowac tyle w chinola, to juz wogle nie ma dyskusji, bo jeszcze nowy romet z150 czy uzywana ybr 125 to mozna się kłócić ...)
Najlepiej szły co widac nawet po ilosci profili na Polskiej Jezdzie Ogary 900 i ez z125 tki.
Co zauwazylem, glownie ogary 900 maja userzy ze wsi, ktorzy bawia sie w ostry, typowo wiejski tuning, a pisza ze vmaxa mieli 100 km/h w pecakiem
zabawne, chociaz mi to nie przeszkadza, fakt faktem ze ogar to akurat udany i ciekawy produkcik.
Ale nie dziwie sie ze nie wejdzie do produkcji, bo kosztowal by pewnie z 15 kawalkow, i sprzedaz byla by zapewnie tak jak w przypadku wyzszych pojemnosc rometa - praktycznie zerowa (wiadomo, nikt nie chce inwestowac tyle w chinola, to juz wogle nie ma dyskusji, bo jeszcze nowy romet z150 czy uzywana ybr 125 to mozna się kłócić ...)
Najlepiej szły co widac nawet po ilosci profili na Polskiej Jezdzie Ogary 900 i ez z125 tki.
Co zauwazylem, glownie ogary 900 maja userzy ze wsi, ktorzy bawia sie w ostry, typowo wiejski tuning, a pisza ze vmaxa mieli 100 km/h w pecakiem

- eagle
- Świeżak
Miałem kiedyś konto w Polska Jazda. Usunąłem je ponieważ rozbrajały już mnie te same komentarze nad wyraz oryginalne...
oraz prywatne wiadomości z cyklu zostań członkiem społeczności....
oraz prywatne wiadomości z cyklu zostań członkiem społeczności....
- Vito_Corleone
- Świeżak
eagle ja jeztem ze wsi i jakos w mojej okolicy nie ma ogarow 900...
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Kula, polecam przestudiowanie jednego z działów matematycznych którym jest logika.
Po tej lekturze dowiesz się m.in. ze jeśli z twierdzenia A wynika twierdzenie B, to wcale nie oznacza że jest na odwrót.
Widać szkolnictwo u ciebie na wsi jest na niskim poziomie,
no offence.
Po tej lekturze dowiesz się m.in. ze jeśli z twierdzenia A wynika twierdzenie B, to wcale nie oznacza że jest na odwrót.
Widać szkolnictwo u ciebie na wsi jest na niskim poziomie,
no offence.
- eagle
- Świeżak
pojechales...
a Ty widac ze nigdy na wsi nie byles...
a Ty widac ze nigdy na wsi nie byles...
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Witam
Wszystkie motocykle pow.50ccm z homologacją będą musiały być na wtrysku ( normy euro), dlatego kończy się pewien epizod...

- Tmek
- Świeżak
Witam, poczytałem sobie ostatnie posty, a szczeólnie te dotyczące przyszłościowych planów Rometa i trochę mnie zmroziło. Jak oni przestaną sprowadzać maszyny większe niż 50 cm to gdzie tacy jak ja będą serwisować wcześniej sprzedane przez rometa motocykle????
Senekkorzenna czy radzisz posiadaczom Rometów większych niż 50 cm jak najszybciej posprzedawać maszyny czy można liczyć na to, że Romet nie odetnie nas od części zamiennych po okresie gwarancyjnym????
Senekkorzenna czy radzisz posiadaczom Rometów większych niż 50 cm jak najszybciej posprzedawać maszyny czy można liczyć na to, że Romet nie odetnie nas od części zamiennych po okresie gwarancyjnym????
Każdy jeździ tym, na co go stać, a najważniejsze jest to, co wozisz pod kaskiem
- kitoslaw
- Świeżak
Dokładnie nie ma co panikować
. Wiele części silnikowych pasuje od hondy cg125 jakby co. Swojego Rometa sprzedaję na wiosnę

- Tmek
- Świeżak
Jeśli wprowadzają pojazd na rynek w ilości przekraczającej ileś tam sztuk, to muszą zapewniać części zamienne przez okres 10 lat. Nie pamiętam która regulacja prawna o tym mówi, potem poszukam. chyba że zbankrutują, ale jeśli się tak stanie to na pewno jakaś mniejsza firma wypełni dziurę w rynku i zacznie sprowadzać części. Tak że wydaje mi się że będzie ok.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Zrobiłem K-125 prawie 13tys.km jeżdżąc bezproblemowo wyłącznie po mieście i okolicach, obecnie wskoczyłem na ybr (większy komfort). Według mnie diler zabezpiecza w części na okres trwania gwarancji t.j 2 lata.
- Tmek
- Świeżak
dr.artur napisał(a):z moich doswiadczen stwierdzam ze najwiecej wsi w miescie a w szeczegolnosci w warszawie
czasem z chlopakami ze wsi sie lepiej dogadam niz z miejskim ( wiejskim cwaniakiem )
ps. sam jezdzilem na komarku mam z nim bardzo dobre wspomnienia i prosze nie krytykowac tego typ pojazdow
masz racje,znam bardzo wielu miejskich wiesniakow... i tak jak napisał Senek,na wsi jest pelno roznego rodzaju chinskiego sprzetu,ale wcale nikt nie bawi sie w jakis"wiejski tuning"...
-
Kula07 - Stały bywalec
Niby ta sama pojemność i zbliżone osiągi, ale różnic jest mnóstwo. Cichy silnik z minimalnymi wibracjami, mocniejsze hamulce, niżej położony środek ciężkości, dający łatwiejsze składanie na zakrętach, zawieszenie, które nie podbija kierowcy na kanapie jadąc po nierównościach, mocniejsze światła, rozruch na dotyk zimny/ciepły, lusterka oddalające, szerzej rozstawione o 10cm, łańcuch o-ring Tak na szybko
Później mogę coś więcej dorzucić. Pozdrawiam

- Załączniki
-
20081006.jpg
- (103.47 KiB) Pobrane 484 razy
- Tmek
- Świeżak