tuning typhoona x
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tuning typhoona x
Witam,
chciałem Wam przedstawić mojego scoota jest nim Piaggio Typhoon.Skuter kłupiłem 24.06.2008 rok skutera to 2002.
Skuter w nabyciu był ładny i pięknie chodził.Zdjęcia pokazane wyżej nie są z ostatecznego zakupu,tylko pare miesięcy po nim.Jego v-max 100km/h.Gdy upłyneło 3 miesiace kupiłem tumig Tecnigas.W sierpniu,tego roku dałem go do regulacji i okazało się,że moja kompresja wynosi 6(z tego powodu musiałem wymienić cylinder),wał ma duże luzy itd.Odbierając skuter miał wstawiony cylinder Polini 50cc i zaczęło się docieranie.Zaczynająca się szkoła pozbawiła mnie jazdy na skuterku i schowalem go z dotartym cylindrem(800km).
Wiec aktualnie siedzi w nim:
mechanika:
Tecnigas,
cylinder Polini 50cc,
(z konkretOw to wszystko).
optyk:
lusterka st8,
przedłużka amortyzatora st8,
klosze na migacze biale,
nużka boczna.
Moje plany co do tego scoota:
mechanika:
wariator Polini super speed,
wał Top Racing,
Sprzęgło Stage6 Racing Torque Control lub Hebo N,
dzwon Stage6 wing cooler,
pasek RMS Kewlar,
gas-box Boost Bottle Stage6.
optyka:
nadkole BCD,
spojler dolny BCD,
podloga ryflowana,
wzmocnienie ramy,
felgi 10 czarne,
pomalowanie srodkowych plastików,
lampa halogenowa,
termometr stage6(do sprawdzania temperatury silnika by sie nie zagrzał),
polerowanie pokrywy,
tablice pczy pokrywie,
nóżka od startera.
Może sie jeszcze coś zmieni.Zobaczymy,Komentujcie i doradzajcie
P.S zdjęcia wstawiam na bieżąco
chciałem Wam przedstawić mojego scoota jest nim Piaggio Typhoon.Skuter kłupiłem 24.06.2008 rok skutera to 2002.
Skuter w nabyciu był ładny i pięknie chodził.Zdjęcia pokazane wyżej nie są z ostatecznego zakupu,tylko pare miesięcy po nim.Jego v-max 100km/h.Gdy upłyneło 3 miesiace kupiłem tumig Tecnigas.W sierpniu,tego roku dałem go do regulacji i okazało się,że moja kompresja wynosi 6(z tego powodu musiałem wymienić cylinder),wał ma duże luzy itd.Odbierając skuter miał wstawiony cylinder Polini 50cc i zaczęło się docieranie.Zaczynająca się szkoła pozbawiła mnie jazdy na skuterku i schowalem go z dotartym cylindrem(800km).
Wiec aktualnie siedzi w nim:
mechanika:
Tecnigas,
cylinder Polini 50cc,
(z konkretOw to wszystko).
optyk:
lusterka st8,
przedłużka amortyzatora st8,
klosze na migacze biale,
nużka boczna.
Moje plany co do tego scoota:
mechanika:
wariator Polini super speed,
wał Top Racing,
Sprzęgło Stage6 Racing Torque Control lub Hebo N,
dzwon Stage6 wing cooler,
pasek RMS Kewlar,
gas-box Boost Bottle Stage6.
optyka:
nadkole BCD,
spojler dolny BCD,
podloga ryflowana,
wzmocnienie ramy,
felgi 10 czarne,
pomalowanie srodkowych plastików,
lampa halogenowa,
termometr stage6(do sprawdzania temperatury silnika by sie nie zagrzał),
polerowanie pokrywy,
tablice pczy pokrywie,
nóżka od startera.
Może sie jeszcze coś zmieni.Zobaczymy,Komentujcie i doradzajcie
P.S zdjęcia wstawiam na bieżąco
- kondziu191
- Świeżak
silnik ci sie raczej nie bedzie grzal, nie masz wlasciwie w nim zadnych modow (wszystko w napedzie)
napewno chcesz miec kola 10? pomysl o 12, powinny wejsc od jakiegos innego piaggio
no i proponowal bym tlumik...
napewno chcesz miec kola 10? pomysl o 12, powinny wejsc od jakiegos innego piaggio
no i proponowal bym tlumik...
Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250 :D:D
-
SHVAYA - Bywalec
gas-boxa bym wydypil,szkoda kasy,a efektow i tak nie widac,a wario to lepiej mallossi multivar czy MHR.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Radził bym przedłożyć amortyzator i możesz pomalować sprężynę amortyzatora w jakiś inny kolor ?? i siatka tuningowa w wlotach z przodu, i widziałem gdzieś taka ładna łezkę dzieląca przednią lampę na dwie.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
no przedłóżyc ale ze kupic sportowy???bo przedłóżke mam=)a co do siatki to troche ciężko ponieważtam jest plastik i nie wieem jak go przyciąc ia szczegulnie czym;/moze mi doradzisz:)
pozdrawiam
pozdrawiam
- kondziu191
- Świeżak
Witam,dzis zrobilem polerke pokrywy i załorzylem nowe koła od KUBIX1994 oto zdjecia jak to wygląda
Bardzo przepraszam że nic nie widac prosze oglądac i komętowac P.S plastiki w malowniu
pozdrawiam
Bardzo przepraszam że nic nie widac prosze oglądac i komętowac P.S plastiki w malowniu
pozdrawiam
- kondziu191
- Świeżak
Ta przekladnie jeszcze przypoleruj na lusterko,a potem najlepiej pomaluj bezbarwnym albo odrazu polóż chrom,bo gole aluminium w kontakcie z wodą zmatowieje
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Witam,mam nowe plany co do tumika chciał bym cos zmienic w nim i z tej okazji pokazuje wam stare zdjecie i co chcie w nim zmienic
(tybe i mocowanie tłumika)
mysle ze moje plany się zralizują nie zwarzając co powie na to mój kumpel ślusarz .
pozdrawiam
(tybe i mocowanie tłumika)
mysle ze moje plany się zralizują nie zwarzając co powie na to mój kumpel ślusarz .
pozdrawiam
- kondziu191
- Świeżak
siatkę możesz przyciąć nawet kombinerkami obcążkami itp... a przyklejać ja można bez problemu klejem do plastiku, na te przedni wloty, od wewnątrz trzeba zrobić tak jak by nakładkę i przykleić i będzie dobrze.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
ja mam piaggio 125 troche większe pole do popisu ale nic nie robie w silniku szkoda mi kasy bo choćbym wsadził same najlepsze częsci po crossach nic czuł nie bede z prędkosci i ptzyspiechu P a co do wizuala ja w swoim poleruje ranty a srodki felg na czarno. pozakłądam pare diodek w ciekawych miejscach tłumika nie zmieniam bo to koszt minimum 1000 zł ale swój spolerowałem przekładnia tez polerka. podwyzszyłem amora. kombinuje teraz fajne podswietlenie zegarów. kupiłem juz farbke fluorescencyjną do malowania wskazówek mam nadzieje że wyjdzie fajny efekt a ty działaj moze jakis pomysł od ciebie zapozycze a co do wypowiedzi jednej to są łezki dzielące ale w nowszych modelach tez takie mnie sie podobują
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziś odebrałem paczkę w ktorej znajdował sie wariator(polini;p) i płyn do przekładni:D
Bardzo mnie korciło dzis by go złozyc ale jest przygotowany do wymiany wału jednak nie dalem rady i tak sobie przyłozylem niektóre czesci;p
piszczie co myślicie ziomki;p
pozdrawiam
Bardzo mnie korciło dzis by go złozyc ale jest przygotowany do wymiany wału jednak nie dalem rady i tak sobie przyłozylem niektóre czesci;p
piszczie co myślicie ziomki;p
pozdrawiam
- kondziu191
- Świeżak
masz moze stare kierunki? mi trzeba tylny klosz i przedni klosz xd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a co dokladnie potrzebujesz od migaaczy???mam 2 tył i jedno przednie;p pomaranczowe oczywiscie jescze mam lusterka orginalne kuferek z stelażem i wariator z trzema parami rolek;p jak cos chcesz lib jakiesz zdjecia pisz;p
pozdro:)
pozdro:)
- kondziu191
- Świeżak
ja mam 125 wiec twój wario za słaby bedzie mi trzeba klosz tylny do kierunkowskazów bo mam 2 rózne wiec porób fotki to ocenie moze sie nadadzą i trzeba mi przedni lewy tylko przydałby sie taki ciemny pomarancz. reszte mam.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- kondziu191
- Świeżak
serio ci 100 ciśnie? to ładnie ciekawe ile mój by szedł po pełnym tuningu <tłumik wario sprzęgło pasek gaźnik> pewnie czesci ze 3 tysie by mnie wyniosy ale ciekawe jaki by był efekt. mój tylko 120-130 ciska. mysle nad załozeniem cylindra 175 wtedy moza okrescic że moto jedzie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale on jedzie 100 przy cylku tumiku i wario:D ale nie wiem co bedzie sie dzialo po tych czesciach;pa co z tymi kloszami;p
- kondziu191
- Świeżak
Witam dzis dostałem paczke z nadkolem i odebrałem tumik od ślusarza
stary wyglad tumika;p
nowy wyglad tumika;p
a oto nadkole
mam nadzieje ze moje marzenia co do tego scoota sie spełnia pozdrawiam
stary wyglad tumika;p
nowy wyglad tumika;p
a oto nadkole
mam nadzieje ze moje marzenia co do tego scoota sie spełnia pozdrawiam
- kondziu191
- Świeżak
Ja na twoim miejscu henio12323 stuningował go bo kupywac cos innego nie ma sensu a tak sie pobawisz i pokazesz klase jak byś dobrze stuningował
pozdro
pozdro
- kondziu191
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości