GSXR-750 k4 vs ZX9R
• Strona 1 z 1
GSXR-750 k4 vs ZX9R
Witam!
Powoli przymierzam sie do zakupu motocykla (gdzies tak w okolicach maja moze czerwca), interesuja mnie w/w gixer 750 k4 lub zx9r wersja bodajze f (ostatnia wypuszczona, ta bez uchwytow dla plecaka :p ), i tutaj pojawia sie pare moich pytan. Jako ze opinie znalezione w internecie i zaslyszane od sprzedajacych (ci jak zawsze "wszystko super, silnik igla nie pali oleju a w porywach nawet benzyny i jezdzi jak marzenie, bierz pan bez namyslu!") "nieco" sie roznia. Wiec oto lista moich pytan:
1 jakie wlasciwie oba te motocykle maja spalanie? Bo tutaj jest mega rozbierznosc zwlaszcza dla gixera o ktorym rozne zrodla podaja srednie spalanie od 5,5 do 11 litrow na setke.
2 Jak to dokladnie jest ze stawianiem na gume w przypadku obu motocykli, i czy faktycznie w 750 dzieje sie to czesto gesto przez przypadek?
3 Czy ramy zx9 faktycznie "juz nie pekaja" ?
4 co Wy byscie wybrali? :p
Prosze o odpowiedz (niekoniecznie szybka bo czasu jednak troche mam...) osoby najlepiej wlascicieli w/w motocykli i o ew. rady/rzeczowa zje*ke
ach jeszcze jedno, jak Wy oceniacie pozycje za kierownica zwlaszcza przy jezdzie na odcinkach miedzy 30 a 100 km.
Powoli przymierzam sie do zakupu motocykla (gdzies tak w okolicach maja moze czerwca), interesuja mnie w/w gixer 750 k4 lub zx9r wersja bodajze f (ostatnia wypuszczona, ta bez uchwytow dla plecaka :p ), i tutaj pojawia sie pare moich pytan. Jako ze opinie znalezione w internecie i zaslyszane od sprzedajacych (ci jak zawsze "wszystko super, silnik igla nie pali oleju a w porywach nawet benzyny i jezdzi jak marzenie, bierz pan bez namyslu!") "nieco" sie roznia. Wiec oto lista moich pytan:
1 jakie wlasciwie oba te motocykle maja spalanie? Bo tutaj jest mega rozbierznosc zwlaszcza dla gixera o ktorym rozne zrodla podaja srednie spalanie od 5,5 do 11 litrow na setke.
2 Jak to dokladnie jest ze stawianiem na gume w przypadku obu motocykli, i czy faktycznie w 750 dzieje sie to czesto gesto przez przypadek?
3 Czy ramy zx9 faktycznie "juz nie pekaja" ?
4 co Wy byscie wybrali? :p
Prosze o odpowiedz (niekoniecznie szybka bo czasu jednak troche mam...) osoby najlepiej wlascicieli w/w motocykli i o ew. rady/rzeczowa zje*ke

ach jeszcze jedno, jak Wy oceniacie pozycje za kierownica zwlaszcza przy jezdzie na odcinkach miedzy 30 a 100 km.
- ZooL
- Świeżak
Co do czwóreczki to zdecydowanie Gixxera bym wybrał. O kawulcach słyszałem różniste rzeczy. Popękane ramy widziałem jedynie na zdjęciach. Kumpel miał dwie ZX-9tki. Jedna non stop się rypała, druga igiełka, a obie gumowane...
Gixxer jest juz na wtrysku a zx-9tka na gaźnikach.
Gixxer jest juz na wtrysku a zx-9tka na gaźnikach.
-
lonewolf - Bywalec
Bierz kawasaki. Gixerów jest pełno a zx9r piękne moto.
Awaryjność jest zależna od traktowania moto przez właściciela a nie od modelu. Kawa ma większą pojemność co moim zdaniem też jest jej plusem.
Ja jestem za kawasaki.
Awaryjność jest zależna od traktowania moto przez właściciela a nie od modelu. Kawa ma większą pojemność co moim zdaniem też jest jej plusem.
Ja jestem za kawasaki.
-
pablomotors - Świeżak
btw a jak ramy w 3/4 k4? bo tak wlasnie na forum dogrzebalem sie do pekajacych ram w litrach k5-k6 i wzmianka "rzadziej w 750 k5 k6", ale dla 750 k5=k4 wiec... w k4 ramy sie trzymaja czy bywa niemilo? :p
No i jeszcze odpowiedz na reszte pytan bym prosil bo to dla mnie w sumie tez wazne.
No i jeszcze odpowiedz na reszte pytan bym prosil bo to dla mnie w sumie tez wazne.
- ZooL
- Świeżak
ZooL napisał(a):btw a jak ramy w 3/4 k4? bo tak wlasnie na forum dogrzebalem sie do pekajacych ram w litrach k5-k6 i wzmianka "rzadziej w 750 k5 k6", ale dla 750 k5=k4 wiec... w k4 ramy sie trzymaja czy bywa niemilo? :p
Ogólnie to każdy mówi co innego i każda sroka swój ogon chwali. Ci którzy jeżdżą na gixxerach ci powiedzą, że Suzi lepsze. To samo z użytkownikami Kawasaki. Wszystko pewnie sprowadza się do danego egzemplarza. A jak ktoś jeździ jak kompletny idiota to wszystko zajedzie. Jak szanuje to pewnie moto chodzi jak złotko i tyle. Pamiętajmy, że żadna firma nie robi motocykli po to, aby się psuły. Mają jeździć, a jak ktoś non stop gumuje i wrzuca biegi bez sprzęgła to potem narzeka, że mu biegi zaczynają wypadać no i że rama pęka.
-
lonewolf - Bywalec
No Ja mam niestety podobny problem ale do tych modeli dochodzą jeszcze Sv1000 i cbr 929.
I tak serce mi mówi kawa albo 929, a rozum sv1000 albo gsxr 750
Ale myśle że zadecyduje raczej stan konkretnego egzemplarza i jak będe się czuł
pozdr.
I tak serce mi mówi kawa albo 929, a rozum sv1000 albo gsxr 750

Ale myśle że zadecyduje raczej stan konkretnego egzemplarza i jak będe się czuł

pozdr.
- PawellDz
- Świeżak
Ja tam jestem za gsx-r , ma wtrysk to nowsza konstrukcja . Dla mnie osobiście super wyglada . Do kawasaki nie mam zastreżeń żadnych poprostu ciągnie mnie do gsx-r . Co do spalania to taki gsx-r jest na wtrysku i może na trasie przy prędkościach zbliżonych do dopuszczalnych spali te 6 litrów , jednak nie do tego jest stworzony . Dla mnie gsx-r maja jeszcze jedną zalete są zdecydowanie najwygodniejsze .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Gixer jest typowo sportową maszyną, a zx9 miał być sportowy z założenia, a tak naprawdę to motorek sportowo-turystyczny. Jeśli wyczyn i ostre traktowanie to na pewno wybrał bym Gixera a jeśli szybka turystyka to zx9. Rama w zx9 faktycznie nie jest za mocna a motocykl jest dość ciężki i duży co przy gumowaniu sprzyja uszkodzeniom ramy. Nie ma co ukrywać starsze kawy nie są maszynami do stuntu.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
moto w zalozeniu ma miec mieszane przeznaczenie ;p fakt faktem glownie do jazdy, do tego po autostradzie (taki akurat mi sie dojazd trafil:) ), a od swieta odrobina szalenstwa, stad spalanie na codzien dla mnie jest istotne, a od swieta czy faktycznie moto tak ladnie z gazu na gume idzie
I taka jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia, zcy kazda k4 jest z srad'em ? bo w starszych modelach z tego co sie orientuje niektore mialy wypisane srad a inne byly bez niego, natomaist w nowszych (zdaje sie ze od k1) takich informacji nie spotkalem.

I taka jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia, zcy kazda k4 jest z srad'em ? bo w starszych modelach z tego co sie orientuje niektore mialy wypisane srad a inne byly bez niego, natomaist w nowszych (zdaje sie ze od k1) takich informacji nie spotkalem.
- ZooL
- Świeżak
Gixer to typowy sport nastawiony na osiągi, a dziewiątka kawasaki bardziej turysta nastawiony na niższe koszty produkcji.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
A to nie jest czasem tak, ze od ktoregos roku zaczal byc SRAD w gikserach? Tak po prostu?co do twojego pytania "czy każda jest SRAD" to raczej nie, za to się zawsze dopłacało
Energie ist nichts ohne Steuerung.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
-
OvertakeR - Świeżak
ja to nie wiem czasem czy nie ma jeszcze srada 00 tak mi sie cos wydaje.
w niczym kobieta nie wygląda tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1