praca mgr na temat wypadków motocyklowych
• Strona 1 z 2 • 1, 2
praca mgr na temat wypadków motocyklowych
Witam wszystkich!Jestem studentem V roku rehabilitacji i pisze prace na temat wypadków motocyklowych i mam pewne pytanie!otóż czy ktoś nie ma jakiś książek bądź artykułów na ten temat,a także na temat motocykli chodzi o ogólne wiadomości na temat motocykli bezpieczeństwa na drogach itd.Byłbym wdzieczny mój mail to simer206@interia.pl.pozdrawiam 

- mukamoto
- Świeżak
o bezpieczeństwie na drogach możesz duzo wyciagnac ze Motocyklisty Doskonalego i Strategii ulicznych,to takie najbardziej znane ksiązki 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Fajny temat pracy . Sam pisze prace mgr ale z zupełnie innej dziedziny . Jeśli mogę podpowiedzieć jakiś temat rozdziału tobyło by to" głupie przepisy i budowa dróg w polsce sprzyjająca wypadkom "
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
SHVAYA napisał(a):glupie przepisy? a jakie sa glupie przepisy dla motocyklistow? (moze akurat mi wypadlo cos i nie pamietam, ale zadnych nie kojarze)
sry za off ;P
np ograniczenie do 130 na autostradach

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Chodziło mi tu o coś innego
- mnóstwo bezsensownych i przede wszystkim skupiska znaków drogowych
- niebezpieczne skrzyżowania
- bezsensowne sygnalizacje świetlne , których nie zastepuje sie rondami
- glupi pomysłu jak np ostatnio tu opisywane słupki przed skrzyżowaniami
Osobiście dużo jeżdże po niemczech i tam mino braku ograniczenia na autostradach jest mniej wypadków i mniej ofiar . Jazda jest o wiele bardziej przemyślana znaków jest mniej conajmniej o połowe . Nie chodzi mi tu już o jakość dróg , to całkiem inna sprawa .
- mnóstwo bezsensownych i przede wszystkim skupiska znaków drogowych
- niebezpieczne skrzyżowania
- bezsensowne sygnalizacje świetlne , których nie zastepuje sie rondami
- glupi pomysłu jak np ostatnio tu opisywane słupki przed skrzyżowaniami
Osobiście dużo jeżdże po niemczech i tam mino braku ograniczenia na autostradach jest mniej wypadków i mniej ofiar . Jazda jest o wiele bardziej przemyślana znaków jest mniej conajmniej o połowe . Nie chodzi mi tu już o jakość dróg , to całkiem inna sprawa .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Flow napisał(a):SHVAYA napisał(a):glupie przepisy? a jakie sa glupie przepisy dla motocyklistow? (moze akurat mi wypadlo cos i nie pamietam, ale zadnych nie kojarze)
sry za off ;P
np ograniczenie do 130 na autostradachto po co mam licznik do 299 ?
joke
ktoś mandaty musi płacić

-
adam_89 - Stały bywalec
Głupim przepisem jest jazda na światłach cały rok dla samochodów. przez to motocykliści pozostają niezauważeni bo już się nie wyróżniają jak kiedyś w tłumie świateł w lusterku lub z naprzeciwka a jak dowodzą statystyki liczba wypadków wśród puszek po wprowadzeniu obowiązku jazdy na światłach wcale nie spadła.... I to uważam za głupie przepisy.
Sorry za offtop nie mogłem się powstrzymać
Sorry za offtop nie mogłem się powstrzymać

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
mukamoto, kup sobie książkę "strategie uliczne" i dodatkowo "motocyklistę doskonałego". Tam znajdziesz jakie niebezpieczeństwa czyhają na motocyklistów.
Ten temat też co warto przeczytać:
viewtopic.php?t=18422&start=30
Ten temat też co warto przeczytać:
viewtopic.php?t=18422&start=30
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Piankowy Marynarzyk napisał(a):299 km/h i upadek - wniosek : zapomnij o rehabilitacji xD
ee tam bez przesady wiadomo przy dzwonie to tak ale przy slizgu bym sie klocil wystarczy dobry kombinezon

w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Åšcigacz.pl
http://pl.youtube.com/watch?v=4pcdt0YG7bU Oglądałem to akurat.koleś takze wylecial przy ok 300 kmph.Nie umie znaleźć lepszego ujęcia,ale podniosl sie chwile po tym jak opadlo kolo(pięknie widac lot pod koniec filmu).Fakt,bylo to na torze,ale z dobrym wdziankiem i garnkeim zaliczenie szlifa przy podobnej prędkosci jednak nie musi sie tragicznie kończyc....
-

-
Z tym, że warunki na jezdni raczej rzadko przypominają torowe... Może na torze by się przeżyło, ale normalnie to krawężniki/śmieci/znaki/słupy/samochody/śmietniki zmniejszają szanse przeżycia...
<b>Agnieszka idź, popatrzymy sobie... JAK GRASZ xD</b>
Mr Jurewicz:
Ogolnie jako Gdanszczanim, uwazam ze gdyby nie sasiedztwo śledziowa, bylibysmy stolica Polski
Mr Jurewicz:
Ogolnie jako Gdanszczanim, uwazam ze gdyby nie sasiedztwo śledziowa, bylibysmy stolica Polski

-
Chatte - MEGA TROLL
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości