PROSZE O POMOC!!!
• Strona 1 z 1
PROSZE O POMOC!!!
ej ludzie mam klopot. mam KTM SX, ale niestety mam klopot i musialem zmienic silnik, kupilem silnik od CZ. problem polega na tym ze stary silnik mialem z lancuchem z prawej strony, a CZ ma silnik z lewej. czy powie mi ktos jak zalozyc kolo aby wszystko bylo ok? prosze o pomoc...
czy jeździsz na czterech, dwóch, czy jednym kole, zawsze ważny jest styl. 1096
- ghost_1096
- Świeżak
Re: PROSZE O POMOC!!!
ghost_1096 napisał(a):ej ludzie mam klopot. mam KTM SX, ale niestety mam klopot i musialem zmienic silnik, kupilem silnik od CZ. problem polega na tym ze stary silnik mialem z lancuchem z prawej strony, a CZ ma silnik z lewej. czy powie mi ktos jak zalozyc kolo aby wszystko bylo ok? prosze o pomoc...
Wiec mozesz np przelozyc zebatke w tylnym kole na miejsce tarczy a tarcze na miejsce zebatki. Przewod od zacisku moze btc jedynie za krotki wiec bedziesz musial kupic dluzszy!?
- piotrek20060
- Świeżak
czegos tu nie rozumiem masz KTM-a a kupiles silnik od CZ???????????i do tego jeszcze z innej strony nepedem???????jak pisze kolega wyzej to jest nie mozliwe tak sobie przeloyc zembatke;/ przeciez felga jest tak zrobiona ze zbierak wchodzi "w srodek"i nie wiem jak chcesz ja zamienic z tarcza hamulcowa.... kolego najlepiej kup inny silnik ale do KTM-a!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
hugo2003 napisał(a):czegos tu nie rozumiem masz KTM-a a kupiles silnik od CZ???????????i do tego jeszcze z innej strony nepedem???????jak pisze kolega wyzej to jest nie mozliwe tak sobie przeloyc zembatke;/ przeciez felga jest tak zrobiona ze zbierak wchodzi "w srodek"i nie wiem jak chcesz ja zamienic z tarcza hamulcowa.... kolego najlepiej kup inny silnik ale do KTM-a!!!
A kolega slyszał powiedzenie "Polak potrafi"?! Nie no sluchaj chlopak kupil silnik od CZ bo byl pewnie tanszy z tym ze najwiekszy blad to zrobil wlasnie z niedopasowaniem dobrze ze sie mocowania zgadzaja!
- piotrek20060
- Świeżak
po1
nie mozna porownywac silnika KTM-a do czeskiej CZ-ty (bo podejrzewam ze nie dlugo bedzie trzeba pomeczyc go w terenie zeby cos sie posypalo)
po2
co z tego ze mocowania sie zgadzaja jak naped nie zgadza sie ??
a ze polak potrafi.... hmmm owszem ale w dobie takich prawdziwszych motocykli jak KTM lub japonskie.. to to przyslowie nie bardzo ma tam zastosowanie.... a jak ma to chyba na nie daleka mete... ;/
nie mozna porownywac silnika KTM-a do czeskiej CZ-ty (bo podejrzewam ze nie dlugo bedzie trzeba pomeczyc go w terenie zeby cos sie posypalo)
po2
co z tego ze mocowania sie zgadzaja jak naped nie zgadza sie ??
a ze polak potrafi.... hmmm owszem ale w dobie takich prawdziwszych motocykli jak KTM lub japonskie.. to to przyslowie nie bardzo ma tam zastosowanie.... a jak ma to chyba na nie daleka mete... ;/
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1