Przydźwięk i wibracje z silnika
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mysle ze zimeringi jak sciagniesz i popatrzysz czy wszystkie kuleczki sa na miejscu to wtedy dopiero bo watpie zeby byly luzy na lozyskach ... ::D
- marc9911in
- Świeżak
geniealny pomysł ściagac zimery
Z tego co,wiem,powinno sie je zakladac bez wału... No niestety,silnik ma swoje lata,i bez rozbiórki raczej się nie obedzie.Jeżeli huczy to pewnie są łozyska.Nie ma sensu gdybac,pacjent na sale i operowac,od lezenia mu sie nie polepszy
PS:Gdyby nie bylo kulek w łozyskach na swoim miejscu to stary nie wiem co by sie w tym silniku dzialo
Łozyska moga wyglądac wporzo,ale to nie wyklucza,ze nie maja zbyt duzych luzów
Wszystko sie zuzywa,popatrz na uklad tlok cylinder,teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu,ale jak jest zuzyte tez komprecha zdupia.

PS:Gdyby nie bylo kulek w łozyskach na swoim miejscu to stary nie wiem co by sie w tym silniku dzialo

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
dobra dobra
myslalem ze tak se zobaczy jakos
bo ostateczne wyjscie to rozbieranie silnika, lecz konieczne ... 

- marc9911in
- Świeżak
Dzisiaj go wkręcałem na obroty i na wyższych obrotach z boku silnika
nie czuć praktycznie żadnych wibracji.
Drgania są tylko na cylindrze , zdejmę cylinder i zobaczę czy są luzy na korbowodzie .
Mam drugi taki silnik na części i na mocowaniu korbowodu do korby wału są duże luzy ,można nim ruszać na boki ok 2cm w jedną i drugą stronę a takiego dużego luzu nie powinno być ?
nie czuć praktycznie żadnych wibracji.
Drgania są tylko na cylindrze , zdejmę cylinder i zobaczę czy są luzy na korbowodzie .
Mam drugi taki silnik na części i na mocowaniu korbowodu do korby wału są duże luzy ,można nim ruszać na boki ok 2cm w jedną i drugą stronę a takiego dużego luzu nie powinno być ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
- marc9911in
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm