Kawasaki zxr 400 dla poczatkujacego...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki zxr 400 dla poczatkujacego...
Co sadzicie o kawasaki zxr 400? Prosze o jakies opinie itd i czy to dobry motor na przesiadke z aprili rs 125?
spat
- spat08
- Świeżak
Witam,
na takim sprzęcie nigdy nie jeździłem, ale tak: na allegro widzę egzemplarze za 6300zł z przebiegiem 60 000km wzwyż z roku 94. Nie lepiej kupić coś nowszego z o wiele mniejszym przebiegiem za mniej więcej tą samą kasę? Szkoda pakować kasy w starocie, szczególnie z takim przebiegiem. Chyba, że masz gdzieś o wiele lepszą okazję...
na takim sprzęcie nigdy nie jeździłem, ale tak: na allegro widzę egzemplarze za 6300zł z przebiegiem 60 000km wzwyż z roku 94. Nie lepiej kupić coś nowszego z o wiele mniejszym przebiegiem za mniej więcej tą samą kasę? Szkoda pakować kasy w starocie, szczególnie z takim przebiegiem. Chyba, że masz gdzieś o wiele lepszą okazję...
-
lonewolf - Bywalec
moto fajny, szybki i zajebiście zwrotny! ale tez drogi i mało części jest do niego;/ chyba to najlepsza 400ccm na rynku moto używek, bo nówek już nie produkują z taką pojemnością... osobiście kupił bym cos nowszego ale stare też może byc dobre;D
- radek_0307
- Świeżak
miałem okazje polatać i jak planujesz przesiadke ze 125 to będzie trafiony wybór, motor daje bardzo dużo radości z jazdy, jedynie możesz mieć problem ze znalezieniem ładnego egzemplarza.....
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
http://www.scigacz.pl/Kawasaki,ZXR400,w ... ,1683.html
A ja tym nawet jeździłem!
Ale ciężko będzie coś znaleźć bo kupują to początkujący, a tym którym ja jeździłem nie dało się nie zapierdalać
No i kawa+stary rocznik może to i stereotyp ale o Hondzie takich stereotypów nie ma
IMHO jeden z fajniejszych sportów
A ja tym nawet jeździłem!
Ale ciężko będzie coś znaleźć bo kupują to początkujący, a tym którym ja jeździłem nie dało się nie zapierdalać

No i kawa+stary rocznik może to i stereotyp ale o Hondzie takich stereotypów nie ma

IMHO jeden z fajniejszych sportów
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Na motobazarze w Poznaniu slyszalem jak koles który widac zna sie na rzeczy ciagle powtarzac zeby nie pchac sie w 400 ccm mial na mysli Bandita 400 i wlasnie zxr400 . niewiem dlaczego no ale ... Hmmm ja na Twoim miejscu (oczywiscie sugeruje ) jednak poszukałbym czegos mlodszego w tej kasie i nawet pokusiłbym sie o jaką 600 lub 500 ccm ! Koniecznie chcesz sporta ? 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Ja także planuje nowy motocykl latem i też już śmigałem kilkoma 50ccm i 125ccm.
Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.. jedyne sporty 400ccm to FZR, VFR i ZXR (no może jeszcze jakiś) ale z tego co się orientuje to żadnych sportów dla początkujących (chodzi tu o już doświadczonych na 50ccm i 125ccm) raczej na rynku nie ma lub są stare i nie zbyt skore do "życia" - krótko mówiąc nie warto się w nie pakować - no chyba, że ktoś zaliczy do sportowego moto Kawasaki GPZ500. Także chyba fani sportów jak na razie będą musieli się wstrzymać i zdobywać doświadczenie na 500ccm.. ehh
I takie jeszcze jedno małe pytanie:
Czy lepiej kupić i polatać parę sezonów na Aprilli czy może lepiej na czymś pokroju gpz500? Na czym nabiorę na tyle doświadczenia abym w przyszłości mógł nabyć sporta 600 bądź jakiegoś szosowo turystycznego powyżej 600ccm?
Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.. jedyne sporty 400ccm to FZR, VFR i ZXR (no może jeszcze jakiś) ale z tego co się orientuje to żadnych sportów dla początkujących (chodzi tu o już doświadczonych na 50ccm i 125ccm) raczej na rynku nie ma lub są stare i nie zbyt skore do "życia" - krótko mówiąc nie warto się w nie pakować - no chyba, że ktoś zaliczy do sportowego moto Kawasaki GPZ500. Także chyba fani sportów jak na razie będą musieli się wstrzymać i zdobywać doświadczenie na 500ccm.. ehh

I takie jeszcze jedno małe pytanie:
Czy lepiej kupić i polatać parę sezonów na Aprilli czy może lepiej na czymś pokroju gpz500? Na czym nabiorę na tyle doświadczenia abym w przyszłości mógł nabyć sporta 600 bądź jakiegoś szosowo turystycznego powyżej 600ccm?
- Cube
- Świeżak
Cube napisał(a):Czy lepiej kupić i polatać parę sezonów na Aprilli czy może lepiej na czymś pokroju gpz500?
Kup GPZ500S. Naprawdę fajne moto. Mocy w sam raz. Spalanie przyzwoite, osiągi też niezłe jak na 60km. Z aprilki na takie coś to będzie w sam raz.
-
lonewolf - Bywalec
zxr 400 będzie ci ciężko trafić na dobry egzemplarz, moto jest szybkie i zwinne na miasto i lekką trase ekstra tylko problem polega na tym że ludzie kupowali je i próbowali się ganiać ze sportowymi 600 i 1000 a na tym mała kawa cierpiała. Moto jeżeli jest jeżdżone normalnie, należy tu rozumieć właściciel nie próbował być szybszy od wszystkich i na czas wymieniał olej to moto będzie służyło wiernie. Nawet gdzieś czytałem opinie że jest posłuszne i wierne jak owczarek niemiecki
) można trochę tego w Niemczech dorwać bo u nas to raczej mało jak kiedyś się orientowałem

Triumph Sprint ST 1050
-
szacho998 - Świeżak
Ja słyszałem sporo negatywów na temat tego modelu, za tą kasę szukał bym raczej bandita, ew jakąś 600 typu cbr 600 F2 czy ZZR 600.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Kolega niedawno sprzedał jeździłem tym czasem, bardzo sympatyczny motocykl dość lekkim zwinny i zwrotny z fajnie agresywnym silnikiem ale nie do przesady... ja osobiście jak najbardziej polecam na 2 motocykl po RS.... tylko tak jak tu większość kolegów Ci podpowiada ciężko trafić dobry zdrowy zadbany egzemplarz gdyż tego w Polsce było naprawdę mało.... ja osobiście zdecydowanie bym wolał ZX400R niż F2 ale F2 zaś jest więcej i trudniej nadziać się na minę... acha i jeszcze jedna ważna kwesta wzrost to motocykl dla dość niskiego faceta mi przy wzroście 186 było ciężko się chować za szybkę...
-
YZF R1 - Moderator
Własnie co do kupna to w polsce nie ma ladnych egzemplarzy ale za to mam dobra oferte z niemiec na tego zxr 400 bo ma tylko 8tys przelotu i jest z 2001 roku. Ale kurcze troche drogi bo chce koles za niego 3900 euro. Ale dzisiaj sie dowiedzialem od ojca ze mi odda swojego Fazera 600 z 99r. bo on chce sobie cos w stylu translapa kupic. Wiec chyba jednak sie z RS przesiade na fazera a juz z reszta nim jezdzilem ale wtedy ojciec mowil ze za mocny... (chyba sie przekonal
). Ja nie jestem jakis powalonyze na predkosc patrze i ze go na kolo zaraz... tylko spokojnie najpierw zeby opanowac a poza tym prawka nie mam bo 17 lat dopiero na karku. To jednak nie Kawasaki tylko yamaha 

spat
- spat08
- Świeżak
Cube napisał(a):Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.. jedyne sporty 400ccm to FZR, VFR i ZXR (no może jeszcze jakiś)
Jeszcze jest CBR 400

Dobry moto nie sypie sie ale tez baaaardzo ciezko w Polsce trafic i sa problemy pewnie z czesciami z tego wzgledu.
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
ja bym na Twoim miejscu zainwestował w 600-tke jakąś, poniewaz aprilia 125 leca ok 160
gdy kupisz cos na styl zx4r poleci ci góra 180 moze z troszke lepszym przyspieszeniem, natomiast 600 powinna Ci starczyć, szybko przyspiesza, duzo częsci, i max ok 240km\h
Pozdr
gdy kupisz cos na styl zx4r poleci ci góra 180 moze z troszke lepszym przyspieszeniem, natomiast 600 powinna Ci starczyć, szybko przyspiesza, duzo częsci, i max ok 240km\h
Pozdr
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<

-
ChudyNs1 - Świeżak
hmm 180 powiadasz?? x] słooodkooo człowiekuu;)... wiemy ze chciałeś zabłysnąć swoją tezą, ale coś spaliles;)
pisaliście cos, że wzrost moze być przeszkodą przy zxr 400... no ja mam póki co 191 cm, jeszcze moze troche podrosne, więc raczej odpada... ale i tak sie bd przymierzał;)
skoro tak ostajecie zeby zainwestować w 600 to co proponujecie na początek??
pisaliście cos, że wzrost moze być przeszkodą przy zxr 400... no ja mam póki co 191 cm, jeszcze moze troche podrosne, więc raczej odpada... ale i tak sie bd przymierzał;)
skoro tak ostajecie zeby zainwestować w 600 to co proponujecie na początek??
- papciu17
- Świeżak
A koniecznie zależy Ci na sportach czy na przykład mogą być też odsłonięte?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ojj, jakby to nie bylo szukajki.
http://www.scigacz.pl/Motocykle,uzywane,599.html Fazera masz na samym dole.
http://www.scigacz.pl/Motocykle,uzywane,599.html Fazera masz na samym dole.
Energie ist nichts ohne Steuerung.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
-
OvertakeR - Świeżak
ChudyNs1 napisał(a):ja bym na Twoim miejscu zainwestował w 600-tke jakąś, poniewaz aprilia 125 leca ok 160
Pozdr
No nie zgodzÄ™ siÄ™...

-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 91 gości