Co może mi zrobić policja????
Widać Jaworro że jesteś mało w temacie. Obecnie policja przechodzi szkolenia, z zakresu rozpoznawania małych pojemności. To raz. Po drugie piszesz bzdury, bo tu nie chodzi o to ile jedziesz, tylko chodzi o to że sfałszowałeś dokumenty i tu masz problem dopiero.
-
Movi - Moderator
Ja nigdzie nie napisalem ze jezdze 125 zarejestrowana na 50ccm. Poki nie jest stwierdzone ze dany motorek nie jest 125 a 50 nie ma zadnej sprawy o falszerstwo tylko wykroczenie jakie popelniles przekraczajac magiczna bariere 45 km/h. Mysle ze z tymi szkoleniami to roznie moze byc. Polska policja dziala jak dziala. Po raz drugi zadaje pytanie jak rozronisz rske 125 od 50? Mozna sie sugerowac naklejkami i czym wiecej jesli motor stoi? Z tego co wiem wielkoscia sa podobne, owiewki takie same.
- Jaworro
- Świeżak
Hmm, pewnie tym że jest taki proceder w Polsce cały czas i oni już zazwyczaj z miejsca je kontrolują, a ponadto na pewno na swoich śmiesznych szkoleniach mówią im o jakiś drobnych szczegółach po których można poznać.
-
Movi - Moderator
Mimo ze mieszkam w lodzi niezbyt czesto widuje rski wiec sadze ze duzego doswiadczenia kazdy policjant z tym motorem moze nie miec. Wiekszosc ma chinskie skuterki. Szerokosc opony i skala hmm. Opony moze tak ale nie kazdy zwroci na to uwage.
- Jaworro
- Świeżak
Po samym dźwięku można poznać 50 i 125, chodź czasem zależy. Po liczniku, hmmm myślę że nie bo sobie mogę zmienić i co. Opony tak samo, ale jak wyżej ktoś wspomniał, cylinder ma oznaczenia. No i po wyglądzie.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
na moje to tak czy inaczej nikt chyba nie jest az tak glupi zeby nie zauwazyc czy to 125 czy 50 a zwlaszcza jesli rozmawiami o takich moto jak rska czy tez mito ktore sa duzymi motorkami jakk na swoja poj.
ja moze powiem cos o sobie bo tez mialem przygode z policja aa jezdze cbra bez prawka iii policjant nawet nie pytal mnie o pojemnosc chcial dokumenty i wiecie co zrobil
puscil mnie hehe to bylo najlepsze i najprzyjemniejsze w tym wszystkim
ja moze powiem cos o sobie bo tez mialem przygode z policja aa jezdze cbra bez prawka iii policjant nawet nie pytal mnie o pojemnosc chcial dokumenty i wiecie co zrobil

Malaguti XSM bylo ;p teraz CBR 125
- Marasek2rs
- Świeżak
Ja jezdze na aprili rs 125 zarejestrowanej na a1 a mam 15lat i prawka nie mam. Gdy policja mnie zlapala to placilem 300zl mandatu za prowadzenie pojazdu bez uprawnien rs'ki mi nie wzieli na parking tylko musialem dopchac ja do domu, czyli za zakretem wsiadlem spowrotem i se nad jeziorko pojechalem. Moga tez skierowac sprawe do sadu
-
prz - Świeżak
Po pierwsze to dobra rs 50 odblokowana, bez tuningu idzie spokojnie 100, więc z tą prędkością to nie przeszkadzaj. Poza tym to rs 50 i rs 125 nie różnią się tak bardzo i myślę ze po wizualnym tuningu na 50 nie zorientowaliby sie
Ale stanowczo odradzam jeżdżenia 125/50, bo jak się wyda to masz dużo poważniejsze problemy niż 125 na A1.
Moim skromnym zdaniem to lepiej jest zrobić mechanikę w 50 tak żeby jechała 140 i takim jeździć do zrobienia A1(i tak nie wierzę że swoimi 125 przekraczalibyście często tę barierę).
POZDRAWIAM

Ale stanowczo odradzam jeżdżenia 125/50, bo jak się wyda to masz dużo poważniejsze problemy niż 125 na A1.
Moim skromnym zdaniem to lepiej jest zrobić mechanikę w 50 tak żeby jechała 140 i takim jeździć do zrobienia A1(i tak nie wierzę że swoimi 125 przekraczalibyście często tę barierę).
POZDRAWIAM
-
Pałka - Świeżak
Najlepiej to poczekać do a1 i zdać normalnie prawko, a nie kombinować ciągle.
Z tą 50tką jadącą 140 też doj**ales jak dzik w sosne. Jeszcze tego brakuje żeby 14letnie szczyle latały ponad 100 na pierdziawkach
Wpadnie taki gówniarz w kogoś i jeszcze zabije.
Koniec tematu, nie wiem po co to odświeżaliście.
Z tą 50tką jadącą 140 też doj**ales jak dzik w sosne. Jeszcze tego brakuje żeby 14letnie szczyle latały ponad 100 na pierdziawkach

Koniec tematu, nie wiem po co to odświeżaliście.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Sorry bardzo ale nie wierzysz że dobrze zrobiona TZR bądź NS1 po wymianie wału,cylindra, korbowodu, tłoka, głowicy modułu, zębatek i dyszy nie wyciągnie 140??
W moim mieście widziałem 80 ccm Supermoto aprilie RX, która tyle wyciągnęła, a co dopiero mała ganiawka
W moim mieście widziałem 80 ccm Supermoto aprilie RX, która tyle wyciągnęła, a co dopiero mała ganiawka

-
Pałka - Świeżak
Różnice pomiędzy RS50, a RS125
- wahacz
- tłumik po drugiej stronie
- wielkość tarcz hamulcowych (chyba po tym najłatwiej rozpoznać czy to 50 czy 125)
- wymiary
Aż tak trudno nie jest rozróżnić... Z pewnością podobne różnice są w innych moto 50/125.
- wahacz
- tłumik po drugiej stronie
- wielkość tarcz hamulcowych (chyba po tym najłatwiej rozpoznać czy to 50 czy 125)
- wymiary
Aż tak trudno nie jest rozróżnić... Z pewnością podobne różnice są w innych moto 50/125.
Aprilia Scarabeo 50 DiTech
-
miver - Świeżak
Pałka napisał(a):Sorry bardzo ale nie wierzysz że dobrze zrobiona TZR bądź NS1 po wymianie wału,cylindra, korbowodu, tłoka, głowicy modułu, zębatek i dyszy nie wyciągnie 140??
Tyle, że po tych zmianach, to nie będzie już 50cc, tylko 80cc... czyli dalej wałek...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Komentarz prosty ludzie robią różne przekręty chyba tylko dla tej adrenaliny uda się albo nieuda się normalnie żal na to patrzeć jak nisko ludzie upadli zamiast kombinowac zrób jak ci koledzy mowia chociażby z powodu zeby kolegą innym na 2 kólkach niepsóć opini ponieważ potem mowia ze wszyscy łamiemy przepisy i to bije w nas wszyskich.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm