CBR 125r A trasy
• Strona 1 z 1
CBR 125r A trasy
Witam mam pytanie odnośnie Hondy Cbr 125r bo posiadam taką jest to 4t vmax 115km/h i teraz pytanie:) Czy jadąc 90km/h w trase np. 400km z przerwami co 100km moto nie bedzie po roku zdewastowane?? 

Ostatnio edytowano 7/1/2009, 22:12 przez pilotek11, łącznie edytowano 3 razy
-
pilotek11 - Świeżak
Moja tuono wytrzymuje takie trasy z jedna przerwa i nic sie jej nie dzieje,a jest to 50 cc w dodatku 2T,trzymie ja na ok 8 tyś obr/min (generalnie zabawa kończy sie na 11) i nic sie jej nie dzieje
Tak więc nie masz sie czego obawiac
Gorzej z twoją doopą,bo ona prędzej da sie we znaki 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
E tam w kambiaku jest git ale musze powiedziec ze duzo wygodniej m isie siedzi na cbr niz na nsr tzr rs itp. Nadgarstki nie bolÄ… plecy i glowa tez:) SÄ…dze ze jest to zrobiony 125 pod wzgledem moze nie mocy ale wygody i trwalosci
-
pilotek11 - Świeżak
Siedzisko z masażem zamontuj
Przerwy możesz spokojnie nawet co 150km robić, moto przeżyje, ważne żeby nie zagrzała się, a w lato czasami jak przygrzeje słońce to różnie bywa.

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
hmm nic tu nie wysiÄ…dzie o ile dbasz o sprzet, wymieniasz oleje, smarujesz co i jak, i moto chodzi jak zegareczek;d
jedyne co może pójsc nie tak to twoje plecy i doopa ^_^
ja sendą po 50km na leżanak zeby tą granicę pinciuset przekroczyc ;d mam dosc... ;/ plecy bolą że omg.. a dopa? dopa przyzwyczajona wiec nie jest źle;d
najgorzej z plecami
jedyne co może pójsc nie tak to twoje plecy i doopa ^_^
ja sendą po 50km na leżanak zeby tą granicę pinciuset przekroczyc ;d mam dosc... ;/ plecy bolą że omg.. a dopa? dopa przyzwyczajona wiec nie jest źle;d
najgorzej z plecami
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Po ok 250 km bez przerwy jakoś mi sie kask zaczynal cięzki robic
U mnie plecy wporzo,ale doopa,no coz,po 2 godzinach tez zaczyna sie ja czuć
I jak masz zamiar robić dluższe trasy,kup se porządne motocyklowe spodnie bo e jeansach po dluższym czasie nawet w cieplejszy dzień bedzie ci piździalo 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
To też kwestia przyzwyczajenia jak ogólnie mało jeździsz to szybko odpadniesz, czym więcej się jeździ to coraz lepiej się wytrzymuje trasy ale tylko do pewnego momentu
Dobra odzież też ma wielkie znaczenie...

Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
taa i miękke siedzonko ze sqry aligatora;d
jak dla mnie sorki chłopaki ale pierdunki nie nadają sie do jazdy długodystansowej ;p
od 250 4t ;d można zacząc smigac;d duzy moment wysdtarcza na dobre wyprzedzanie
i prędkosc w granicach 120-140-160 jest w zupełnosci wystarczająca na jazde po miescie ;d
jak dla mnie sorki chłopaki ale pierdunki nie nadają sie do jazdy długodystansowej ;p
od 250 4t ;d można zacząc smigac;d duzy moment wysdtarcza na dobre wyprzedzanie
i prędkosc w granicach 120-140-160 jest w zupełnosci wystarczająca na jazde po miescie ;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Hmm co do moto jak w zegarku wszystko chodzi oleje zawsze wymieniane;) A kombinezon to mam caly (kurtka+spodnie+buty+rekawice+kask)
I w miare dobry probikera:) hmm bostorn wiesz jak bym mogl zrobs kat A to bym smigall jakims najprawdopodobniej gsxr 750 lub 600 k6:) Bo siana to tam duzo by nie brakowalo:) Ale w wieku 16 lat co zrobic:?:?

-
pilotek11 - Świeżak
myśle, że cbr jest wporządku na długie wypady (jeśli chodzi o 125). oczywiście to nie wiaderko, no ale cbr mało pali, jest bezawaryjna (spokojnie nic Ci się nie powinno dziać, jeśli moto jest w dobrym stanie) wbrew pozorom się dobrze siedzi i na krótkich i na długich traskach. Mi się to podoba, że po 2h nadgarstki mi nie odpadają.
-
wikples - Bywalec
Cbr jest wygodna:) Mam pytanie co moge jeszcze zrobic w mojej cbr:) To sa fotki z jesieni:) Teraz moto ma jeszcze wypolerowane na lustro sety przednie i tylne:) I raczke pasazera i juz nie wiem czy do sie cos jeszcze zrobic bo kupic juz chyba nie bardzo:)
-
pilotek11 - Świeżak
hehe powiem ze podoba mi sie ta CbrKa kolor jest super czysta zadbana itp
i nic bym w niej nie zmienial bo po co ? Ewentualnie nakleiłbym obrysówki na koła (no ale nie kazdemyu sie moze podobac takie cos ) ... a co do trasy to podpisuje sie wraz kolegami ze nic sie nie powinno dziac oprócz Twoich osobistych skutków "ubocznych"
no i fakt pozycja siedzenia rozni sie w cbr np od mojej tzr po 100 Km przejechanych na tzr nie za fajnie sie czlowiek czuje pupa odpada bania ciezka itp a w cbr (zrobilem okolo 90 Km i wyglądało dobrze wsio 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości