CHCE KUPIĆ MOTOR
• Strona 1 z 1
CHCE KUPIĆ MOTOR
Cześć wszystkim.Mam prośbę do ludzi którzy orientują się w tym temacie. Chcę kupić motor w Anglii i tutaj nim śmigać ale niestety nie mam prawa jazdy.Slyszałem że w Anglii jest tak że trzeba wysłać ksero prawa jazdy żeby ubezpieczyć motor.Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to będę wdzięczny za pomoc. A może da się to jakoś ominąć
Dzięki

- MATIS
- Świeżak
Nie słuchaj ich, w Anglii jak kupisz moto to po pierwsze zapłacisz niezłe ubezpieczenie
zależy to od twojego wieku pojemności moto itp. co do wysyłania kopii prawka to nie wiem, bo gdy chcesz ubezpieczyć motor to pytają jakie masz prawo jazdy (jak zaznaczysz full GB.) to nic nie będziesz wysyłać oni sami to sprawdzą a jak zaznaczysz ze inne to mogą od ciebie wymagać kopii. Najlepszym rozwiązaniem jest kupić moto w Polsce i wysłać go kurierem, ale ja osobiście nie polecam jeździć po W. Brytanii bez prawka, jak cię chwycą to maszyny już nie odzyskasz i będziesz miał same problemy. Pochytaj sobie prawko w Polsce bo jest dużo tańsze i wtedy kup moto, będziesz się stresować jak zobaczysz policje no i musze dodać ze oni często zatrzymują pojazdy na polskich tablicach. pozdrawiam
zależy to od twojego wieku pojemności moto itp. co do wysyłania kopii prawka to nie wiem, bo gdy chcesz ubezpieczyć motor to pytają jakie masz prawo jazdy (jak zaznaczysz full GB.) to nic nie będziesz wysyłać oni sami to sprawdzą a jak zaznaczysz ze inne to mogą od ciebie wymagać kopii. Najlepszym rozwiązaniem jest kupić moto w Polsce i wysłać go kurierem, ale ja osobiście nie polecam jeździć po W. Brytanii bez prawka, jak cię chwycą to maszyny już nie odzyskasz i będziesz miał same problemy. Pochytaj sobie prawko w Polsce bo jest dużo tańsze i wtedy kup moto, będziesz się stresować jak zobaczysz policje no i musze dodać ze oni często zatrzymują pojazdy na polskich tablicach. pozdrawiam
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Ścigacz.pl
W anglii motoru sie nie kupuje. tak mi sie przynajmniej wydaje. co prawda faktycznie ze sa bardzo tanie i oplaca sie kupowac ale tylko wtedy gdy sie dobrze na nich znasz . W anglii ponoc duzo sie na gumie jezdzi jak kupisz jakiegos zjechanego grata bo bedziesz mial problem. Przywiezienie go do polski pociagiem to troche wyniesie chyba ze sam jedziesz samochodem:) Ja odradzam. JEst jakies ryzyko, ty wybieraj. Ja sam nie mam motoru ,ale jak bede kupowal to raczej w polsce albo z niemiec sprowadze
pozdro!

r6 ! jedyne czego pragne!
-
Skoczek - Świeżak
SzpiceR napisał(a):spazz tobie od tego alkolektywu juz odbijazarty zartami ale czasami odowiedz normalnie
jeszcze Ci chlopak uwierzy i co? pojedzie do Angli i powie ze na scigaczu mu tak doradzili
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szpicer czasami wątpie w Twoją inteligencje...
Spazz ale przecież możemy mu tanio przekładke zrobić ; )
ps. pozdra dla wszystkich "słyszałem" i "wydaje mi się"

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Kolega pisze ze chce kupić moto w GB a wy mu piszecie odp. chodź by go chciał sprowadzać. Ja jak byłem na etapie kupowania to sprawdzałem na różne maszyny ubezpieczenia mam 25 lat 0% zniżek i na ścigacza o pojemności 600 ubezpieczenie kosztowało by mnie ponad 800 funtów, o 1000ccm już nie mówię. A co do tego że moto w Anglii są zajechane to nie jest prawdą (po części), na kole to ja tu tylko kilka razy widziałem jak ktoś szedł, i jest dużo motocykli na których jeździli kurierzy takie moto maja naczaskane ogrom mil ale tutaj rzadko kto się bawi w cofanie licznika. A z kolei jak kupisz motor w komisie dostaniesz gwarancje na niego (mówię o używanym) nawet na 3 lata możesz dostać jak dopłacisz do ceny, jest taka opcja. Z drugiej strony rynek jest ogromny możesz sobie wybierać przebierać itp. A jak kupisz motor w Polsce to koszt przesłania go kurierem do Anglii waha się w granicy 200funtów.
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
to był sarkazm marci111n i ja juz tez zaczynam watpic w twoja inteligncje :/ jak ty sobie robisz jaja to niby nic a robisz to w stousnku 4pusteposty do 1normalnego takze nie czepiaj sie mnie bo"szału nierobisz"
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
Szpicer chodziło mi o to że wytłumaczony żart traci na wartości... tak że jak już jechać to do końca =]
a jak się już czepić o moje puste posty to równie dobrze każdemu można by było tak powiedzieć.
a jak się już czepić o moje puste posty to równie dobrze każdemu można by było tak powiedzieć.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
kupilem moto w anglii i mam paru znajomych anglikow jezdzacych na moto i nic takiego nie slyszalem zeby wysylac kopi prawka, ja ubezpieczyle w AXA, dosc tanio zaplacilem 275GBP za rok third party, fire and theft bez znizek i niegarazowany, dostalem coprawda znizke 100 f za DATATOOL, zaznaczam ze mieszkam w miejscowosci turystycznej gdzie raczej nic nie ginie, w ciagu roku jeden samochod a i tak go zlapali - zaznaczam bo zaraz Orlik sie czepi ze w Londynie zaplacilbym 3 razy tyle 

byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
ja sie nie doczepie tylko taka prawda, zalezy od miejsca zamieszkania, znam kolesia który ma auto w Kent zarejestrowane bo ubez. jest tańsze a jeździ tylko po londynie
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
wiec tak jest jak Orlik mowi, zalezy gdzie mieszkasz. Co do stanu moto w anglii to napewno sa w lepszymstanie niz te z polski, 90 % ma historie serwisowa oraz kupe ludzi kupuje moto dla zabawy i robi nim 2-3 tys mil w roku. Po drugie jesli moto bylo glebane powaznie to napewno jest w rejestrze HPI i ma nadana kategorie, skoro zostalo spowrotem puszczone na droge to moze miec kat C lub D (D oznacza lzejszy gleb) ale D tez moze oznaczac ze motor byl kradziony i jest odzyskany ale na to musisz widziec papiery zeby nie bylo tak czy owak nie kupuj ani z D ani z C kategoria. Przed zakupem wiec sprawdz RAPORT HPI (koszt ok 14f) w necie mozna to znalezc ale musisz miec nr dokumentu V5 oraz tablice. Tam tez sie dowiesz czy moto nie jest zastawione w banku lub wziete na rate lub tez kradzione. PAMIETAJ ZEBY TO ZROBIC w anglii inaczej niz w polsce nie jest wbite w dokumentu moto ze jest zastawem bankowym itp. ZAWSZE DOKUMENTY SA CZYSTE. Reasumujac bo sie rozpisalem dosc latwo mozna wszystko sprawdzic i nie kupuj moto importowane z janponi bo sa czesto po mocnych dzwonach i sa tansze, bierz z historia serwisowa, wrazie co napisz skad jestes jakos moze pomozemy i czego szukasz ja poludniowy zachod. Juz koncze, pozdro i powodzenia
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
• Strona 1 z 1