Ile mozemy zaoszczedzić kupując moto po sezonie?
• Strona 1 z 1
Ile mozemy zaoszczedzić kupując moto po sezonie?
Witam. Chcialbym sie dowiedziec ile mozemy zaoszczedzic kupujÄ…c motocykl po sezonie czyli na przelomie jesien/zima czyli wtedy kiedy ceny sa nizsze.
czy oplaca sie kupywac motocykl do 10tys zl po sezonie i nie uzywac go oraz opłacać parking ubezpieczenie itp, czy moze lepiej kupic sprzeta na wiosne i od razu go uzywac
w tym temacie mam na mysli fazerka do 10 tyś złociszy
Ić stont Trolu
czy oplaca sie kupywac motocykl do 10tys zl po sezonie i nie uzywac go oraz opłacać parking ubezpieczenie itp, czy moze lepiej kupic sprzeta na wiosne i od razu go uzywac
w tym temacie mam na mysli fazerka do 10 tyś złociszy

Ić stont Trolu
-
KawiarzErPiontacz - Świeżak
Po sezonie i przed sezonem masz większy wybór, jak zaczyna się sezon to te lepsze sztuki w dobrej cenie schodzą jak świeże bułeczki.
Jak masz gdzie trzymać i nie musisz płacić za parking to warto teraz szukać, chociaż dużej różnicy w cenie nie będzie.
Jak masz gdzie trzymać i nie musisz płacić za parking to warto teraz szukać, chociaż dużej różnicy w cenie nie będzie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
IMO moment otwarcia sezonu jest bardzo kiepskim okresem na kupno motocykla. Handlarze i masa uzytkownikow zdaje sobie sprawe, ze popyt gwaltownie rosnie, sporo ludzi kupuje pod wplywem impulsu, tudziez euforii. Dlatego tez kazdy podnosi cene do gory. Tak bynajmniej robia handlarze, co z ekonomicznego punktu widzenia jest uzasadnione. Kupujac motocykl po sezonie albo w okresie zimowym gdzie zainteresowanie spada i motocykle stosunkowo dlugo oczekuja na sprzedaz ceny sa nizsze i dodatkowo dysponujemy argumentami przemawiajacymi za obnizeniem ceny jak np. koniecznosc zrobienia serwisu. Koszta zwiazane z przygotowniem motocykla do sezonu sa znacznie mniejsze niz "doplata" za motocykl na poczatku sezonu, do ktorego i tak bedzie trzeba dolozyc na poczatku nieco grosza.
Kwotowo bardzo ciezko jest ocenic ile konkretnie mozna zaoszczedzic. To wszystko zalezy od motocykl i jego stanu.
Kwotowo bardzo ciezko jest ocenic ile konkretnie mozna zaoszczedzic. To wszystko zalezy od motocykl i jego stanu.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Temat głupi...
Ale co do komisów i zimy .Ostatnio byłem w dużym salonie z motocyklami używanymi , i gadałem z właścicielem . Powiedział że wcale nie są tańsze motocykle w zimie . Mają te same ceny , nawet wyższe i motocykle schodzą . Nie uważacie tak ?Chyba się utarło że są tańsze motocykle ...
Ale co do komisów i zimy .Ostatnio byłem w dużym salonie z motocyklami używanymi , i gadałem z właścicielem . Powiedział że wcale nie są tańsze motocykle w zimie . Mają te same ceny , nawet wyższe i motocykle schodzą . Nie uważacie tak ?Chyba się utarło że są tańsze motocykle ...
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
jordan23 napisał(a):Temat głupi...
qrde tą wypowiedz możemy zaliczyć do najgłupszych i nie na temat...

Ić stont Trolu
-
KawiarzErPiontacz - Świeżak
moim zdaniem jak ktoś chce sprzedać naprawde dobre moto to czy to zima, czy to lato i tak właściciel będzie chciał podobną cenę
bo jak dba się o moto to niezależnie od pory roku ma swoją, niezmienna wartość
tak jak Elco napisał w zimie można wynegocjować troszkę kasy na ewentualny serwis przed sezonem
tak jak Elco napisał w zimie można wynegocjować troszkę kasy na ewentualny serwis przed sezonem
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
limak14 napisał(a):moim zdaniem jak ktoś chce sprzedać naprawde dobre moto to czy to zima, czy to lato i tak właściciel będzie chciał podobną cenę
to wlasciwie tyczy sie prywatnych sprzedawcow i podzielam to zdanie. Cokolwiek co ma wartosc i to nie tylko materialna bedace w posiadaniu prywatnym ma niezmienna cene. Nie mniej jednak dla handlarzy i importerow, ktorych na rynku coraz wiecej motocykl jest traktowany jako towar handlowy, ktory musi zostac sprzedany, poniewaz np. "zamraza" pieniadze, potrzebne do dalszych iwestycji. Dlatego tez ceny u handlarzy musza skakac zaleznie od pory, bo motocykl jest towarem sezonowym.
Jordan to wcale nie jest poglad oparty na opiniach. Duze salony motocyklowe, ktore zdazyly sobie wyrobic renome i obracaja duzymi kwotami utrzymanie kilku maszyn w sprzedazy nie stanowi zadnego problemu. Jednak dla malych firm, drobnych handlarzy, ktorych jest calkiem nie malo na rynku taki stan rzeczy stanowi problem. Dlatego mysle, ze bedac cierpiliwym i szukajac dobrze mozna trafic na porzadny motocykl, wcale nie odbiegajacy od maszyn konkurencji za nizsza cene, na co poniekad wplyw ma wlasnie okres roku.
600namax to troche dosc nieprzemyslane rozwiazanie. Jest sie nad czym zastanawiac. Na rynku wcale tak biednie nie jest. Poszukujac motocykla dla siebie natknalem sie na gro ludzi, ktorzy oferuja sciagniecie motocykla na zamowienie uwzgledniajac kolor, rok, akcesoria, cene itp. Gdyby motocykl sie nie spodobal mozna bez zadnych konsekwencji zrezygnowac z kupna. Takie napalanie sie na konkretny motocykl, model z dowolnego ogloszenia bez przeanalizowania alternatyw to blad, ktory moze kosztowac nowy kombinezon.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości