FZR 600 92' na Tor Poznań
• Strona 1 z 1
FZR 600 92' na Tor Poznań
Witam wzystkich. Posiadam skromną maszynkę Yamaha FZR 600 i chciałbym poznać wasze opinie na temat tego , czy takim motocyklem mógłbym (wystąpić) rekreacyjnie całkiem tak dla własnego spróbowania swych sił na torze Poznań? Domyślam się że niejest to ani tak nowoczesny i mocny sprzęt , którymi jeżdżą. Jednak bardzo bym chciał się jak najwięcej od was dowiedzieć na temat kiedy można tam takie jazdy odbyć i czy to jest możliwe przy tym moim sprzęciku , i z punktu widzenia technicznego jak organizacyjnego? Z góry wam dziękuję.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
- pawlo
- Świeżak
Na Poznaniu od czasu do czasu pojawi się nawet jakiś chopperek, więc do "rekreacyjnej" jazdy napewno sie nada.. 

-
Dominik_YZF - Bywalec
sprzet nie gra roli, licza sie umiejetnosci. Jak ich nabierzesz to bedziesz bral sporo nowsze i mocniejsze sprzety. Takze tutaj nie masz sie cos bac.
Inna sprawa to stan motocykla. Na torze zazwyczaj troche bardziej sie meczy sprzet i latwiej o uszkodzenie. Wez tez pod uwage mozliwosc szlifa (crash pady nie zaszkodza). A po za tym nie ma zadnych przeciwskazan.
Ja bylem GSem '93.. jak czekalem az nas wpuszcza wsrod nowych gixxerow 1000 bylo troche dziwnie, ale coz. Od czegos trzeba zaczac
Inna sprawa to stan motocykla. Na torze zazwyczaj troche bardziej sie meczy sprzet i latwiej o uszkodzenie. Wez tez pod uwage mozliwosc szlifa (crash pady nie zaszkodza). A po za tym nie ma zadnych przeciwskazan.
Ja bylem GSem '93.. jak czekalem az nas wpuszcza wsrod nowych gixxerow 1000 bylo troche dziwnie, ale coz. Od czegos trzeba zaczac

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
witam , każdy sprzęt jest dobry , treningi w sezo nie 2008 były podzielone na amatorskie (z lampami) i zawodników , moim zdaniem zainwestuj w opony torowe , jak chcesz ostro polatać . pamiętaj , że tylko od nich zależy przyczepność motoru.jak zrobisz tym sprzętem czas poniżej 2 min , to b.dobrze.pozdrawiam
- YR1-ANDY
- Świeżak
Dzieki panowie. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie jazdy po torze , zapewne opony trzeba mieć konkretne , kombinezon(taki posiadam), umiejętności ale niewykorzystane na torze
. Teraz chodzi mi o to co wymaga organizator? Czy muszę mieć prawo jazdy? W jakie dni są organizowane takie treningi w których mogę pojeździć i konkretne pytanie ile to peso kosztuje by wystąpić na scenie jakim jest nasz "Tor Poznań"

- pawlo
- Świeżak
http://www.grandysduo.com.pl/ oni organizują jazdy dla amatorów. Najlepiej dzwonić do nich, jeśli już mają kalendarz na 2009 rok z treningami.
Kombinezon najlepiej ze ślizgami na kolanach.
Prawo jazdy i rejestracja motocykla na torze nie są wymagane (z tego co wiem - kilku kumpli bez prawka i motocyklami bez rejestracji śmigali).
A skąd jesteś ? Bo osobiście proponuję zacząć od mniejszego i wolniejszego toru, sam mam zamiar zaczynać od Lublina i Radomia (są to tory gokartowe, ale na początek)
Najlepiej aby motocykl był przygotowany chociaż lekko na tor (chodzi o ewentualną przewrotkę):
- crash-pady
- owiewki z laminatu (torowe) bez lamp, kierunkowskazów, lusterek oraz innych zbędnych elementów
- przydajÄ… siÄ™ przewody hamulcowe w stalowym oplocie (przynajmniej na poczÄ…tku)
Polecam artykuł :
http://www.motogen.pl/artykuly/porady/p ... ,art9.html
Miłej lektury i do zobaczenia na torze.
Kombinezon najlepiej ze ślizgami na kolanach.
Prawo jazdy i rejestracja motocykla na torze nie są wymagane (z tego co wiem - kilku kumpli bez prawka i motocyklami bez rejestracji śmigali).
A skąd jesteś ? Bo osobiście proponuję zacząć od mniejszego i wolniejszego toru, sam mam zamiar zaczynać od Lublina i Radomia (są to tory gokartowe, ale na początek)
Najlepiej aby motocykl był przygotowany chociaż lekko na tor (chodzi o ewentualną przewrotkę):
- crash-pady
- owiewki z laminatu (torowe) bez lamp, kierunkowskazów, lusterek oraz innych zbędnych elementów
- przydajÄ… siÄ™ przewody hamulcowe w stalowym oplocie (przynajmniej na poczÄ…tku)
Polecam artykuł :
http://www.motogen.pl/artykuly/porady/p ... ,art9.html
Miłej lektury i do zobaczenia na torze.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Też chce zacząc śmigac po torze od przyszłego sezonu. Tory gokartowe to dobra opcja na początek, ale do Lublina mam w h.. daleko, moze zna ktos jakieś tory w pomorskim?
-
Dominik_YZF - Bywalec
Dominik_YZF napisał(a):Też chce zacząc śmigac po torze od przyszłego sezonu. Tory gokartowe to dobra opcja na początek, ale do Lublina mam w h.. daleko, moze zna ktos jakieś tory w pomorskim?
http://www.pzm.pl/Karting/Tory_Kartingowe
google twoim przyjacielem, możesz znaleźć tory samochodowe.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
Dominik_YZF - Bywalec
Jestem z Wrocławia.. sprzęcik mój obawiam sie że ma zbyt słabe zawieszenie w szczególności o przód chodzi(ostra jazda po łukach jest ekstremalnie niekiedy niestabilna) , ale mimo to będe próbował swych sił. Ewentualnie poradźcie mi gdzie mogę dostać do tego modelu sprężyny(o bardziej pregresywnym ich działaniu) bądź niewiem jakieś inne rady. Co do tego by spróbować na poczatek "tor kartingowy" wcale takiej opcji nieodrzucam , domyślam się że jest coraz więcej chętnych by odwiedzać Tor Poznań , więc co za tym idzie możliwość niewkręcenia się na takie treningi. Jezeli ma ktoś propozycje innych torów w okolicy Wrocławia jestem wdzięczny za każde info.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
- pawlo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości