Problem ze Speedfightem
• Strona 1 z 1
Problem ze Speedfightem
Mam pewien problem. Kiedy chcę odpalic Peugeota Speedfighta ze startera elektrycznego to tylko slyszę takie pyknięcie i nic rozrusznik nie kręci...sprawdzalismy bezpiecznik ale nie jest spalony..wiecie moze co się moglo stac ? i ile by kosztowala naprawa?
- JustDoIt
- Świeżak
Miałem tak samo w moim Benelli 491 LC H20. Kiedy odpalałem rozrusznik wogóle nie kręcił. Było takie pyknięcie i nic więcej. Zdjęłem cylinder i okazało się że pierścień się przesunął. Wszystko poskładałem,założyłem nowe uszczeleczki i wszystko świetnie pracuje.
- keeway
- Świeżak
no to masz starter przytarty (bendix), wyczysc nasmaruj i bedzie dzialac
przynajmniej ja w speedfighcie tez tak mialem .... ;p

- marc9911in
- Świeżak
moim zdaniem może to być automat.... znajdź go i przyłóż do obu nakrętek wkrętak lub coś w tym stylu jak będzie kręcić tzn że automat do wymiany...
-
maciek.046 - Bywalec
moim zdaniem niestety jest rozrusznik do wymiany ;(
bo jak kolega napisał że mu pierścień wyskoczył to mi się zdaje niewiarygodne bo jak by pierścień wyskoczył to nie wiem gdzie bo tłok w komorze ma odstęp do 2mm!!.
Chyba że wyskoczył z zaślepki która go trzyma!.
A pozatym jak pierścień wyskoczył to cylinder był by porysowany!!, to jak skuter może wporządku chodzić???
bo jak kolega napisał że mu pierścień wyskoczył to mi się zdaje niewiarygodne bo jak by pierścień wyskoczył to nie wiem gdzie bo tłok w komorze ma odstęp do 2mm!!.
Chyba że wyskoczył z zaślepki która go trzyma!.
A pozatym jak pierścień wyskoczył to cylinder był by porysowany!!, to jak skuter może wporządku chodzić???
scooter tuning is not a crime lied XD
- kubi94
- Świeżak
Musi gdzieś masa lub + ginąć przed przekaźnikiem. Też tak miałem, tyle że gdzieś przy klamrze mi nie łączyło. Jak przykręciłem mocniej to looz
- james blond
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm