honda cbr 125 wkurzajÄ…ca rzecz
• Strona 1 z 1
honda cbr 125 wkurzajÄ…ca rzecz
mianowicie zdarza mi się często na ostrych łukach zachaczyc podnózkiem o asfalt a kolanem jeszcze ziemi nie dotykam
jest na to jakaś rada ?? może jakoś przerobić moto ...

- system95
- Świeżak
Heh,może źle sie skladasz na moto,albo poprostu podnózki są dennie ustawione i potrzebna bedzie zmiana ich polożenia(co raczej z byt proste nie bedzie).
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
przesiadz sie tak, zeby jednym posladkiem albo nawet jego polowa tylko siedziec na siedzeniu (na wewn strone zakretu), powinno byc lepiej
zapierasz sie zewn kolanem o bak (nie wiem jak to w cbr125 by wygladalo ze wzgledu na jej szerokosc (wÄ…skosc xD)), a drugie kolano na dol do ziemi
popatrz se na fotki z zawodow jak zawodowcy siedza na moto w zakręcie
zapierasz sie zewn kolanem o bak (nie wiem jak to w cbr125 by wygladalo ze wzgledu na jej szerokosc (wÄ…skosc xD)), a drugie kolano na dol do ziemi

popatrz se na fotki z zawodow jak zawodowcy siedza na moto w zakręcie
-
SHVAYA - Bywalec
a mnie sie wydaje ze sie prawidłowo składam i mogłbym jeździć w zakrętach szybciej a te podnóżki mnie ograniczają. Patrzłem na zdjęcie yamahy yzf 125 i ma dużo wyżej podnużki czyli teoretycznie trudniej zachaczyć o ziemie .Przez te podnóżki prawie wleciałem do rowu z pasarzerką.Mnie tam jej cieniutnie opony nie przeszkadzają (chyba że chodzi o wygląd) ale na mokrym z tymi oponami to jest makabra.
np: mam ta taki zakręt w który na suchym wchodze ze 100 km/h a na mokrym przy 60 koło sie ślizga.
np: mam ta taki zakręt w który na suchym wchodze ze 100 km/h a na mokrym przy 60 koło sie ślizga.
- system95
- Świeżak
zawieszenie raczej orginal nie wiem moze ja jestem utalentowany i tak mocno go przechylam
cbr jest chyba rzeczywiście bardziej na praktyczność i wygodę niż na sport.Nie wiem może jakie mniejsze podnóżki odchudzone coś dadzą,

- system95
- Świeżak
jezeli zapierdzielasz tak z pasazerka jeszcze to naprawde raczej jestes utalentowany.... mi sie tylko raz udalo buta przyciorac o asfalt (co prawda na rs 250 wiec podnozki juz chyba w dobrym miejscu, ale byl to jeden jedyny raz....) po prostu boje sie ze bedzie kamyszek, piaseczek itp...
KOZAK po prostu jestes
KOZAK po prostu jestes
-
kravec - Administrator
A ja niepochwalam takiego poklasku poniewaz slyszalem o wielu wypadkach i tragediach na zlotach i apeluje o rozwage.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Hę, a co myślisz o zamontowaniu składanych podnóżek? W momencie kiedy mają szorować o asfalt składają się do wewnętrznej strony, czyli do motocykla, a po wyjściu z winkla wracają do poprzedniej pozycji.
@ Down
Różnie to bywa, ale skoro sądzisz, że są składane to dobrze. Przepraszam za pomyłkę.
@ Down
Różnie to bywa, ale skoro sądzisz, że są składane to dobrze. Przepraszam za pomyłkę.
Ostatnio edytowano 19/12/2008, 23:22 przez Kvj, łącznie edytowano 1 raz

Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
-
Kvj - Świeżak
clico napisał(a):A ja niepochwalam takiego poklasku poniewaz slyszalem o wielu wypadkach i tragediach na zlotach i apeluje o rozwage.
To zalezy gdzie to robi... a poklask jest dla umiejętności
Kvj napisał(a):Hę, a co myślisz o zamontowaniu składanych podnóżek? W momencie kiedy mają szorować o asfalt składają się do wewnętrznej strony, czyli do motocykla, a po wyjściu z winkla wracają do poprzedniej pozycji.
raczej sa skladane nie sadzisz?
-
kravec - Administrator
za 150 kupisz same "drazki" (nie wiem jak to sie nazywa).... chodzi mi o ta czesc na ktorej opierasz stope.... ale tutaj trzeba kupic cale sety a to juz duzy wydatek i nie dostalbys raczej do cbr 125... trzebaby bylo kombinowac z dopasowaniem
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości