Regulacja predkosciomierza
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Regulacja predkosciomierza
Witam wszystkich forumowiczow problem mam dosc znany mianowicie moj predkosciomierz przeklamuje mnie o 10 km/h(badane w towarzystwie kawasaki 650 i jakiegos trefnego keewaya) posiadam derbi sedne x-treme 03r i rzecz wyglada tak ze jak jade na v-max pokazuje mi 72/75 gdy koledze obok pokazuje 85... Wina Kawasacza czy derbiaszka ?
bo cos mi sie zdaje ze jednak derbiaszek cos przeklamuje... Jakies kreatywne pomysly badz porady ?

Provehito in altum ^^ | | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Der ... e,SM/41281
-
Goolas - Świeżak
Moze byc tak ze linka sie postrzepila ? .. I przytym wydluzyla .. Pozniej reaguje np. gdy ruszasz, i juz sie chwile rozpedzisz to dopiero zaczyna isc w gore ? Czy leci juz do gory gdy startujesz ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
odrazu idzie w gore gdy startuje
Provehito in altum ^^ | | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Der ... e,SM/41281
-
Goolas - Świeżak
Zamontuj GPS który mierzy prędość
Nie poprawisz tego... W każdym moto licznik przekłamuje, w jednym jest to 10 a w innym 5 km/h. To jest normalne w większości pojazdów zarówno samochodów jak motocykli a najdokładniejsze wskazania ma GPS.

Nie poprawisz tego... W każdym moto licznik przekłamuje, w jednym jest to 10 a w innym 5 km/h. To jest normalne w większości pojazdów zarówno samochodów jak motocykli a najdokładniejsze wskazania ma GPS.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
możesz poprawić to np. tak: mierzysz sobie gdzieś 100 metrów, jedziesz to z jakimś v i mierzysz czas stoperem potem liczysz ile ci wyszło i porównujesz z v jaką miałeś na liczniku, jeżeli ci przekłamuje to możesz w ten sposób wyskalować jeżdżąc pare razy te 100m i zaznaczajc na tarczy odpowiedznią prędkość
np. 100m w 7,2s to 50km/h
przeliczanie z m/s na km/h: m/s x 3,6= km/h
mi nabijał o 10km/h za mało i sobie go tak przeskalowałem, a potem wydrukowałem nową skalę i wstawiłem na miejsce starej
np. 100m w 7,2s to 50km/h
przeliczanie z m/s na km/h: m/s x 3,6= km/h
mi nabijał o 10km/h za mało i sobie go tak przeskalowałem, a potem wydrukowałem nową skalę i wstawiłem na miejsce starej
StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Ta obliczenia, wzory, fizyka, dokładność...
A skąd bedziesz wiedział, że masz taśmę zgodną idealnie z jednostką Międzynarodowego Układu Jednostek Miar SI, skąd pewność, że pojedziesz równo po tej lini a nie doliczysz sobie przez ten czas dzięki łamanej toru drogi jakiejś odległości. Doliczyć do tego niedokładnosc stopera i właczenia/wyłaczenia go.
Po co tyle zabawy z tym? Brak jakiegokolwiek sensu. Jest tak jak Landryss napisał i nic się tu nie zmieni. Takie oszukiwanie, w takim bzyku, którego bedziesz sprzedawał za rok a może i wczesniej.
Mogłem napisac odrazu bez jakichś głupich żartów, ale mi się nudziło, przepraszam
A skąd bedziesz wiedział, że masz taśmę zgodną idealnie z jednostką Międzynarodowego Układu Jednostek Miar SI, skąd pewność, że pojedziesz równo po tej lini a nie doliczysz sobie przez ten czas dzięki łamanej toru drogi jakiejś odległości. Doliczyć do tego niedokładnosc stopera i właczenia/wyłaczenia go.
Po co tyle zabawy z tym? Brak jakiegokolwiek sensu. Jest tak jak Landryss napisał i nic się tu nie zmieni. Takie oszukiwanie, w takim bzyku, którego bedziesz sprzedawał za rok a może i wczesniej.
Mogłem napisac odrazu bez jakichś głupich żartów, ale mi się nudziło, przepraszam

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Ja w ostatecznej wersji zamontowałem sobie GPS'a i to chyba najdokładniejszy pomiar jest 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
czyli jak jadę te pincet ;d to jak mnie łapiom ;d to że jechałem tak na serio 490;d i że mnie puszczom??
jak to jest??
ee licznik od roweru sobie wstaw najtaniej i najlepiej
przewody włóż do gumowych pustych w srodku przewodów aby kabelki miały ochronę od tarcia wody i brudu
licznik kup za około 100zł i styka
jak to jest??
ee licznik od roweru sobie wstaw najtaniej i najlepiej
przewody włóż do gumowych pustych w srodku przewodów aby kabelki miały ochronę od tarcia wody i brudu
licznik kup za około 100zł i styka

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
O 10 km;'h
.. Np. Jezeli stoja z suszareczka a ty jedziesz 60, w dozwolonym 50 km'h to nie moga cie zatrzymac
.. Moze i moga ale nie powinni
Bo to jest dopuszczalne ...

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Moze to olac xD
misiakom nie zrobi roznicy jakby go zlapali czy jechal 75 czy 85 kmh xD
Ja bym to olal i tyle
misiakom nie zrobi roznicy jakby go zlapali czy jechal 75 czy 85 kmh xD
Ja bym to olal i tyle

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Hmm w sumie jest na to sposób a mianowicie zmiana profilu (wysokości opony) na to wpływa ale nie wiem czy tak znacząco żeby poprawić o te 10-5km/h.
-
No ma to wpływ na prowadzenie ale to jedyny sposób żeby zmienić wskazanie prędkościomierza z napędem mechanicznym. To nie ma najmniejszego sensu zmienianie opony tylko dlatego.
-
senekkorzenna napisał(a):No nie tak Fenekjak im pokaże 71 to boczek ponieważ tak mają ustawiane radary że reagują dopiero na jedenaście więcej niż jest na znaku.
![]()
Senku, przeciez aktualnie jest od godz 5 do 23 w zabudowanym 50km/h dozwolone Przy 71km/h radarowych byłoby to przekroczenie już o 21km/h

Pozdrawiam
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości